Super auto , przyjedż nim na zlotlord_craven pisze:Tak nieświatełkowo będzie.
Miałem wczoraj okazję zrobić kilka kilometrów za kierownicą nowoczesnej interpretacji ciągnika rolniczego. Silnik V10 TDI. Jak na ponad dwutonowego kloca, to przyśpieszenie wciska w fotel. No i ten bezcenny widok chwilowego zużycia (pokazało mi ponad 78l/100km).
Ciekawostką tego konkretnego egzemplarza jest jego poprzedni właściciel.
Byłem świadkiem próby nakręcenia reklamy tego czegoś, mającej pokazać jego terenowe właściwości. Skręcaliśmy się ze śmiechu z kumplami, jak co chwilę musiał być wyciągany, a i tak wybrano najłatwiejsze odcinki standardowej trasy dla terenówek...ologda pisze:...Super auto , przyjedż nim na zlot
Gdybym miał tylko taką możliwość to chętnie. No ale niestety jest to niemożliweologda pisze:Super auto , przyjedż nim na zlot
Prawie wszystkie SUV-y się tak zachowują w terenie. Z takich kloców to tylko Range Rover, Jeep Grand Cherokee i Toyota LandCruiser V8 mają dobre właściwości terenowe, reszta nadaję się tylko na szosę, ewentualnie gładkie szutry.Pyra pisze:Byłem świadkiem próby nakręcenia reklamy tego czegoś, mającej pokazać jego terenowe właściwości. Skręcaliśmy się ze śmiechu z kumplami, jak co chwilę musiał być wyciągany, a i tak wybrano najłatwiejsze odcinki standardowej trasy dla terenówek...
O ile dobrze pamiętam, to jest najmocniejszy atmosferyczny silnik seryjnie produkowany.Pyra pisze:Ja miałem okazję być pasażerem (nie odważyłem się prowadzić) Mercedesa SLS 6.3 AMG. Przy 2 tys. obrotów, nie idzie się oderwać od fotela
No tak, tylko VV go reklamuje jako auto terenowe...lord_craven pisze:Prawie wszystkie SUV-y się tak zachowują w terenie. Z takich kloców to tylko Range Rover, Jeep Grand Cherokee i Toyota LandCruiser V8 mają dobre właściwości terenowe, reszta nadaję się tylko na szosę, ewentualnie gładkie szutry.
No i "zieloni" chcą zakazać jego produkcjilord_craven pisze:O ile dobrze pamiętam, to jest najmocniejszy atmosferyczny silnik seryjnie produkowany.Pyra pisze:Ja miałem okazję być pasażerem (nie odważyłem się prowadzić) Mercedesa SLS 6.3 AMG. Przy 2 tys. obrotów, nie idzie się oderwać od fotela
Reklama wszystko pokaże i powie byle sprzedać dany produktPyra pisze:WitamNo tak, tylko VV go reklamuje jako auto terenowe...lord_craven pisze:Prawie wszystkie SUV-y się tak zachowują w terenie. Z takich kloców to tylko Range Rover, Jeep Grand Cherokee i Toyota LandCruiser V8 mają dobre właściwości terenowe, reszta nadaję się tylko na szosę, ewentualnie gładkie szutry.
Powinna być możliwość bezkarnego strzelania do idiotów. A jak naprawdę są tacy "zieloni" to niech jadą do Amazonii ratować tamtejsze lasy. Tylko że na to brak im jaj.Pyra pisze:No i "zieloni" chcą zakazać jego produkcjilord_craven pisze:O ile dobrze pamiętam, to jest najmocniejszy atmosferyczny silnik seryjnie produkowany.Pyra pisze:Ja miałem okazję być pasażerem (nie odważyłem się prowadzić) Mercedesa SLS 6.3 AMG. Przy 2 tys. obrotów, nie idzie się oderwać od fotela![]()
Pozdrawiam