Prezent dla kobiety

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Tomaek pisze:Dariusz70 umów żonę u kosmetyczki będzie skakała do góry.
Albo usłyszysz: "Już Ci się nie podobam, uważasz, że jestem brzydka???"... kobiety... :roll:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
zedart

Post autor: zedart »

Ja mojej partnerce kupiłem zestaw kredek. Taki: http://www.artistmaterial.co.uk/product ... l-Tin.html
Teraz ona ma zajęcie, a ja święty spokój :)
zed-art.co.uk
Awatar użytkownika
MariuszB.

Post autor: MariuszB. »

A ja żonie robię taki zegar i o dziwo będzie super zadowolona :mrgreen: .... to że będzie zadowolona to już wiem bo sama zagadywała czy byłbym w stanie coś takiego zrobić :razz:
Obrazek
Pozdrawiam
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki :)
Awatar użytkownika
zedart

MariuszB, gdzie takie cudo znalazłeś? Zegar oczywiście. :)
zed-art.co.uk
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

Mariusz robi taki zegar. Nie jest to coś skomplikowanego. Poczytaj o lampach nixie. Zegar jak zegar tylko wyświetlacze (lampy nixie) ciekawe.
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Awatar użytkownika
MariuszB.

zedart pisze:MariuszB, gdzie takie cudo znalazłeś? Zegar oczywiście. :)
Wszędzie w necie tego pełno, a zwłaszcza na eBay, problemem jest obudowa, ja swoja robię z aluminium na frezarce CNC, w sumie w zależności od zastosowanych lamp nie jest to tania zabawka ponieważ największe lampy czyli IN18 kosztują 120/150 zł/sztuka, mniejsze i bardziej popularne kosztują dużo, dużo mniej :mrgreen:

Tu masz sporo na ten temat....
https://www.google.pl/search?q=clock+ni ... 50&bih=604
cudny pisze:Mariusz robi taki zegar. Nie jest to coś skomplikowanego. Poczytaj o lampach nixie. Zegar jak zegar tylko wyświetlacze (lampy nixie) ciekawe.
I masz gotową odpowiedź :?:
Pozdrawiam
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki :)
Awatar użytkownika
zedart

Dziękuję MariuszB.
Teraz gdy już znam nazwę lampy to rzeczywiście widzę tego dużo. Jak wpadnie jakaś extra kasa to trzeba będzie zainwestować :)
zed-art.co.uk
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

MariuszB., z ciekawości zapytam, co jest wzorcem częstotliwości w twoim zegarze? Są nixie DCF-em synchronizowane?
Awatar użytkownika
MariuszB.

Czasami w dobrej cenie można kupić już "gotowca" na alledrogo http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... view=gtext ale można również kupić same PCB za parę groszy i resztę zrobić samemu http://www.nixieclock.eu/

[ Dodano: 12 Grudzień 2012, 21:43 ]
Calineczka pisze:MariuszB., z ciekawości zapytam, co jest wzorcem częstotliwości w twoim zegarze? Są nixie DCF-em synchronizowane?
U mnie wzorcem jest kwarc, oczywiście są zegary synchronizowane sygnałem DCF a także GPS, tyle że niestety podnosi to znacznie cenę konstrukcji która przy lampach IN-18, aluminiowej obudowie i tak jest już bardzo wysoka :(
Pozdrawiam
Mariusz
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Dariusz70 pisze:Ostatnio na Mikołaja kupiłem swojej kobiecie małą wieżę grającą (Panasonica). Do tego zestawy kolęd. Głównie stare kolędy.
Jest bardzo świątecznie.
Hej. podzielil bys sie modelem? Jak w niej z MP3? da się jakoś nawigować po utworach przez USB na pendrive lub HDD
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Jest to SC-PM200. Ma co powinna wieża mieć, mała i w miarę tania (miała się zmieścić na parapet w kuchni).
Przyzwoite brzmienie jak na małą wieżę. Da się nawigować mimo uproszczonego wyświetlacza.
Wejście na antene zewnętrzną, ważne jak ma się słaby sygnał.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
ODPOWIEDZ