Podziel się swoją radością
Wziąłem udział i ukończyłem Transgraniczny Bieg Uliczny Głuchołazy - Zlate Hory - Głuchołazy na dystansie 10,5 km.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Cześć
Przeżyłem 1. dzień KoneCONu - takiego konwentu japońsko/mangowo/animowego. Fanem tych rzeczy nie jestem, ale jestem wielkim fanem Go - starochińskiej gry planszowej. Jako członek Szczecińskiego Klubu Go Porfirion, razem z kolegą wspólnie prowadziliśmy tam warsztaty (naukę) gry Go, dodatkowo ja poprowadziłem Panel (prezentację/prelekcję) o Go i turniej dla początkujących (wzięło udział 12 osób, co jest naszym rekordem na tego typu imprezach). Turniej poszedł bardzo sprawnie 4 rundy w niecałe 40min.
Poza tym chwilę dało się pograć w mahjonga, którego też wielkim fanem jestem, nawet pomagam koledze prowadzić praktycznie jedyną tak rozbudowaną polską stronę internetową o różnych odmianach mahjonga: http://mahjong.info.pl/
No i wieczorem udało mi się sprawdzić bieguny w MT-G2, nawet okazało się, że zalutowałem ją na podłoże zgodnie z oznaczeniami na podłożu (przypadkiem).
Jutro będzie łatwiej, bo krócej i tylko warsztaty, bez innych wymysłów.
Pozdrawiam, Kuba
Przeżyłem 1. dzień KoneCONu - takiego konwentu japońsko/mangowo/animowego. Fanem tych rzeczy nie jestem, ale jestem wielkim fanem Go - starochińskiej gry planszowej. Jako członek Szczecińskiego Klubu Go Porfirion, razem z kolegą wspólnie prowadziliśmy tam warsztaty (naukę) gry Go, dodatkowo ja poprowadziłem Panel (prezentację/prelekcję) o Go i turniej dla początkujących (wzięło udział 12 osób, co jest naszym rekordem na tego typu imprezach). Turniej poszedł bardzo sprawnie 4 rundy w niecałe 40min.
Poza tym chwilę dało się pograć w mahjonga, którego też wielkim fanem jestem, nawet pomagam koledze prowadzić praktycznie jedyną tak rozbudowaną polską stronę internetową o różnych odmianach mahjonga: http://mahjong.info.pl/
No i wieczorem udało mi się sprawdzić bieguny w MT-G2, nawet okazało się, że zalutowałem ją na podłoże zgodnie z oznaczeniami na podłożu (przypadkiem).
Jutro będzie łatwiej, bo krócej i tylko warsztaty, bez innych wymysłów.
Pozdrawiam, Kuba
Wróciłem z 10cio-dniowej wycieczki objazdowej po kraju. Zrobiłem jakieś 2000km PKP, co ciekawe obeszło się bez przygów. Ba! Nawet mydło było w toalecie, a w Kołobrzeskim szpitalu obszedłem z 5 toalet i nie było w ani jednej. Przypadkowo udało się spać na wodzie i odwiedzić radomski Air Show, a także przejechać się czołgiem. Ale największym hitem było przygotowane przez babcię śniadanie do pociągu, w tym 3kg słoik ogórków i inne pożywienie dla 25cio osobowej rodziny.
Nieco po fakcie, ale do tej pory przeżywam całość. Udało mi się wybrać na koncert Rogera Watersa na Stadionie Narodowym. 4 rząd od sceny, niesamowite przeżycia, niesamowita muzyka, niesamowite show. Zobaczyłem prawdziwego Floyda i bliżej ich twórczości już nigdy nie będzie mi dane być. No może po "drugiej" stronie . W każdym razie - jestem spełniony.
- lord_craven
Tak nieświatełkowo będzie.
Miałem wczoraj okazję zrobić kilka kilometrów za kierownicą nowoczesnej interpretacji ciągnika rolniczego. Silnik V10 TDI. Jak na ponad dwutonowego kloca, to przyśpieszenie wciska w fotel. No i ten bezcenny widok chwilowego zużycia (pokazało mi ponad 78l/100km).
Ciekawostką tego konkretnego egzemplarza jest jego poprzedni właściciel.
