Na szczęście jeszcze nie.... Czekamy na info jak to poszło dalej. Oby szybko sie wyjaśniło.Miodosław pisze:Po raz pierwszy po zapłaceniu (paypal) za zamówienie nie pojawiło się ono na moim koncie!!! Okazało się, że na liście możliwych do zgłoszenia problemów jest: "Order not shown in DX account" znaczy, że nie jestem pierwszy! Wpisałem tam wszystkie dane, które chcieli i czekam.
Miał już ktoś z Was podobny problem?
DealExtreme - zakupy
Pozdr.
Pikom
Pikom
Zrobilem dzis zakup na Kai, zaplacilem paypalem jakies 6 godz temu a na moim koncie w Kai nie ma nic. Wyslalem mejla - ciekawe czy szybko odpowiedza.
Pytanie do kupujacych czesto w Kai - zauwazylem teraz, ze Kai informuje pod zamowieniem, ze wysyla tylko na adresy tzw. "potwierdzone" przez paypal/karte kredytowa.
To jakas nowosc?
Zeby miec adres "potwierdzony" przez paypal trzeba powiazac karte kredytowa z kontem paypalowskim, a ja z roznych wzgledow nie chce tego robic (bezpieczenstwo i brak limitow, co jest wada, a nie zaleta).
Napiszcie, czy Kai wysyla Wam tylko na "potwierdzony" adres, czy na dowolny, tzn. taki jaki poda mu paypal.
Kai przy zamowieniu nie zada, co dziwne troche, zadnych danych do wysylki - najwyrazniej biora je od paypala (paypal ten adres ma, bo to warunek otwarcia konta u nich).
No wiec, zalozmy, Kai dostaje zamowienie przez paypal, tam jest adres wysylkowy ale o statusie "niepotwierdzony". No i co wtedy Kai robi - wysyla towar na ten adres czy nabiera wody w usta/ spi/ pisze email do zamawiajacego?
Pytanie do kupujacych czesto w Kai - zauwazylem teraz, ze Kai informuje pod zamowieniem, ze wysyla tylko na adresy tzw. "potwierdzone" przez paypal/karte kredytowa.
To jakas nowosc?
Zeby miec adres "potwierdzony" przez paypal trzeba powiazac karte kredytowa z kontem paypalowskim, a ja z roznych wzgledow nie chce tego robic (bezpieczenstwo i brak limitow, co jest wada, a nie zaleta).
Napiszcie, czy Kai wysyla Wam tylko na "potwierdzony" adres, czy na dowolny, tzn. taki jaki poda mu paypal.
Kai przy zamowieniu nie zada, co dziwne troche, zadnych danych do wysylki - najwyrazniej biora je od paypala (paypal ten adres ma, bo to warunek otwarcia konta u nich).
No wiec, zalozmy, Kai dostaje zamowienie przez paypal, tam jest adres wysylkowy ale o statusie "niepotwierdzony". No i co wtedy Kai robi - wysyla towar na ten adres czy nabiera wody w usta/ spi/ pisze email do zamawiajacego?
J.B.TANSTAAFL
Ok, dzieki, to wiem. A Ty masz w paypalu adres wysylkowy o statusie "niepotwierdzony, czy "potwierdzony"?Dominik pisze:jaybee, dowolny podany przez paypal - innego nie dostaje.
(Latwo sprawdzic po zalogowaniu na paypal - kolumnie "moje konto -opis" 4 linijka ponizej: status "zweryfikowany", czy "niezweryfikowany").
Rozumiem, ze masz, tak samo jak ja, adres "niezweryfikowany" czyli "niepotwierdzony", a Kai wysylalo Ci na ten adres juz rzeczy bez krecenia nosem/pietrzenia trudnosci?
J.B.TANSTAAFL
Wg definicji paypala adres zweryfikowany (potwierdzony) jest to ten, ktory podales bankowi wydajacemu karte kredytowa.Dominik pisze:Ja mam potwierdzony od dawien dawna - jeszcze zmienaiłem karty w międzyczasie .
Ale mam wpisane 2 różne adresy i zależnie od potrzeb wybieram sobie...
Wiem, ze mozna miec (i trzeba nawet) kilka adresow wysylkowych - mozna tez recznie kazdorazowo po zlozeniu zamowienia modyfikowac adres.
Skad sie wiec bierze ten drugi (inny) adres "potwierdzony"? Z karta zwiazany jest tylko jeden. Czegos tu nie rozumiem.
PS. Zreszta, caly ten niby wymog adresu "potwierdzonego" zglasza tylko KAI. DXowi, na ten przyklad, wszystko jedno gdzie wysyla
J.B.TANSTAAFL
Ja akurat zamawialem na Kai tylko raz, ale uzywalem adresu dodatkowego, tyle ze "powiazanego" z kartą. W PayPalu podajesz jeden adres przy rejestracji, potwierdzasz kartę, a potem jak podajesz / definiujesz adres dodatkowy mozęsz go "powiązać" z kartą nie ustawiając go jako adresu głównego - wtedy ten dodany adres rowniez jest "potwierdzony". A placic, po potwierdzeniu adresu, mozesz bezposrednio z PP byle przy tym podawac ten "potwierdzony" adres
Pozdr.
Pikom
Pikom
arturo111, Ile czekales od zlozenia zamowienia do wyslania paczki? Moja wyslali dzisiaj, czekalem dokladnie tydzien zanim 1 latarke spakowali.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Czyli standart w DX, tydzien na wysylke i kolejny tydzien na dostarczenie paczki. Juz nie moge sie doczekac az moje pierwsze zamowienie dotrze do mnie.
W koncu moja pierwsza paczka z DX dotarla. Zamowiona 6.01.2009, 15.01.2009 opuscila Hong Kong i 19.01.2009 byla juz u mnie. Dosyc szybko leciala, 5 dni gdzie w miedzyczasie jeszcze weekend byl.