Podziel się swoją radością

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

W związku z tym iż na rynek przyjechał autobus do poboru krwi, oddałem kolejny raz krew. Dodatkowo miałem mały wyciek z ręki po całej operacji i zakrwawiłem sobie cały rękaw.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Borsuczy

Post autor: Borsuczy »

Fluxor pisze:W związku z tym iż na rynek przyjechał autobus do poboru krwi, oddałem kolejny raz krew. Dodatkowo miałem mały wyciek z ręki po całej operacji i zakrwawiłem sobie cały rękaw.
Kiedyś na demotywatorach czy innym tego typu szicie widziałem zdjęcie z jakiegoś katalogu na którym babka z jakąś dżunglą w tle była ubrana w całą porwaną koszulkę, taką postrzępioną jakby ją psy pogryzły i obok tej bluzki była cena, coś koło 600zł. Być może nie musisz tego zakrwawionego ubrania prać. Sprawdź może już takie są modne. :mrgreen:
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Niedzielny wypad na giełdę do Lublina i trafiła się taka okazja:

Obrazek
Obrazek

Trochę brudna ale działa i dałem za nią dyche :lol:
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Dostałem podwyżkę, choć powiem szczerze, że liczyłem bardziej na zmianę stanowiska pracy (mimo to jest jeszcze iskierka nadziei, że i to się spełni) :mrgreen:
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

ElSor pisze:Dostałem podwyżkę, choć powiem szczerze, że liczyłem bardziej na zmianę stanowiska pracy (mimo to jest jeszcze iskierka nadziei, że i to się spełni) :mrgreen:
Tylko pozazdrościć :-)
Największa latarka świata( fotka)
4metry wysokości

Idę w stronę światła
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

W końcu, we wtorek, spadł w Szczecinie śnieg i można z niego skorzystać :) Już dwa razy byłem z synem na sankach :)

Pierwszy raz tej zimy! (bo nie liczę 5mm śniegu przez 3h)

Dodatkowo dziś pierwszy raz od ponad tygodnia świeci słońce :D

Tak, że rolki na bok, teraz sanki :D

Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
DNF

Post autor: DNF »

Pogoda jest faktycznie piękna, prawdziwa zima :) Śniegu po kostki, -10 i suche powietrze, niebo krystalicznie czyste i to słoneczko :)
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

Znalazłem teatr bardzo blisko domu i nie muszę jechać do centrum na spektakle:-)
i zamiast 40 zł płace 15 zł za bilet.
Właśnie wróciliśmy z kolejnej wizyty( W każdy poniedziałek spektakl dla dorosłych) polecam światełkom z Gdańska
www.plama.art.pl
Największa latarka świata( fotka)
4metry wysokości

Idę w stronę światła
DNF

Post autor: DNF »

Ukończyłem Brinyte D8 na XP-G2+sinkPAD na 1.4A w diodę oraz throwerek na XR-E 1.A w diodę oraz 65mm asferyk :D robi wrażenie!
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Budżetowy silver screen pod projektor :mrgreen: Smugi bo jeszcze mokry.
Obrazek
MardoQ

Post autor: MardoQ »

megabit pisze:Budżetowy silver screen pod projektor :mrgreen: Smugi bo jeszcze mokry.
[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_52ebf9c3d5daf7143.jpg]Obrazek[/url]
Podzielisz się szczegółami?
Awatar użytkownika
megabit

Podobno pod projektor lepsze jest lekko szare podłoże niż zupełnie białe, a przez budżetowe rozumiem zwykłą, szarą lateksową farbę, tutaj - LuxDecor "Diamentowy Pył". Na dniach przyjdzie projektor to z pewnością podzielę się wrażeniami.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Sprawdziłem sobie moje 4 multimetry na 2 wzorcach napięć 2,500V; 4.096V; 5.000V +/-1mV i wszystkie mierniki o rozdzielczości 1mV wskazują co najwyżej 1mV błędu a te o rozdzielczości 10mV co najwyżej 10mV :mrgreen:
W roli głównej:
Uni-T M890F; Uni-T UT70A; Uni-T UT61E oraz Uni-T UT207. Wszystkie, poza ostatnim, ok rok temu były kalibrowane przeze mnie na źródle 2,500V.
Awatar użytkownika
megabit

125" czystej przyjemności :twisted: :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Przeprowadziłem wczoraj kapitalny remont pralki. Zmusiła mnie do tego wymiana łożysk i simeringa. Skoro już była cała rozbebeszona, powymieniałem co trzeba, usunąłem rdzę, podmalowałem gdzieniegdzie. Faktem jest, że gdybym spotkał projektanta tego modelu w ciemnej uliczce to załatwiłbym mu wczasy na OIOM'ie, bo cokolwiek chciałem wyjąć, wszędzie brakowało góra 0,5-1 cm, i trzeba było jeszcze co innego odkręcać. Durny ja też :oops: zamiast sobie odkręcić balast betonowy to z nim cały bęben do góry bez odkręcania boków wyciągnąłem. . Pralka była przeznaczona na złom, stała jedną noc na dworze, na szczęście nie padało. Wziąłem ją celem małego remontu z przeznaczeniem do prania ciuchów roboczych, żeby nie niszczyć opiłkami, smarami i innym syfem naszej pralki. Teraz, żona chce się zamienić, bo chodzi cichutko i delikatnie nawet na 1000 obr/min. Wszystko sprawne jak w nówce. Koszt nowej takiej pralki ok. 1000zł, koszt elementów do wymiany 38zł, moja robocizna - bezcenne :mrgreen: . Na szczęście bęben był rozbieralny i poszło jak z płatka. Kiedyś robiłem wymianę łożysk w pralce bosch u cioci gdzie bęben był zgrzewany i trzeba było go rozciąć, dorobić łapy i przerobić na skręcanie, ale i tak się opłacało bo pralka miała 3 lata, kosztowała prawie 1500zł, a sam nowy bęben do niej 800zł, ciocę kosztowało to 30zł za łożyska i obiad dla mnie. :)
Zablokowany