GearBest - opinie

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
JacaGlaca

Post autor: JacaGlaca »

Z moim zamówieniem w Gearbest cały czas coś jest nie tak. Najpierw przez 10 dni nie wysyłali. Po ponagleniu wysłali rzekomo od razu. Dostałem numer przesyłki rejestrowanej, zdjęcie przesyłki. Dziś mija 3 dzień, a przesyłki nadal nie widać w żadnym systemie śledzenia. To moje pierwsze i ostatnie zakupy w Gearbest.
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

JacaGlaca, nie przesadzaj. Przesyłki są zazwyczaj widoczne w tracking po min. 5 dniach.
Sometimes darkness can show you the light
michal1

Post autor: michal1 »

...A tracking działa zazwyczaj tak, że nie warto na niego patrzeć. ;) Po prostu lepiej mieć pewność że nie zaginie.
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

Tak na prawdę dopiero po stronie Polskiej coś widać w śledzeniu ;)
Awatar użytkownika
JacaGlaca

Post autor: JacaGlaca »

@Bocian, nie wiem czy przesadzam, czy nie. To jest zdaje się dział opinii na temat zakupów w Gearbest. I taka jest moja opinia na temat zakupów w tym sklepie.

Zakupy robiłem do tej pory w Banggod i Fasttech. Tam nigdy nie było ani problemów z wysyłką, ani problemów z widocznością rejestrowanych przesyłek przez całą ich drogę do Polski.
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
michal1

Post autor: michal1 »

JacaGlaca, tylko, że to nie wina gearbest. Przesyłki rejestrowane pokazują się niezależnie od sklepu po ok. 5 dniach.
Pozdrawiam
max4max

Post autor: max4max »

GearBest pisze:
sp5it pisze:Gearbest sucks panie i panowie.
Spread the news please.
Stay away from Gearbest.
M
How you can do this? You guys want to shop with lower prices and free shipping, and just claim again and again,do you think other website will be better as we offer worldwide free shipping? If you think they are better,than just shop from their site but not to claim here.
:evil: :evil: :evil:
What do you know about us?

@sp5it is right, my opinion is the same.
Never again Gearbest!

I stiill wait for package which i paid 9.30.2015
I bought on sites:
Fasttech
Dx
Banggood
Buyincoins
Kaidomain
Wallbuys
and ... gearbest

Only your site has this special section in our forum and you do nothing to help us or to improve the buying process.
How many people here is complain on you.
Be ashame!!!!
Even if You personally try to work good your friends in Gerbest don't at all.

Your site is the worst so go to work and be better, than maybe we will buy anything. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
ptja

Post autor: ptja »

GearBest pisze:/.../not to claim here.
:evil: :evil: :evil:
Do you think we complain with no reason?

I ordered few LED strips on October, 1st and you didn't ship for almost two weeks. Yesterday I ordered the strips elsewhere and they were shipped today.

Do you really think you're OK and we are testy?
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Dział GearBest właśnie został zamknięty a niebawem zniknie z forum. Jednocześnie także zakończona została "współpraca" naszego forum ze sklepem (nie będzie już więcej SPAMu).
Oczywiście mając na uwadze opinie napisane w tym temacie i nie rzadkie problemy z zakupami i "promocjami" proszę o rozważne zakupy w GearBest.
rambolbambol

Post autor: rambolbambol »

rambolbambol pisze:
GearBest pisze:
rambolbambol pisze:Ja czekam na swoje latarki z Gearbest od 27 lipca.
Could you tell me the order number? I will check about it.
I have already spoke on private message about this with you, but here are orders, that I am still waiting.
Order:WW1507241403578384
shipped out on 2015-07-28,expire on 2015-09-28.
Order:WW1507241406467347
shipped out on 2015-07-29 expire on 2015-09-29.
Order:WW1507241407546489
shipped out on 2015-07-27 expire on 2015-09-27.
Order: WW1507280016060748
shipped out on 2015-07-30 expire on 2015-09-30

I really want my flashlights or money back. Looks like I am not the only one that did not received his order, ordered in vacation period.
I have finally got my money back, but because I have opened four disputes in a short period of time, Paypal informed be about an option to block my account:

Kod: Zaznacz cały

Zauważyliśmy, że procent problemów z transakcjami na Twoim koncie PayPal przekracza normę. Do problemów tych mogą zaliczać się spory zainicjowane przez Ciebie poprzez konto PayPal lub zgłoszone w Twoim banku.

Chcemy, żeby Twoje zakupy z systemem PayPal były udane. Prosimy jednak mieć na uwadze, że może okazać się konieczne ograniczenie dostępu do Twojego konta PayPal, jeśli wciąż będziesz zgłaszać dużą ilość problemów z transakcjami. W zależności od rezultatu naszego kolejnego przeglądu możemy także rozważyć odrzucenie wszystkich otwartych lub przyszłych roszczeń.
So Gearbest ... 3 months of waiting for flashlights, that did not come and my PayPay account that can be blocked because of you.

I do not recommend shopping in Gearbest!
NIE POLECAM ZAKUPÓW W GEARBEST, SZKODA NERWÓW
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

Problem dotyczy wszystkich przesyłek czy tylko tych związanych z EDC?
Ja zamówiłem 3 paczki, 2 mam w domu 3 w drodze (co prawda na wysyłkę tej 3 dość długo czekałem, ale podobno jest to spowodowane tym, że jakiś magazyn mają w innym miejscu i stąd problemy).
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Albo tym, żeby zmusić nas do płacenia za śledzenie (czyt. wysyłkę). :evil:
max4max

Post autor: max4max »

zieloczek100 pisze:Problem dotyczy wszystkich przesyłek czy tylko tych związanych z EDC?
Problem dotyczy różnych rzeczy , u mnie akurat edc, ale też tych wszystkich "promocyjnych", których potem nie ma na stanie i w sprzedaży.
piciex pisze:Albo tym, żeby zmusić nas do płacenia za śledzenie (czyt. wysyłkę). :evil:
To też, choć sądzę, że te bez wykupionego trackingu są też w trackingu ale tylko dla gearbest , bo nie pozwoliliby sobie na wysyłkę przez china post bez jakiejkolwiek kontroli, no ba jak potem odpowiadać na roszczenia o brak dostawy?
Ostatnio zmieniony niedziela 18 paź 2015, 08:58 przez max4max, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Zależy od wartości, czesem nieznaczny odsetek drobnych dupereli, które nie dotarły jest wkalkulowany w stratę. Pamiętaj, że te sklepy mają czterokrotną przebitkę, a my i tak się cieszymy, że jest tanio. :mrgreen:
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Już mi się to zaczyna co raz mniej podobać, założyłem jeden spór na paypal a czekam jeszcze na trzy latarki i nożyk a od półtora miesiąca paczek nie widać :( Czuję, że będę miał podobną sytuację jak rambolbambol i jazdy z paypalem :evil: Nigdy więcej nic nie zamówię z GB :evil:
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
ODPOWIEDZ