Latarka EDC 140zł

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Korpusy SolarForce różnią się kształtami i anodyzacją czyli powłoką , jakość wykonania w nich jest bardzo podoba . Pod warunkiem że to orgyinał SF , bo podróbki są też szczególnie L2.
elektroda.pl
marczak93

Post autor: marczak93 »

A porównanie L2 Grega z L2/L2T/L2P normalny?
Awatar użytkownika
fredek

Post autor: fredek »

marczak93 pisze:A porównanie L2 Grega z L2/L2T/L2P normalny?
Greg kupuje body od SolarForce, także to te same produkty.
marczak93

Post autor: marczak93 »

Chodziło mi o jakość/skuteczność stosunek jakość/cena
Awatar użytkownika
fredek

Post autor: fredek »

marczak93 pisze:Chodziło mi o jakość/skuteczność stosunek jakość/cena
Stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry... niby wydają się troszkę drogie ale jak będziesz chciał i umiał samemu zrobić poprawę termiki, jakiś sensowny soft w sterowniku i dobrać dobrze rozkład światła to przy robieniu tylko 1 szt. latarki wyjdzie to sporo droższej... dlatego tak często ten produkt jest polecany początkującym ;)
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Vigo pisze:Masz poniekąd rację, ale ITPLight R01 jest tu wyjątkiem bo to udana konstrukcja, co prawda nie ma na pokładzie modnej ostatnio diody XM-L, mimo to za taki, kompletny zestaw 150zł (nie trzeba dokupować ładowarki i ogniwa, wszystko co potrzebne już jest) to dobra cena i warto dodać, że sprzęt to już markowy ITPLight to był brand Olighta producenta uznanego i cenionego przez latarkową brać.[...]
Popieram zdanie kolegi odnośnie jakości wykonania i opłacalności zakupu iTP R01. Zwłaszcz, że wskazany model ma "na pokładzie" diodę Q5 - późniejsze odmiany, na przykład z diodą S2 miały niezbyt przyjemny moim zdaniem odcień. Ale to sprawa indywidualna...

Zwracam tylko uwagę na dwa fakty. Po pierwsze latarka ta nie ma trybów, a to jest jednak pewne ograniczenie funkcjonalności. Po drugie cena jest trochę wysoka, prawdopodobnie z powodu małej dostępności. Ale jeśli zależy Ci na łatwej w realizacji gwarancji o warto ewentualnie dać te 20 PLN więcej niż normalnie kosztowała ta latarka w swoim czasie...
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
wikrap1
Kontakt:

Post autor: wikrap1 »

L2 seryjna/Grega:

To latarki z modułami d26. Bez modyfikacji jest kupa z odprowadzaniem ciepła. Greg pakuje w szparę między modułem a korpusem miedzianą blaszkę. To bardzo pomaga. Mam L2 Grega i drugą L2 sam modowałem i różnica przed i po jest kolosalna. Powinno mieć to duży wpływ na żywotność diody i jasność świecenia. Do tego lampki Grega mają mocniejsze sprężynki i poprawione styki z ogniwem.
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
ODPOWIEDZ