Kolejna latarka
Kolejna latarka
Witam, oto kolejna latarka budowana dla jednego z naszych forumowiczów, dość długo ustalaliśmy co i jak i suma sumarum dostałem wolną rękę. Wiele latarek oglądałem i podpatrywałem, za jakiś odnośnik wziąłem latarkę Novatec którą widziałem u Arka na zlocie, oryginał zasilany jest Cr-ką, ja natomiast buduję zasilaną aku 18650. Latarka ma być mocną podstawą do zasilania leda z większymi prądami, nawet do 1,6A, jej kształt sprzyja odprowadzaniu ciepła. Tym razem moduł z diodą będzie montowany w głowicy nie jak we wcześniejszych latarkach w korpusie. Szybka będzie oczywiście z powłoką AR, dobiorę jakiś lepszy włącznik niż te z DX, driver być może nowość Edima jeszcze w fazie testów step up który bardzo liniową charakterystykę świecenia gdyż nawet przy 3V podaje taki prąd jaki ma ustalony. Ok, a teraz fotki.
Na tym pierwszym zdjęciu widać okrągłe głębokie nacięcie w zakrętce, jest to miejsce na oring GITD niestety dziś nie dałem rady zrobić fotki z nim ale jutro pokaże latarkę z refem i resztą osprzętu.
Nie wiem jak wam ale mnie strasznie się podoba to body, mam je w tej chwili uzbrojone w ref i włącznik i chyba to najładniejsza latarka jaka zbudowałem, ale gusta są różne i ciekaw jestem co o niej sądzicie.
Pozdrawiam Artek.
Na tym pierwszym zdjęciu widać okrągłe głębokie nacięcie w zakrętce, jest to miejsce na oring GITD niestety dziś nie dałem rady zrobić fotki z nim ale jutro pokaże latarkę z refem i resztą osprzętu.
Nie wiem jak wam ale mnie strasznie się podoba to body, mam je w tej chwili uzbrojone w ref i włącznik i chyba to najładniejsza latarka jaka zbudowałem, ale gusta są różne i ciekaw jestem co o niej sądzicie.
Pozdrawiam Artek.
A myślałem że Tobie Lennin może się jednak spodobać, nie dodałem iż człowiek dla którego ja robię poprosił o latarkę mocno udziwnioną, nie chciał prostej więc w starałem się jak potrafię. Dodam że praca na nowej tokarce to przyjemność, ciągnie mnie do tworzenia nowych światełek, jednak finiszuję na poddaszu i chyba na jakiś tydzień zwolnię pracę nad latarkami a zajmę się górą, tam też powstanie w jednym z pokoi witryna z moją kolekcją światełek .
- Calineczka
- Kontakt:
-
Tylko mi tu bez takich numerów
Bo Artek stracę......cierpliwość i zacznę do ciebie wydzwaniać zadając wciąż te same pytania....kiedy mam do odbioru światełko ?....dlaczego tyle czasu to trwa......
DNF,a skąd wiesz że jest przyjemna w dotyku?
czyżbyś ją "macał"? Artek,nie pozwól na to bo mi powycierają HA III
No to się napisałem a i tak nie mam wpływu kto ją "maca"
Bo Artek stracę......cierpliwość i zacznę do ciebie wydzwaniać zadając wciąż te same pytania....kiedy mam do odbioru światełko ?....dlaczego tyle czasu to trwa......
DNF,a skąd wiesz że jest przyjemna w dotyku?
czyżbyś ją "macał"? Artek,nie pozwól na to bo mi powycierają HA III
No to się napisałem a i tak nie mam wpływu kto ją "maca"