Brałem pod uwagę taką opcję ale chyba jednak na nowe się zdecyduje. Te mają chyba ok. 2100mAh (w specyfikacji podane 2150) i tendencję spadkową. Natomiast w zestawie z Unique jest ponoć Sanyo 2600mAh.smokuxx1987 pisze:Jak chcesz kupić nowe ogniwa to kupuj jakieś markowe np samsungi albo panasoniki, bo jeżeli masz zamiar kupić jakieś trustfire to lepiej w sklepiku kupić od woytazo z 5% utratą pojemności.
Gdybym brał Black XIAOZHI to pewnie zdecydowałbym się na Panasonic 2900mAh.
Obejrzałem sobie filmik z porównaniem CW do NW i tutaj raczej wybór jest oczywisty - NW.
Na chwilę obecną zastanawiam się więc nad takim kombinacjami:
1. Black XIAOZHI NW + Panasonic 2900mAh: 33$
2. Unique M1 NW z akumulatorkiem, który jest w zestawie (ponoć Sanyo 2600mAh): 31$
Ceny z wliczoną wysyłką. Co ciekawe Black XIAOZHI wcale nie wychodzi taniej jak to się mogło na początku wydawać. Ceny są bardzo podobne. Różnica 2$ przy lepszym akumulatorku w XIAOZHI to prawie żadna różnica.
Zdecydowanie nie ułatwia mi to wyboru
Za Black XIAZOHI przemawia:
- wygląd, podoba mi się bardziej niż Unique
- w zestawie miałbym nieco lepszy akumulatorek
Za Unique przemawia:
- tryby - tylko 3 podstawowe bez zbędnych dodatków
- można ją na "dupce" postawić
Kwestie otwarte / czego nie wiem:
- nie wiem w której jest lepszy driver, czy obie mają wszelkie zabezpieczenia (przed odwrotną polaryzacją, nadmiernym rozładowaniem aku etc.)
- Black ma podane natężenie 2.3 i 800lumenów, Unique natężenie 2.6 i 500lumenów. Skąd te liczby się wzięły? Przecież w teorii ta z więszym natężeniem powinna mieć więcej lumenów.
- Unique M1 ma głebiej schowane szkiełko, z punktu bezpieczeństwa plus ale czy nie zawęzi to strumienia światła?