FandyFire X2 Cree XM-L U2 - mini recenzja

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Oficjalnie nie ma imbusa 1,3mm.
Najbliższe to 3/64cala (1,19mm) oraz metryczny 1,5mm

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Pewnie masz rację, ale ja mam taki, nawet jest opisany H1.3. Zamiast szlifować H1.5, to lepiej użyj gwiazdki T6.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
bandit pisze:Pewnie masz rację, ...
No niestety jednak się myliłem. np WIHA produkuje takie poza zestawami standardowymi.
imbus 1,3mm

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Pomiar w X2 kupionej w czerwcu - low, mid, hi
600mA 1,3A 2,6 A
ILPT
enagem

Post autor: enagem »

Z tego wynika,że producent obecnych x2 dokładnie sobie zdaje sprawę jakie jest odprowadzanie ciepła i celowo obniżył prąd na diody.
MrM

Post autor: MrM »

Pewnie dlatego miałem wrażenie, że Convoy S3 w high (zmierzone 2.8A) dawał podobną ilość światła, co SS X2 w high...
Nic to, pigłuły dorobione, diody i sterowniki jutro powinny wyjechać od Grega. Będzie SS X2 (pierwsza?) z płynnym przechodzeniem pomiędzy trybami :-)
Ostatnio zmieniony niedziela 01 gru 2013, 22:27 przez MrM, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bandit

Akurat na rowerze, przełączanie tak trybów, to raczej minus. Nie wiem jak Ty, ale jak ja jadę na rowerze, to mam mało czasu na bawienie się trybami. Jak "wyciągniesz" przełącznik obok rączki, to by było ciekawe.
Mnie wkurza, w obecnym driverze, że muszę przejść przez wszystkie tryby, żeby ją szybko wyłączyć.
Z tego powodu, na pewno pójdzie do zamiany. Wolę taki "latarkowy".
MrM

Poczytaj o sterowniku Grega obsługiwanego microswitchem. Możesz wyłączyć w dowolnym trybie poprzez czteroklik (u mnie będzie trójklik, bo zrezygnowałem z trybu błyskającego). Będzie włączenie przez przytrzymanie włącznika, potem jednoklikiem moc w górę, dwuklikiem moc w dół (z płynnym przechodzeniem), trójklik wyłączenie. Ma być też pamięć ostatniego trybu i boost po przytrzymaniu microswicha przez ponad 0.5s oraz cztery tryby 5-30-60-100%. Przełącznik przy rączce nie bardzo mi leży, więc zostanie tam gdzie jest (przynajmniej na razie :-) ).
MardoQ

Post autor: MardoQ »

Mam pytanko, ten sterownik będzie zasilał diody połączone szeregowo i będzie zasilany przez pakiet 7,4V ?
MrM

Nie, daję dwa sterowniki - dla każdej diody osobny, sterowane jednym microswitchem (może kiedyś przerobię na zdalny, podwójny włącznik dla długich i krótkich świateł). Pakiet przerobię a właściwie zrobię nowy z czterech ogniw równolegle, czyli 3.7V.
Awatar użytkownika
bandit

Mrm, wiem na czym polega sterowanie micro switchem od Grega. Dlatego twierdze, że to za dużo klikania. Jak dla mnie, oczywiście :)
MrM

No chyba, że tak :-) Mnie tam odpowiada.
yaq

Post autor: yaq »

Witam wszystkich:)

Muszę się pochwalić, niedawno (11.11.2013) kupiona FandyFire x2 na XM-L U2 z fast tech, leniwie wziąłem opcję z EU plug i kosztowała około 40$. Dostałem lampkę, która ma piguły i uwaga - wygląda, na to że piguły są przyklejone do obudowy klejem termo przewodzącym (plastyczna masa, która trzyma piguły w miejscu). Dodatkowo luty wyglądają przyzwoicie.
Obrazek

Przepraszam za brak ogonków w oryginalnej wiadomości:(
Ostatnio zmieniony wtorek 03 gru 2013, 13:56 przez yaq, łącznie zmieniany 2 razy.
MrM

Czy mógłbyś zrobić zdjęcie piguły/środka od przodu?
Daj też zdjęcie sterownika dla porównania :-)
Awatar użytkownika
bandit

Takie blaszki jak u mnie były :) tylko u mnie nie musieli kleić, bo siedziały bardzo mocno.
ODPOWIEDZ