Sterownik driver LED 2,8-4,5V 2,8A programowalny
Przy tylu bajerach to chyba najlepiej by było ustawiać wszystko w kompie i przesyłać dane do latarki a tam mieć możliwość zmiany trybu, grup i sprawdzenia aku.
Brakuje mi tryby takiego, jak przy programowaniu. Odpalamy latarkę a ona stopniowo zwiększa jasność, klikamy przy odpowiednim poziomie i mamy ustawioną taką jasność.
Brakuje mi tryby takiego, jak przy programowaniu. Odpalamy latarkę a ona stopniowo zwiększa jasność, klikamy przy odpowiednim poziomie i mamy ustawioną taką jasność.
Może wcisnąć to jako jeden z profili z jednym trybem działającym w ten sposób ?ElSor pisze: Brakuje mi tryby takiego, jak przy programowaniu. Odpalamy latarkę a ona stopniowo zwiększa jasność, klikamy przy odpowiednim poziomie i mamy ustawioną taką jasność.
Gregforce L2P, Fenix LD20, Fenix LD10, Maglite LED 4D
OK, czyli jako dodatkowy tryb do ustawienia w miejsce dowolnego z listy trybów.ElSor pisze:Odpalamy latarkę a ona stopniowo zwiększa jasność, klikamy przy odpowiednim poziomie i mamy ustawioną taką jasność.
A profil z jednym takim trybem możesz sobie sam zrobić. Można zrobić dowolny profil.
Driver ma być programowalny przez użytkownika w 100%. To jest założenie tego projektu i tego będę się trzymał. Niczego nie ustawiam na stałe przy programowaniu w komputerze.
Raczej nie jako tryb wydaje mi się że lepiej jako profil, w ten sposób po ustawieniu tego profilu latarka zawsze załącza się z tą funkcjągreg pisze:OK, czyli jako dodatkowy tryb do ustawienia w miejsce dowolnego z listy trybów.ElSor pisze:Odpalamy latarkę a ona stopniowo zwiększa jasność, klikamy przy odpowiednim poziomie i mamy ustawioną taką jasność.
Masz rację ciągle nie mogę przyzwyczaić się do tego że lampka ma być full config, ciągle jakoś tak personalizuję pod siebie już poszerzam sobie horyzontygreg pisze:Po co ograniczać funkcjonalność? Potrzebujesz jeden profil z takim trybem, to sobie go w ten sposób konfigurujesz i masz. A ktoś inny chce mieć tam dodatkowo 100%, więc robi profil z dwoma trybami.
Gdzie tam wciśniesz USB... Nie ma fizycznie miejsca w L2P i podobnych.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
A może taki tryb zaproponuję:
ustawiamy dwa progi mocy w danym trybie na przykład 100% i 50% po załączeniu trybu latarka świeci z mocą 50% 1 krótki klik latarka wchodzi na 100% świeci tak przez zadany czas po czym wraca do 50%.
Po co?
1. Jedziemy rowerkiem 50% mocy zbliżamy się do zakrętu, trudniejszego terenu itp błyskamy 100% i zajmujemy się kierownicą dla oszczędności latarka sama po czasie zmieni tryb na oszczędniejszy.
2. Na rybkach używamy moon często mamy zajęte ręce a potrzebujemy chwilowo mocniejszego np 10% światła
ustawiamy dwa progi mocy w danym trybie na przykład 100% i 50% po załączeniu trybu latarka świeci z mocą 50% 1 krótki klik latarka wchodzi na 100% świeci tak przez zadany czas po czym wraca do 50%.
Po co?
1. Jedziemy rowerkiem 50% mocy zbliżamy się do zakrętu, trudniejszego terenu itp błyskamy 100% i zajmujemy się kierownicą dla oszczędności latarka sama po czasie zmieni tryb na oszczędniejszy.
2. Na rybkach używamy moon często mamy zajęte ręce a potrzebujemy chwilowo mocniejszego np 10% światła
+1Hahar pisze:A bluetooth ?
Ja bym jeszcze chciał wbudowany termometr - i tak mógłbym wieczorem wyrzucić lampkę przez okno, a rano na telefonie komórkowym odczytać ile mamy stopni na dworze (bo lampka z pomocą bluetooth przesłałaby dane na telefon).
Aaaa jeszcze jedno - wbudowany mikrofon. Lampkę możnaby wtedy zostawić jako niebudzący podejrzeń przedmiot, który tak na naprawde służyłby za podsłuch przesyłający dźwięk do telefonu.
Jeszcze jakieś pomysły?