Miałem wczoraj okazję zrobić kilka kilometrów za kierownicą nowoczesnej interpretacji ciągnika rolniczego. Silnik V10 TDI. Jak na ponad dwutonowego kloca, to przyśpieszenie wciska w fotel. No i ten bezcenny widok chwilowego zużycia (pokazało mi ponad 78l/100km).
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Super auto , przyjedż nim na zlotlord_craven pisze:Tak nieświatełkowo będzie.
Największa latarka świata( fotka)
4metry wysokości
Idę w stronę światła
4metry wysokości
Idę w stronę światła
Witam
Pozdrawiam
PS: Ja miałem okazję być pasażerem (nie odważyłem się prowadzić) Mercedesa SLS 6.3 AMG. Przy 2 tys. obrotów, nie idzie się oderwać od fotela
Byłem świadkiem próby nakręcenia reklamy tego czegoś, mającej pokazać jego terenowe właściwości. Skręcaliśmy się ze śmiechu z kumplami, jak co chwilę musiał być wyciągany, a i tak wybrano najłatwiejsze odcinki standardowej trasy dla terenówek...ologda pisze:...Super auto , przyjedż nim na zlot
Pozdrawiam
PS: Ja miałem okazję być pasażerem (nie odważyłem się prowadzić) Mercedesa SLS 6.3 AMG. Przy 2 tys. obrotów, nie idzie się oderwać od fotela
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- lord_craven
Gdybym miał tylko taką możliwość to chętnie. No ale niestety jest to niemożliweologda pisze:Super auto , przyjedż nim na zlot
Prawie wszystkie SUV-y się tak zachowują w terenie. Z takich kloców to tylko Range Rover, Jeep Grand Cherokee i Toyota LandCruiser V8 mają dobre właściwości terenowe, reszta nadaję się tylko na szosę, ewentualnie gładkie szutry.Pyra pisze:Byłem świadkiem próby nakręcenia reklamy tego czegoś, mającej pokazać jego terenowe właściwości. Skręcaliśmy się ze śmiechu z kumplami, jak co chwilę musiał być wyciągany, a i tak wybrano najłatwiejsze odcinki standardowej trasy dla terenówek...
O ile dobrze pamiętam, to jest najmocniejszy atmosferyczny silnik seryjnie produkowany.Pyra pisze:Ja miałem okazję być pasażerem (nie odważyłem się prowadzić) Mercedesa SLS 6.3 AMG. Przy 2 tys. obrotów, nie idzie się oderwać od fotela
Witam
Pozdrawiam
No tak, tylko VV go reklamuje jako auto terenowe...lord_craven pisze:Prawie wszystkie SUV-y się tak zachowują w terenie. Z takich kloców to tylko Range Rover, Jeep Grand Cherokee i Toyota LandCruiser V8 mają dobre właściwości terenowe, reszta nadaję się tylko na szosę, ewentualnie gładkie szutry.
No i "zieloni" chcą zakazać jego produkcjilord_craven pisze:O ile dobrze pamiętam, to jest najmocniejszy atmosferyczny silnik seryjnie produkowany.Pyra pisze:Ja miałem okazję być pasażerem (nie odważyłem się prowadzić) Mercedesa SLS 6.3 AMG. Przy 2 tys. obrotów, nie idzie się oderwać od fotela
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
- lord_craven
Reklama wszystko pokaże i powie byle sprzedać dany produktPyra pisze:WitamNo tak, tylko VV go reklamuje jako auto terenowe...lord_craven pisze:Prawie wszystkie SUV-y się tak zachowują w terenie. Z takich kloców to tylko Range Rover, Jeep Grand Cherokee i Toyota LandCruiser V8 mają dobre właściwości terenowe, reszta nadaję się tylko na szosę, ewentualnie gładkie szutry.
Powinna być możliwość bezkarnego strzelania do idiotów. A jak naprawdę są tacy "zieloni" to niech jadą do Amazonii ratować tamtejsze lasy. Tylko że na to brak im jaj.Pyra pisze:No i "zieloni" chcą zakazać jego produkcjilord_craven pisze:O ile dobrze pamiętam, to jest najmocniejszy atmosferyczny silnik seryjnie produkowany.Pyra pisze:Ja miałem okazję być pasażerem (nie odważyłem się prowadzić) Mercedesa SLS 6.3 AMG. Przy 2 tys. obrotów, nie idzie się oderwać od fotela
Pozdrawiam
Pozdrawiam.