Problem z latarką liht storm hid h2-2500 lm
Problem z latarką liht storm hid h2-2500 lm
Witam!
Właśnie zakupiłem latarkę hidową liht storm h2 2500 lm ai owszem nie powiem mega zasięg i moc niby wszystko w porządku ale czas świecenia jakiś mega krótki bo zaledwie 20 minut na baterii li-on 4400mah.
Żarnik to 35w.Otóż w/g opisu producenta ma ma wynosić 60-70 minut producent kłamie czy coś jest z baterią?Proszę o pomoc w tej sprawie
Właśnie zakupiłem latarkę hidową liht storm h2 2500 lm ai owszem nie powiem mega zasięg i moc niby wszystko w porządku ale czas świecenia jakiś mega krótki bo zaledwie 20 minut na baterii li-on 4400mah.
Żarnik to 35w.Otóż w/g opisu producenta ma ma wynosić 60-70 minut producent kłamie czy coś jest z baterią?Proszę o pomoc w tej sprawie
Ostatnio zmieniony czwartek 13 gru 2012, 21:02 przez dlugi, łącznie zmieniany 1 raz.
hiszpan
Zdecydowanie coś jest nie tak z z akumulatorem albo ładowarką , napięcie wskazuje na użycie 3 ogniw , zgromadzona energie (ok.45Wh) powinna wystarczyć około na te 50 minut pracy przy poborze ok.1C z akumulatora ale uzyskujesz za niskie napięcie na pakietach ładujesz je do 40-60% pojemności.
Sprawdź czy jest tam odpowiednia ilość ogniw (dwa połączone równolegle i potem takie podwójne paczki trzy w szeregu)
Do sprawdzenia też ładowarka bo przy takim układzie powinieneś mieć około 12,4-12,6V na naładowanym akumulatorze.
Uważaj na te akumulatory, li-ion podczas zwarcia może eksplodować dużą ilością ognia.
Sprawdź czy jest tam odpowiednia ilość ogniw (dwa połączone równolegle i potem takie podwójne paczki trzy w szeregu)
Do sprawdzenia też ładowarka bo przy takim układzie powinieneś mieć około 12,4-12,6V na naładowanym akumulatorze.
Uważaj na te akumulatory, li-ion podczas zwarcia może eksplodować dużą ilością ognia.
Może sprawdź czy po zapaleniu zielonej diody ładowarka odcina prąd całkowicie czy jednak dalej ładuje wówczas będziesz miał gotową odpowiedź...... stawiam na to że dopiero po kilku godzinach akumulator jest w pełni naładowany.
Pozdrawiam
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki
Mariusz
Jeśli pomogłem Ci w Twoim temacie to kliknij na "pomógł" przy moim poście....... to nic nie kosztuje ...... Wielkie Dzięki
A czy wyjście ładowarki bezpośrednio łączy się z pakietem ? czy jest tam jeszcze jakiś układ zabezpieczający w latarce ?.
Podczas ładowania jak możesz sprawdź napięcie na ładowarce i napięcie na pakiecie akumulatorów, powinny być prawie identyczne, jeśli nie to układ zabezpieczeń w latarce jest niesprawny. Maksymalna odchyłka to może być 0,1V ale powinno być mniej.
Podczas ładowania jak możesz sprawdź napięcie na ładowarce i napięcie na pakiecie akumulatorów, powinny być prawie identyczne, jeśli nie to układ zabezpieczeń w latarce jest niesprawny. Maksymalna odchyłka to może być 0,1V ale powinno być mniej.
Ni-Cd Man.
Witam! ta bateria składa się z tuby umieszczonym w niej pakietem li-on zamkniętej z dwóch stron z jednej jest włącznik z modułem sterującym z drugiej wejście ładowarki, styki łączące z przetwornicą i żarnikiem hid oraz dioda z oddzielnym włącznikiem ponieważ bateria może służyć jako latarka.Napięcie na wejściu do baterii 12,6v podczas ładowania takie napięcie wchodzi do pakietu a po zakończeniu ładowania gdy załączy się zielona dioda oznaczająca full i odłączeniu ładowarki wynosi na zaciskach bataeii 11 5v
hiszpan