Marcin S. pisze:Ciekawe, że mogę bez problemu nadać walizkę z dezodorantem czy tam czymkolwiek w spreju (o baterie już się pytają), ale w paczce już nie poleci.
Pzdr.
M.
No wiesz też nie wymagajmy od kobieciny w okienku na poczcie aby miała xray w oczach czego nie można przesyłać przy przesyłkach lotniczych oraz co można do danego kraju jest dokładnie opisane na stronach PP
Witam
Jestem tu nowy więc przede wszystkim chciałbym się przywitać
Robię często zakupy na Ali i ostatnio przytrafiła mi się taka historia.
Może ktoś zetknął się z taką sytuacją i mógłby mi pomóc. W statusie przesyłki pojawiła się informacja jak na poniższym screenie.
Powodem jest prawdopodobnie podany zły adres wysyłki (nie ta ulica). Gdzie jej teraz szukać? Jak określić przewoźnika, który próbował ją dostarczyć u nas w kraju?
Możesz zadzwonić do tego UP który miał paczkę i spytać czy były na niej twoje dane. Ja też raz tak miałem, ale na paczce były inne dane, a moja paczka przyszła później.
Zamawiał ktoś z aliexpress do paczkomatu? Bo wybrałem tą opcję ze względu na aktualną sytuację ale w szczegółach mam "AliExpress Standard Shipping" i nie wiem czy tak mam być czy listonosz odbije się od paczkomatu
Hej. Ile czasu wiszą u Was paczki z statusem "nadejście do kraju tranzytowego"? Czekam na 2 paczki z Ali. Obie dostały ten sam status w odstępie 1 dnia. Paczka nr 1 jest już u mnie w domu, paczka nr 2 już prawie 5 dni ma niezmieniony status. Ile u Was czasu zajmowalo paczce zmiana statusu? Paczka nr 1 miała status o dorarciu do kraju tranzytowego zaledwie godzinę a potem odrazu status "nadano".