Dokładnie. Ja po pierwszym użyciu zauważyłem jaka nagle droga się zrobiła szeroka dla samochodów mnie wyprzedzających. Wcześniej zdarzały się przypadki wyprzedzania "na żyletkę", a teraz okazało się że jednak droga ma sąsiedni pas na który można zjechaćbulwa11 pisze:Bierz Walle, sprawdzona i świetna
WALLe - mocna tylna lampa rowerowa
- lord_craven
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Kilka dni temu podjechałem do gdańskiego sklepu Baltrade zakupić kilka Eneloopów. Stojąc w kolejce wypatrzyłem stojak z masą tylnych lampek rowerowych, pomyślałem, że wreszcie jest okazja aby zakupić Walle/Superflash i zacząłem je testować...
Kilka minut później wyszedłem ze sklepu z czymś takim.
Walle/Superflash niestety, mimo o połowę niższej ceny nie wytrzymały porównania. Cosmo, przy swojej niepraktyczności - do ładowania trzeba ją będzie ściągać z roweru, co pewnie wyrobi uchwyt, ma też zaletę, która w moim przypadku zdecydowała - świetny design. Wyróżnia się spośród wszystkich innych lampek (dioda COB o której nigdy wcześniej nie słyszałem) i do tego bardzo ładnie świeci - równomierna ściana czerwieni za rowerem, nie skupione wiązki jak w innych.
Kilka minut później wyszedłem ze sklepu z czymś takim.
Walle/Superflash niestety, mimo o połowę niższej ceny nie wytrzymały porównania. Cosmo, przy swojej niepraktyczności - do ładowania trzeba ją będzie ściągać z roweru, co pewnie wyrobi uchwyt, ma też zaletę, która w moim przypadku zdecydowała - świetny design. Wyróżnia się spośród wszystkich innych lampek (dioda COB o której nigdy wcześniej nie słyszałem) i do tego bardzo ładnie świeci - równomierna ściana czerwieni za rowerem, nie skupione wiązki jak w innych.
-
Witam wszystkich na forum
Przymierzam się do zakupu Walle'ego i chciałem zapytać posiadaczy, czy ta lampka ma jakiś element odblaskowy, tzn. czy spełnia wymogi kodeksu drogowego o obowiązkowym wyposażeniu rowerów, czyli czerwonym świetle odblaskowym; czy też trzeba (by być w zgodzie z przepisami) doposażyć się w dodatkowy odblask?
Pozdrawiam
Przymierzam się do zakupu Walle'ego i chciałem zapytać posiadaczy, czy ta lampka ma jakiś element odblaskowy, tzn. czy spełnia wymogi kodeksu drogowego o obowiązkowym wyposażeniu rowerów, czyli czerwonym świetle odblaskowym; czy też trzeba (by być w zgodzie z przepisami) doposażyć się w dodatkowy odblask?
Pozdrawiam
Nie nie ma odblasku.czerwonobrody pisze:Witam wszystkich na forum
Pozdrawiam
A gdyby tak przerobić obudowę (zrobić nową) i dać 18650 ?bulwa11 pisze:ciekawe, choć czasy działania jak dla mnie porażka
Jedynie jedna rzecz powstrzymuje mnie przed zakupem Walle, lub któregoś z klonów. Chodzi mi dokładniej o zbyt dużą ilość światła jaka wydobywa się z tych lampek. Porównać to można do śmigania z XM-L'em puszczonym na 1.5A po oświetlonych, miejskich drogach rowerowych. Po co?!
Tak więc to czego mi brakuje w tych lampkach to regulacja siły świecenia. Nie wyobrażam sobie jazdy z Walle na tyle w grupie znajomych. Po prostu oślepia..
Tak więc to czego mi brakuje w tych lampkach to regulacja siły świecenia. Nie wyobrażam sobie jazdy z Walle na tyle w grupie znajomych. Po prostu oślepia..
L2P XM-L 2.8A od Grega
-
-
Długo się zastanawiałem nad zakupem tej lampki. Przeczytałem ten temat i podobne na innych forach. Kupiłem i jestem BARDZO ZADOWOLONY
Uchwyt bardzo solidny, wygodnie się zakłada/zdejmuje i świeci adekwatnie do balderka znajdującego się z przodu roweru
wg zaleceń ustawiłem WALLiego delikatnie w dół. Jeszcze nikt mi nie zwrócił uwagi że oślepia czy coś.
Uchwyt bardzo solidny, wygodnie się zakłada/zdejmuje i świeci adekwatnie do balderka znajdującego się z przodu roweru
wg zaleceń ustawiłem WALLiego delikatnie w dół. Jeszcze nikt mi nie zwrócił uwagi że oślepia czy coś.
itp EOS A3
BALDER SE-2 500 LUMENS XM-L T6
mactronic WALLE
diyaudio.pl
BALDER SE-2 500 LUMENS XM-L T6
mactronic WALLE
diyaudio.pl