Co sobie ostatnio kupiliście 2

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Też mam takie, kupione jeszcze za czasów zabaw w cbradio, do wiercenia otworów pod anteny super sprawa.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Wiertło stopniowane, stopniowe.
Pięknie wierci się tym otwory i od razu fazkować można.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Do wyszukania u Chińczyka: step drill. Mam takie budżetowe, trochę nim już powierciłem i nawet trochę katowałem w aluminium, starła się ta "tytanowa" farba a wiertło dalej wierci. Polecam, bardzo przydatne narzędzie w każdym warsztaciku :)
fxxx

Post autor: fxxx »

akumulatory LSD z lidla w rozmiarze AA 2400mAh.

NIE POLECAM, mają 1300mAh, dziś oddaję :)

wersja AAA kiedyś była ok, te to złom.
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Thorfire TA13, czyli dosyć porządny zoom w przyjemnej cenie :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

A ja dziś kupiłem 2 świetliste złote pierścienie na palce serdeczne prawych dłoni. Po kilku wizytach w zakładach jubilerskich padło, że decydujemy się na tradycyjne półokrągłe, z grawerem, bez dodatków i łączenia barw, przez które mogłyby wystąpić ew problemy podczas próby zmiany rozmiaru w późniejszym terminie. Odbiór za 2-3 dni :mrgreen:
maro21

Post autor: maro21 »

"Pierścienie zniszczenia" :D
Ganzo G718B
alojzy

Post autor: alojzy »

".....Jeden, by wszystkimi rządzić, jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać."
To ten co dla przyszłej żony jest :) , ale oczywiście Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Papier79

Post autor: Papier79 »

ElSor pisze:A ja dziś kupiłem 2 świetliste złote pierścienie na palce serdeczne prawych dłoni. Po kilku wizytach w zakładach jubilerskich padło, że decydujemy się na tradycyjne półokrągłe, z grawerem, bez dodatków i łączenia barw, przez które mogłyby wystąpić ew problemy podczas próby zmiany rozmiaru w późniejszym terminie. Odbiór za 2-3 dni :mrgreen:
:mrgreen: Nie zostaje nic innego, jak tylko pogratulować :)
ww296

Post autor: ww296 »

A propo pierścieni. Gratuluję.
A taka ciekawostka znajomi kupili sobie obrączki tytanowe. Nie wiem o co chodzi, czy to jakiś stop czy co ale po kilku miesiącach wyglądają fatalnie złote są porysowane ale jakoś wyglądają a te tytanowe to jakby ze złomu wyciągnęli.
fxxx

Post autor: fxxx »

Gratulacje, to teraz zalewaj formę :) to jest dopiero jedno wielkie szczęście :)
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Co do obrączek tytanowych, to wystarczy je lekko druciakiem wyczyścić i się robi piękny półmat jak prosto ze sklepu, wiem bo znajomi mają i są całkiem zadowoleni (do tego jest bardzo lekka). Ja osobiście mam tradycyjną, złotą, zastanawialiśmy się tylko czy połysk, półmat czy matowe, okazało się że po roku noszenia każda będzie półmatowa :)
ww296

Post autor: ww296 »

Jak nie dopłacasz warto połysk bo jak napisałeś za chwile będzie półmat a tak przynajmniej w chwili ślubu będą się odróżniać od innych :). Poza tym jak kupowalem to chyba raz na rok za darmo polerke miałem i raz zmianę rozmiaru. Z polerki nie korzystałem bo nie ma sensu, że zmiany rozmiaru jak najbardziej.
Co do tego tytanu to nie tyle chodzi o samo wykończenie tylko właśnie głębokie rysy, głębsze niż na złotych.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
maro21 pisze:"Pierścienie zniszczenia" :D
ElSor, nie słuchaj... Po pięćdziesięciu latach, już przywykniesz :wink:

Swoją drogą, my z żoną nie nosimy, lezą sobie w pudełeczku, a jednak jesteśmy razem. Żony się strasznie skurczyła i nie wchodzi na palec ;) a ja nie zakładam, bo widziałem jak mojemu koledze, prawie palec upaliła, jak przypadkowo zrobił zwarcie na zaciskach zasilania. Inna sprawa, że za duże ryzyko "wywinięcia" czegoś przy pracy z automatyką, a to już by było niewesoło...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Nie wiem z jakiej okazji gratulacje, skoro dopiero obrączki kupiłem. Do wesela jeszcze daleko (50 dni) - jeszcze wizyta u księdza (jutro), sesja narzeczeńska, nauka tańca i to chyba wszystko z tych ważniejszych rzeczy do zrobienia. USC załatwiony, sala, zespół, fotograf i goście zamówieni, trunki i słodycze kupione/zamówione - generalnie wszystko jest pod kontrolą (chyba) :mrgreen:
ODPOWIEDZ