Dealextreme-zakupy część druga
Mnie natomiast zaczyna wkurzać status paczki wysłanej z manafonta ponoć 14 listopada. Od kilku dni widnieje tylko "20-11-2012 INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)" - prawie 2 tygodnie a wynika z tego, że przesyłka jeszcze nie dotarła na pocztę
Po 43 dniach dotarły driverki .
Średnia ponad 40 dni to teraz norma. Jeszcze C8 idzie od 50 dni.
Dla marekwoj. Takie coś bedzie bardziej czytelne:
"Shipping has been delivered today. It was ordered 5 pcs driver. Missing 1 piece, there were only four. Shipment is unpacked and taped shut. I include pictures."
(z tłumacza Google)
Średnia ponad 40 dni to teraz norma. Jeszcze C8 idzie od 50 dni.
Dla marekwoj. Takie coś bedzie bardziej czytelne:
"Shipping has been delivered today. It was ordered 5 pcs driver. Missing 1 piece, there were only four. Shipment is unpacked and taped shut. I include pictures."
(z tłumacza Google)
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Dariusz70, Dzięki. To mam jeszcze jedno pytanie, jakiś tydzień temu napisałem do DX, że przesyłki jeszcze nie ma, czy lepiej kontynuować tamto zgłoszenie czy zrobić nowe ?
Jak nowe, to czy "Items missing from the order after I received it. - Shipped orders only" jest właściwą kategorią zgłoszenia ? Ta końcówka "Shipped orders only" mi nie pasuje, ale lepszej pozycji nie znalazłem.
Jak nowe, to czy "Items missing from the order after I received it. - Shipped orders only" jest właściwą kategorią zgłoszenia ? Ta końcówka "Shipped orders only" mi nie pasuje, ale lepszej pozycji nie znalazłem.
Pisanie raczej nie odniesie skutku.
Na stronie DX jest w prawym, górnym rogu [Help] / [LiveChat]
Otwarty Tłumacz Google z przygotowanymi pytaniami (co nie tak, nr zamówienia itp)
Sam tak załatwiłem od ręki zwrot pieniędzy za nie zrealizowane zamówienia. Link do opisu .
Otwarty Tłumacz Google z przygotowanymi pytaniami (co nie tak, nr zamówienia itp)
Sam tak załatwiłem od ręki zwrot pieniędzy za nie zrealizowane zamówienia. Link do opisu .
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Spokojnie, miałem to samo. Przesyłka dotarła do mnie po ponad 3 tygodniach. Cierpliwości.ElSor pisze:Mnie natomiast zaczyna wkurzać status paczki wysłanej z manafonta ponoć 14 listopada. Od kilku dni widnieje tylko "20-11-2012 INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)" - prawie 2 tygodnie a wynika z tego, że przesyłka jeszcze nie dotarła na pocztę
Zamówiłem 27 października świecące breloki do kluczy na DX. Wartość zamówienia niecałe 5 dolarów.
Oto historia zamówienia:
Niestety do dziś nic nie dostałem...
Da się jakoś sprawdzić co się dzieje z paczką?
Oto historia zamówienia:
Kod: Zaznacz cały
2012-10-28 23:54:09 FullShipment All items have been shipped.
2012-10-28 17:28:07 PrepareShipment Order is being prepared for shipment.
2012-10-27 10:37:12 PaymentConfirmed Payment verified. Order is being processed.
2012-10-27 10:37:08 PendingPayment Order has been created, awaiting payment.
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Czekaj cierpliwie na pewno dojdzie. Oni tam teraz mają tony takich przesyłek.cudny pisze:Zamówiłem 27 października świecące breloki do kluczy na DX. Wartość zamówienia niecałe 5 dolarów.
Oto historia zamówienia:
Niestety do dziś nic nie dostałem...Kod: Zaznacz cały
2012-10-28 23:54:09 FullShipment All items have been shipped. 2012-10-28 17:28:07 PrepareShipment Order is being prepared for shipment. 2012-10-27 10:37:12 PaymentConfirmed Payment verified. Order is being processed. 2012-10-27 10:37:08 PendingPayment Order has been created, awaiting payment.
Było dokładnie odwrotnie Na LiveChat powiedzieli, by zrobić zgłoszenie. Przy próbie zgłoszenia brakującego drivera dostałem informację, że jest otwarte inne zgłoszenie (po 40 dniach od wysłania zgłosiłem że przesyłki nadal nie ma) i aby kontynuować tamto zgłoszenie.Dariusz70 pisze:Pisanie raczej nie odniesie skutku.
Zrobiłem tak jak sugerowali i dziś po 3 dniach od razu odpowiedź z propozycją wysłania brakującego drivera, kredyt w sklepie lub zwrot kasy. Wybrałem ostatnie.
Tak więc sklep zachował się wzorowo, tym bardziej że jak sądzę wysłali wszystko w komplecie tylko po drodze wsiąkło.
Bardziej honorowi i uczciwi jak w polscemarekwoj pisze:Tak więc sklep zachował się wzorowo, tym bardziej że jak sądzę wysłali wszystko w komplecie tylko po drodze wsiąkło.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9