Pokażcie swoje światełka!

...czyli nasze światełka okiem obiektywu... Tu chwalimy się naszymi latareczkami i wszystkim innym , co rozświetla nasze życie ;-)
Awatar użytkownika
po100

Post autor: po100 »

Witam ponownie!!
A to moje małe cuda. Latareczka oczywiście od Calineczka.
Obrazek[/img]

Idealny sprzęt do usypiania.
Chyba zamówie następną.
Obrazek[/img]
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Czym skorupka za młodu nasiąknie..... Skąd ja to znam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

hehe, ciesze się że dzielicie się światełkiem, mam nadzieję że bezboleśnie :mrgreen:
Mnie też urzeka jak moja córa za latarki łapie...albo jak rano zastaję lampkę led w łóżeczku włączoną... ;-)
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

W zasadzie nie moje, bo kupiłem dla dziadka na 70'te urodziny, ale do czerwca u mnie :D. Całkiem sympatyczne światełko. 2xAA, klips, ładnie leży w dłoni, fajnie rozłożone światło - w sam raz dla zwykłego nieświatełkowca :mrgreen:. Minusy to brak możliwości "normalnego" rozkręcenia przełącznika, by zmienić nakładkę; oraz plastikowa, troszkę latająca przy słabszym dokręceniu ( moduł dociskany jest ogniwami ) szybka.

SmallSun ZY-C61 ( http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15457 ). Romisen G2 po lewej, SS z prawej. SS świeci jakby mocniej niż G2 @ sku.7880 ( chyba, że mi już Ready2Use w nim siada ).

P.S. 26.04 kupiona, 05.05 u mnie ;).

( F2.8 - ISO 100 - 1/2 sek z łapy )
Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

wypisz wymaluj Romisen RC-N3
Obrazek
ale w Romim wszystko jest dobrze poskręcane...
A 7880 żeby dawał dużo prądu musi mieć dobrego akkusa.
RC-N3 i RC-G2 mają identyczne refki ale w RC-G2 siedzi CREE XR-C, ma mniejszy emiter niż siedząca w RC-N3 XR-E, stąd inny rozkład światła...
Jaki ref ma ten SmallSun-podejrzewam, że identyko, masz obie-możesz spróbować porównać....
Awatar użytkownika
Dex-ter

Calineczka pisze:ale w Romim wszystko jest dobrze poskręcane...
Tutaj na max dokręconej dupce są minimalne ruchy szybki. Po odkręceniu głowicy, driver i ref zachowują się jak w 502B - ruszają się.
A 7880 żeby dawał dużo prądu musi mieć dobrego akkusa. RC-N3 i RC-G2 mają identyczne refki ale w RC-G2 siedzi CREE XR-C, ma mniejszy emiter niż siedząca w RC-N3 XR-E, stąd inny rozkład światła...
Jaki ref ma ten SmallSun-podejrzewam, że identyko, masz obie-możesz spróbować porównać....
Ready2Use to to samo co Eneloop, Recyko, Infinium, ale nie pamiętam, kiedy ostatnio ładowałem tego z G2 - naładuję wszystkie na max i wtedy porównam :).

Jak pisałem, według mnie, dla osoby, która większego pojęcia o lampkach nie ma, światełko bardzo sympatyczne.

A TK-701 zamówiony... :D.[/quote]
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

:roll:

Obrazek
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dex-ter

lennin pisze::roll:
Obrazek
Tez światełko :roll: ...
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Obrazek
Awatar użytkownika
Dex-ter

Fluxor, całkiem pokaźna kolekcja "maluchów" :P. Jak będę kiedyś z balkonu w Opolu widział strumień światła, to domyślam się, że będziesz to Ty :D.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Dex-ter, jak jestem w Opolu to świece zawsze i gdzie popadnie. Często z 2 pietra sprawdzam co się dzieje przy aucie i na trawnikach. W torbie mam przeważnie wszystkie widoczne sztuki wiec za każdym razem muszę poświecić każdą z nich. Szary Romisen świeci jak wściekły przy zasilaniu z liiona, narazie jest to nowa zabawka mająca 2 dni.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Dex-ter

Fluxor, ja sie tak bawię tylko V-65C po MODzie Lennina :mrgreen:. Jak zapalę, to konkretnie "szpera". Ostatnio będąc na grillu na Campusie UO ( dawne WSP ) ośmieszyłem ochroniarza, który chodził ze swoją "Super wielka latarką z Tesco na 4xR20 wyglądająca jak HID szperacz do nurkowania" i sprawdzał, czy okna UO są pozamykane :D. Moje "maleństwo" dawało - nawet nie wiem jak to określić, o tyle było mocniejsze - więcej światła ;P.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Dex-ter pisze:Ostatnio będąc na grillu na Campusie UO ( dawne WSP ) ośmieszyłem ochroniarza
...jakoś nie widzę w ośmieszaniu innych nic dobrego czy godnego chwalenia się tym... :sad:
Coś źle zrozumiałem?
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Oj, Calineczka! Myślę, że niepotrzebnie czepiasz się Dex-tera! Ja zrozumiałem, że wyszedł wielki ochroniarz, z jeszcze większą latarką ( ;-) ), chciał pokazać studenciakom, kto tu tak naprawdę jest ważny, a Dex-ter wyciągnął latareczkę i pokazał, że ... mały czasami może więcej! ;-)
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
Dex-ter

Calineczka pisze:
Dex-ter pisze:Ostatnio będąc na grillu na Campusie UO ( dawne WSP ) ośmieszyłem ochroniarza
...jakoś nie widzę w ośmieszaniu innych nic dobrego czy godnego chwalenia się tym... :sad:
Coś źle zrozumiałem?
Tak Calineczka, źle zrozumiałeś. Czemu Wy wszystko na tym forum bierzecie tak dosłownie i od razu zakładacie najgorsze intencje autora ? :(. Mając na myśli "ośmieszyłem" - myślałem o jak najtrafniejszym oddaniu sytuacji, gdzie pan ochroniarz świeci marnym i ledwo oświetlającym cokolwiek światełkiem, zapewne przydzielonym przez przełożonego ( śmieszne i żałosne, bo to ochrona, więc powinni mieć co najmniej dobry sprzęt ), podczas gdy ja, będąc jakieś 15m od niego zapalam V-65C i budynek oświetlony jest jakby jupiterem, a wszyscy znajomi, jak i pan ochroniarz zaczynają się śmiać, bo taka mała, a tak "daje".

Miodosław, bull's eye ;).
ODPOWIEDZ