Siadł sterownik w L2P
Siadł sterownik w L2P
Witam, moja L2P(2miesieczna, prosto od producenta) padła po 20minutowej jeździe rowerem w ostrej mgle. Nie włącza się, nie reaguje na nic. Aku, włącznik, dioda sprawdzona i działa. Na driverze tranzystory sprawdzone, jeden budzi wątpliwości, zostanie wymieniony. Proszę o pomoc w zlokalizowaniu i naprawieniu usterki . Może ma ktoś schemat?
Załączam foty
Pozdrawiam, z góry dzięki za pomoc.
Załączam foty
Pozdrawiam, z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony niedziela 16 gru 2012, 23:16 przez NeRii, łącznie zmieniany 1 raz.
W8 to chyba jest dioda Zenera.
Latarka miała poprawione chłodzenie, czy fabryczna?
Latarka miała poprawione chłodzenie, czy fabryczna?
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
-
Latara fabryczna bez dodatkowego termoobiegu
Ten którego brakuje, to właśnie ten który budził wątpliwości. Został już wylutowany.
Dioda w8 została sprawdzona, jest ok
Ten którego brakuje, to właśnie ten który budził wątpliwości. Został już wylutowany.
Dioda w8 została sprawdzona, jest ok
Ostatnio zmieniony niedziela 16 gru 2012, 23:18 przez NeRii, łącznie zmieniany 1 raz.
-
[ Dodano: 19 Grudzień 2012, 17:34 ]
A chcesz dalej używać takiego samego drivera, bo jeśli chcesz to mam takiego od L2P ale bardziej polecam np sterowniki oparte na AMC7135, tylko pamiętaj o poprawie termiki bo np. wczoraj wstawiłem stera 3A i standardowe blaszki miedziane niewystarczały i trzeba było zapiąć pigułe na tokarce i ją było przerabiać / podokładać materiału w piguleNeRii pisze:To nie dobrze. A czy ty greg mozesz coś z tym poradzić? Zaprogramować/przelutować proca czy trzeba cały driver wymienić? Znajomy podjechałby do ciebie we Wro.
Ostatnio zmieniony środa 19 gru 2012, 18:27 przez Krawiec.diy, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Tak to jest ten standardowy 3- trybowy,szczegóły wyśle na PW ale szczerze to bardziej polecam Tobie sterowniki o których już wspominałem, na alle... jest tego troche lub odezwij sie do kol.Greg-a z forum on troszke ich posiada w cenach w jakich podał.
Odnośnie poprawy odprowadzenia ciepła to na forum było tego troche więc napewno znajdziesz ale podstawowym w SF L2P jest dodanie blaszki miedzianej o grubości 0.3mm ( u mnie w L2P weszło na wcisk 0.4mm ), możesz to zobaczyć np. na przykładzie piguły która ostatnio sobie zmodyfikowałem http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=99656#99656
Pozdrawiam Krawiec
Odnośnie poprawy odprowadzenia ciepła to na forum było tego troche więc napewno znajdziesz ale podstawowym w SF L2P jest dodanie blaszki miedzianej o grubości 0.3mm ( u mnie w L2P weszło na wcisk 0.4mm ), możesz to zobaczyć np. na przykładzie piguły która ostatnio sobie zmodyfikowałem http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=99656#99656
Pozdrawiam Krawiec