FastTech
A czy jak dostaje nr przesyłki to jest to jednoznaczne z jej nadaniem czy leży sobie może ona w koncie u Chińczyka i czeka aż mu się zechce ruszyć tyłek? Zakup zrobiłem 7/10, a dziś wyskoczył status, że zostanie wysłana 8/11. Na drugi dzień po zakupie skompletowali paczkę, kolejnego dostałem nr przesyłki. Chodzi o Fasttech.
Number: RCXXXXXXXXXHK
Status: Transit
Destination: Poland
Origin: Hong Kong [CN]
2014-10-30 00:00 PL, The item ( RC339758660HK ) will leave Hong Kong for its destination on 8-Nov-2014
Number: RCXXXXXXXXXHK
Status: Transit
Destination: Poland
Origin: Hong Kong [CN]
2014-10-30 00:00 PL, The item ( RC339758660HK ) will leave Hong Kong for its destination on 8-Nov-2014
Niestety w przypadku tego sklepu wysłanie paczki może trochę zająć. Z własnego doświadczenia wiem, że od podania numeru przesyłki do czasu aż ktoś łaskawie zaniesie ją na pocztę może minąć nawet i dwa tygodnie. Nie jest to jednak regułą, gdyż niektórzy po upływie podobnego czasu od zamówienia mieli już paczkę w domu. Jednak poza tymi obsuwami z wysyłaniem paczek nie ma się raczej co do sklepu przyczepić. Zawsze wszystkie zamówione przedmioty dochodziły bez problemu, tylko czasami nadwyrężona zostawała cierpliwość.
Tam z tego co się orientuje jest nieco inaczej. Nikt paczek nie zanosi.
Mają wynajętą firmę - http://www.quantiumsolutions.com/, która zabiera paczki, mieli co trzeba i daje dalej (Quantium Solutions należy do Singapore Post ale nie tylko z Singapore Post współpracuje).
Często tydzień przeleży w Quantium. Quantium ma własny "wewnętrzny" tracking - na głównej stronie po lewej.
Uwaga - to wiedza z okolic wakacji. Potem się już nie interesowałem zmianami w FT.
Mają wynajętą firmę - http://www.quantiumsolutions.com/, która zabiera paczki, mieli co trzeba i daje dalej (Quantium Solutions należy do Singapore Post ale nie tylko z Singapore Post współpracuje).
Często tydzień przeleży w Quantium. Quantium ma własny "wewnętrzny" tracking - na głównej stronie po lewej.
Uwaga - to wiedza z okolic wakacji. Potem się już nie interesowałem zmianami w FT.
Dziwną sytuację napotkałem.
Zamówiłem z 50 dni temu kilka gadżetów, w tym latarkę. Zamiast niej dostałem jakieś etui. Po założeniu ticketu ustaliłem z FT, że im odeślę te etui, oni zwrócą koszty odesłania i po odebraniu mojej przesyłki wyślą mi latarkę. Moja przesyłka dotarła (ok 42 dzień od dnia zakupu). W 44 dzień założyłem przez PP spór, żeby mieć zabezpieczenie jakieś. Zwrot za odesłanie dostałem, jednak minął tydzień i nic się nie działo więc zapytałem przez ticketa, kiedy wyślą mi latarkę. Dziś dostałem odpowiedź:
Zamówiłem z 50 dni temu kilka gadżetów, w tym latarkę. Zamiast niej dostałem jakieś etui. Po założeniu ticketu ustaliłem z FT, że im odeślę te etui, oni zwrócą koszty odesłania i po odebraniu mojej przesyłki wyślą mi latarkę. Moja przesyłka dotarła (ok 42 dzień od dnia zakupu). W 44 dzień założyłem przez PP spór, żeby mieć zabezpieczenie jakieś. Zwrot za odesłanie dostałem, jednak minął tydzień i nic się nie działo więc zapytałem przez ticketa, kiedy wyślą mi latarkę. Dziś dostałem odpowiedź:
Nie wiem co robić, bo w sumie sklep uczciwy ale jak przesyłka zginie, to będę w plecy ~15$, jeśli przekształcę spór w roszczenie, to raczej dostanę zwrot za latarkę. Nie wiem co robić. Jakieś pomysły ?Hi ElSor,
We check you have opened dispute. Please kindly cancel the dispute first and then we can arrange the replacement. Thanks
Powiem tak, z FT nigdy nie sądziłem się przez paypala, zawsze przez tickety, i zawsze z dobrym skutkiem.
Te etui poszło zwykłym listem?
Te etui poszło zwykłym listem?
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Eee, to dojdzie
Spór zanim przekształcisz w roszczenie może wisieć jakieś 2 tyg, zobaczysz jak będzie ze statusem listu w tym czasie, jak doręczą to zamkniesz i dogadasz się.
Spór zanim przekształcisz w roszczenie może wisieć jakieś 2 tyg, zobaczysz jak będzie ze statusem listu w tym czasie, jak doręczą to zamkniesz i dogadasz się.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Ktoś miał ostatnio tak burzliwą historię przesyłki ?
Nadejście przesyłki 2014-11-03 20:26 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2014-11-04 02:59 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2014-11-04 20:58 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2014-11-05 08:30 WER Zabrze
Zwolnienie przesyłki przez urząd celny 2014-11-05 14:29 WER Zabrze
Wysłanie przesyłki 2014-11-06 01:52 WER Zabrze
Przygotowanie przesyłki do doręczenia 2014-11-06 09:23 UP Zawiercie 1
Przekazanie przesyłki do doręczenia 2014-11-06 09:23 UP Zawiercie 1
Wszystko bez moich wyjaśnień, SG post.
Nadejście przesyłki 2014-11-03 20:26 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2014-11-04 02:59 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2014-11-04 20:58 WER Warszawa