latarka skyray s-r5

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

turlogh pisze:Przestraszyłem się trochę tego żaru i włożyłem latarkę pod kran z zimną wodą.
OMG :P
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
DNF

Post autor: DNF »

Jeśli lampka jest szczelna, to dobrze zrobił.
swimfan

Re: Witam

Post autor: swimfan »

turlogh pisze:Mam tą latarkę i faktycznie na dołączonych aku świeciła góra 20 minut w trybie max.
Kupiłem na Allegro 2 aku samsunga z baterii laptopowych każda po 3000 pojemności i zapłaciłem 36 zł z przesyłką.
Test w temp. pokojowej wykazał działanie 70 minut w trybie max., a więc myślę, że nieźle jak na jedno ogniwo za taką cyfrę. Po ok. 20 minutach stania w bezruchu latarka mocno się nagrzała - mocno do tego stopnia, że nie dało się jej dotknąć nawet przy włączniku! Przestraszyłem się trochę tego żaru i włożyłem latarkę pod kran z zimną wodą.
Po tej przygodzie latarkę rozebrałem, obejrzałem i złożyłem. Na drugi dzień coś zaczęło szwankować, a mianowicie ciąglę świeciła bladym słabym światłem i przełączanie trybów nie działało dobrze. Winnym okazał się dziadowski chiński mikrowłącznik, który musiałem rozebrać na części pierwsze i jeszcze raz złożyć. Teraz jest wszystko ok.
W czasie jazdy na rowerze latarke oczywiście nie rozgrzeje się tak bardzo więc można jej bez obaw używać. Latarka jest dobrze wykonana, tzn. dość solidnie i jest poręczna.
Siła światła jest zadowalająca nawet do jazdy w terenie, ale planuje kupić sobie drugą taką samą - szczególnie że jest dość tania w zakupie - i jeździć na dwóch.
No spoko ale ludzie jak na jednej jeżdźe to rzucają na mnie mięsem:)
Jakie akusy od laptopów tam wrzuciłeś?
Polek

Post autor: Polek »

W Tych skay'ach idzie coś koło 1.3A w diodę o ile dobrze pamiętam wyniki pomiarów świecidełka kumpla, więc powinna na dobrym AKU kolo 2200mA świecić te 2h, patrząc na to że nie ma tam stabilizacji i 1.3A pobiera tylko z nówki sztuki:)

Zatem swiatła tak jak ktoś napisał, celowałbym w te 350LM, ale to tylko "na oko".

co do ilości światła... to apetyt rośnie, mi dwie w maxie, + czołówka na xr-e jakoś wydają się kiepsko świecić jak na za...suwanie 30kmph po singlu w lesie:)
ODPOWIEDZ