zakup tabletu do 800zł, proszę o opinie

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

DNF , no no . Fajny sprzęcik , tylko cena jakaś taka dziwnie niska jak za ten konfig .
elektroda.pl
DNF

Post autor: DNF »

Powiedz im, żeby wyżej się cenili :mrgreen:
Mnie też coś się zdaje, że tanio, zwłaszcza że inne z retiną ale z 2rdzeniowym prockiem tyle kosztują. Pierwsza partia się rozeszła, poczekamy na więcej recek :)
Maruda

Post autor: Maruda »

DNF

Post autor: DNF »

Cieniutko :)
A do tabletu, który podawałem, poproszę jeszcze ten telefon:
http://www.gizmochina.com/2012/07/31/k- ... a-tegra-3/ :D
Jego cena z wysyłką do Polski to 407$.
SirmarK

Post autor: SirmarK »

Dopiszę parę uwag, bo temat modny przed świętami.
Po pierwsze tablet to bardzo specyficzne urządzenie. Nie jest tak uniwersalne jak laptop, ale jak się dobrze dopasuje do swoich wymogów to w wielu sprawach zdecydowanie zastępuje laptopa.

Wybór jest ciężki i zdecydowanie nie powinien polegać na porównywaniu specyfikacji, bo wtedy się okaże, że sprzęt za 300 zł i za 1000 zł ma tę samą specyfikację. Takie urządzenia jednak się znacząco różnią. Nawet jak różnica będzie w szczegółach, to one mają kolosalne różnice. I albo z tabletu jest się zadowolonym, albo drobne mankamenty sprawiają, że się go nie chce używać.

Wracając do wątku. Ze względu na wiek dziecka i płeć faktycznie można rozważyć zakup czegoś tańszego w okolicy 350 zł. Ja jednak nie jestem zwolennikiem takich tabletów.
Ciężko mi się wypowiadać jak to jest z takimi dziewczynkami (nie posiadam), ale gdyby to był chłopak to zdecydowanie brałbym pod uwagę fakt, że dzieci szybko rosną, i raczej od sprzętu wymagają sporo. Sporo, bo dużo grają, a w tym momencie wydajność jest potrzebna.

Tak naprawdę, postawiłbym pytanie, czy rodzić chce kupić coś porządnego z tabletów, a jeżeli finanse są ograniczeniem, to czy na pewno tablet będzie najlepszym prezentem?

Koledzy wymieniali już jako pozycję Asusa Nexus 7 za 899 zł. Jest to bezkonkurencyjny sprzęt w tej cenie. Co prawda nie ma wbudowanego modemu 3G, ale moim zdaniem jest on w tym sprzęcie zbędny. (modemy 3G bardzo podrażają sprzęt, różnica między tym samym modelem z/bez modemu to często 700zł - to już do 300 zł kupimy telefon z funkcją routera)
Ostatnio zmieniony poniedziałek 03 gru 2012, 18:28 przez SirmarK, łącznie zmieniany 1 raz.
--
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzycho_

Na dniach będzie Nexus 3G , jednak dopłacanie 500zł za wbudowany modem według mnie mija się z celem jak za połowę tej kwoty spokojnie kupimy modem wifi 3G.
elektroda.pl
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Wątek zgodnie z założeniem bardzo się ciekawie wije.

Mam pytanie - czy ktoś używał regularnie tabletu połączonego przez bluetooth z komórką na androidzie tak by używać 3G i GPS z komórki? Router WiFi jednak zjada strasznie prąd. Przy takim połączeniu odchodzi problem dodatkowego modemu i kupna kolejnej karty SIM. Z drugiej strony jak z kompatybilnością i wytrzymałością baterii w praktyce?
Awatar użytkownika
krzycho_

Zgadza się ,modem 3G/WIFI jest bardzo prądo żerny ale wbudowany w tablet modem również sporo obniży czas pracy sprzętu na baterii szczególnie przy słaby sygnale sieci GSM.

Jeśli chodzi o GPS to po bluetooth można sparować bez problemu z telefonem , kwestia aplikacja - jest kilka w Markecie ... znaczy się Google Play ;)
elektroda.pl
ODPOWIEDZ