Okołomuzycznie - transmitery i inne bajery...

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Rysiu_01_92 pisze:
skaktus pisze:telefony po podłączeniu do USB moga pracować jako pendrivery więc sprawa rozwiązana ;)
No właśnie nie da rady bo potrzebują zainstalować swoje sterowniki żeby móc pracować jako pamięć (co prawda bez problemu da się podłączyć do Smart TV ale tam już są wgrane odpowiednie sterowniki) a na radiu jest to niewykonywalne, do tego jest zbyt dużo folderów z którymi sobie nie poradzi a na dokładkę podłączając takie urządzenia do komputera mamy dostępną pamięć wewnętrzną i zewnętrzną a z tym to żadne radio sobie nie da rady :roll:
JVC KDR401 - bez problemu rozpoznaje pena 32GB, wyszukuje MP3 w kilkudziesięciu folderach pomiezy którymi możemy się poruszać. Bez problemu znajduje Nokię N8 i pozwala przeszukiwać dyski oraz czyta dane z dysku. To samo z GoClever Navio Car.
Rysiu_01_92 pisze:
Kris_1 pisze:- RDS - nie mam, ale chciałbym mieć .... :-)
Nie bardzo rozumiem w jakim celu transmiterowi RDS przecież częstotliwość nadawania nie będzie się sama zmieniała wraz z przemieszaniem <mysli>

Ps. Dobrze że zostało wydzielone bo mały off. się robił.
RDS jest w transmiterze w N8 - po RDS przekazuje dane o utworze do radia.
ILPT
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

skaktus ale sprawdzałeś z czy bez karty pamięci? Bo jak masz kartę pamięci w telefonie/smartphonie to tak ja byś miał podłączyć 2 pendrivy a raczej wątpię czy do radia można 2 pamięci podłączyć nawet przez Hub-a, a przynajmniej ten model wieży nie potrafi sobie z tym poradzić.

Zrobiłem dla was test odsłuchu jakości muzyki po jej transmitowaniu do radia;
Wyglądało to tak: SGS -> Transmiter -> Radio -> Line Out Stereo -> Komputer

Sample1 początkowo Mp3 256kbps

http://www36.zippyshare.com/v/47457713/file.html

Sample2 początkowo FLAC

http://www34.zippyshare.com/v/28323703/file.html

Wynikowe pliki zapisane w Mp3 Variable.

Teraz można samemu posłuchać jak nadajnik sobie radzi, moim zdaniem i tak słychać różnice w dźwięku na korzyść FLAC przynajmniej na komputerze bo na radiu nie jest już tak widoczna.

[ Dodano: 28 Luty 2013, 13:27 ]
Flora pisze:Gdyby ktoś chciał się pobawić z RDSem to tu i tu są programy umożliwiające generowanie dodatkowych informacji w warunkach domowych. Jedyne czego potrzeba to karta dźwiękowa z próbkowaniem 192kHz i ... nadajnik z wejściem MPX
Chętnie bym się pobawił ale mam tylko port MIDI do MPX-a i innych dodatkowych musiał bym panel kupować.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
ODPOWIEDZ