Modyfikacja Sky Ray King UV-S5
- lord_craven
Autor tego wątku. Wróć do strony pierwszej i przeczytaj pierwszy post.piotrpot pisze:Czy na forum wykonuje ktoś takie modyfikacje? Byłbym zainteresowany...
PS. Tak jakoś mało po "polskiemu" mi wyszło
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Witam
witam,
czy ktoś się interesował co to za twór srk w wersji z 4 bądź 6 diodami...? zauważyłem cos takiego i bardzo mnie to zaciekawiło.
Pozdrawiam
czy ktoś się interesował co to za twór srk w wersji z 4 bądź 6 diodami...? zauważyłem cos takiego i bardzo mnie to zaciekawiło.
Pozdrawiam
Oraz stosowny driver, tak aby się diody od razu nie spaliły: LINK .
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
- lord_craven
Ponieważ Darek robi mi SRK i też o to pytałem to tu masz cytat z korespondencji:Kazik pisze:A ja spytam po raz chyba trzeci - jak wygląda sprawa podświetlanego klika?
...Jak się włącza to i tak zasłaniamy palcem. Słabe i rozszczelnia włącznik.
Rozwiązaniem może być wykonanie nie przycisku z plexi tylko wkręcanej obudowy włącznika.
Grubsza i precyzyjna robora. Toczyć trzeba z wałka plexi lub akrylu.
Może kiedyś...
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
sebeq wykonał kilka przezroczystych części włącznika.
W trakcie włączania palec zakrywa włącznik. Trochę widać. Dobrym rozwiązaniem jest wykonanie przezroczystej obudowy włącznika.
Środek zostawić org. metalowy.
Fotka z SRK DNF-a:
Oraz jak wyżej.
W trakcie włączania palec zakrywa włącznik. Trochę widać. Dobrym rozwiązaniem jest wykonanie przezroczystej obudowy włącznika.
Środek zostawić org. metalowy.
Fotka z SRK DNF-a:
Oraz jak wyżej.
- Załączniki
-
- SRK DNF.JPG (53.61 KiB) Przejrzano 1009 razy
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Dioda sygnałowa działa (blinka) w zależności od programu wgranego do procka na driverze.
Trzeba zapytać Mrelektronik czy mają program informujący o stanie napięcia (ilościami mignięć).
Wskaźnik dwukolorowy można także zrobić. Tylko kwestia działania (poboru prądu) na wyłączonej latarce.
Trzeba zapytać Mrelektronik czy mają program informujący o stanie napięcia (ilościami mignięć).
Wskaźnik dwukolorowy można także zrobić. Tylko kwestia działania (poboru prądu) na wyłączonej latarce.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Potrzebuje trochę informacji na temat modyfikacji Sky Ray King, więc chyba nic się nie stanie jeśli skorzystam z tego tematu aby przedstawić się:)
Witam wszystkich użytkowników światełka.pl
Nazywam się Piotrek, pochodzę z trójmiasta, mam 28 lat. Od kilku lat mieszkam w Norwegii, ale często bywam w Polsce. Światełkami zainteresowałem się kilka lat temu, kiedy to kupiłem z DX pierwszą latarkę (UF WF-501b na diodzie MC-E) , która służy mi aż do dziś
Zanim natknąłem się na ten temat , zakupiłem coś przypominającego omawianego tutaj Sky Ray King'a. mowa o S1661501 3 x CREE XM-L U2 (link :http://dx.com/p/s1661501-3-x-cree-xm-l- ... 650-240170)
Pytanie :
Czy waszym zdaniem jest możliwość przerobić tą latarkę w taki sposób jaki robi to Dariusz70 ?
Oraz czy Pan Darek chciałby się tym zająć ? (tutaj nie wiem czy powinienem zapytać na priv)
Witam wszystkich użytkowników światełka.pl
Nazywam się Piotrek, pochodzę z trójmiasta, mam 28 lat. Od kilku lat mieszkam w Norwegii, ale często bywam w Polsce. Światełkami zainteresowałem się kilka lat temu, kiedy to kupiłem z DX pierwszą latarkę (UF WF-501b na diodzie MC-E) , która służy mi aż do dziś
Zanim natknąłem się na ten temat , zakupiłem coś przypominającego omawianego tutaj Sky Ray King'a. mowa o S1661501 3 x CREE XM-L U2 (link :http://dx.com/p/s1661501-3-x-cree-xm-l- ... 650-240170)
Pytanie :
Czy waszym zdaniem jest możliwość przerobić tą latarkę w taki sposób jaki robi to Dariusz70 ?
Oraz czy Pan Darek chciałby się tym zająć ? (tutaj nie wiem czy powinienem zapytać na priv)
WF-501B MC-E, KF-T60 XM-L, LL V6 Coast Stainless Steel, S1661501 3 x CREE XM-L U2, Olight S10 Baton XM-L2
Wszystko zależy od tego, jaki zakres przeróbek chcesz wprowadzić i czy masz dostęp do odpowiednich narzędzi i maszyn, np. tokarka.SST-90 pisze:Pytanie :
Sam właśnie kompletuję części do modyfikacji mojego Kinga. W zasadzie zostanie tylko skorupa; wszystkie pozostałe części idą do wymiany.
PS. Czy w Twojej latarce też masz zielone oringi, jak na zdjęciu z DX? Czy są to GITD (fosforyzujące)?
Pozdrawiam
Seba
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko
PS. Czy w Twojej latarce też masz zielone oringi, jak na zdjęciu z DX? Czy są to GITD (fosforyzujące)?
Nie wiem bo jeszcze nie przyszła. Jak będę ją miał w ręku do odpowiem.
Może tu "http://club.dx.com/reviews/photos/240170/279286" się czegoś dopatrzysz.
Ogólnie to nie spodziewam się rewelacji za trochę ponad 100zł
[ Dodano: 24 Listopad 2013, 23:14 ]
Jak wklejacie cytaty ? bo mi jakieś "ps" wyskoczyło...
Nie wiem bo jeszcze nie przyszła. Jak będę ją miał w ręku do odpowiem.
Może tu "http://club.dx.com/reviews/photos/240170/279286" się czegoś dopatrzysz.
Ogólnie to nie spodziewam się rewelacji za trochę ponad 100zł
[ Dodano: 24 Listopad 2013, 23:14 ]
WF-501B MC-E, KF-T60 XM-L, LL V6 Coast Stainless Steel, S1661501 3 x CREE XM-L U2, Olight S10 Baton XM-L2
O tak A konkretnie, to przy każdym poście w górnym rogu masz takie "guziczki" i wybierasz "Cytowanie" lub "Cytowanie selektywne".SST-90 pisze:[ Dodano: 24 Listopad 2013, 23:14 ]
Zastanawia mnie sformułowanie z opisu tej lampki
wynikałoby z tego że ogniwa osadza się szeregowo, ale na fotach widać że do drivera idą tylko plusy ogniw. Co do moda, to oczywiście można spokojnie ją w taki sposób zmodyfikować, wszystko jest w pierwszym poście tego tematu, ze szczegółami.Working Voltage 3.6~16 V