Da się, niestety. Sam popsułem Nota 1 i trzeba było wymienić płytę główną.macgap90 pisze:Kolego podstawowa rzecz androida nie da się uceglić oprogramowaniem, mam już 3. telefon z androidem i mimo,
...
Kłopot z S G s iii
No chyba, że nie młotkiem Zrobiłem wipa i już nie wstał.
Ostatnio zmieniony czwartek 29 lis 2012, 14:47 przez jezjacek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Więc jakby nie spojrzeć zagrożenie istnieje, dlatego próbuję znaleźć kogoś kto się na tym zna .Dobra, a ile czasu zajmujje komuś kto umie zrootować fona dokonanie tego. Mówię Wam nawet napianie tego posta stanowi problem i to ma byç jeden z najlepszych smartfonów? Rysiu wstaw instrukcjè tak jak piałeś- krok po kroku ,łopatologicznie, bez używania fachowej terminologii i z obrazkami, być może się uda. Pozdrawiam i dziękuję.
Octavia 1.9 tdi 90KM. Przebieg- pół miliona kilometrów i żadnych objawów starości.
nawet connector jest z tego co pamiętam...krzycho123 pisze:neutrinus , pewnie bootloader się wysypał a pytanie czy przewidzieli możliwość podpięcia JTAGa .
Dlatego się dziwię że trzeba było płytę wymienić
o, nawet filmik znalazłem: http://www.youtube.com/watch?v=d0SX3iDuIZc
Na jutro wieczorem będzie instrukcja bo dopiero wróciłem i nie jest jeszcze dokończona, brakuje połowy i obrazków, tak wiec spokojnie jutro na 100% będzie
Ostatnio zmieniony piątek 30 lis 2012, 03:34 przez Rysiu., łącznie zmieniany 1 raz.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Możesz się nie doczekać, to zwykła zagrywka marketingowa. Chcesz mieć nowszy system? Kup nowe urządzenie. Ja też liczyłem na to że do SGS Galaxy I zrobią ISC i zrobili Nakładkę, która w zasadzie była tylko imitacją ICS, a w rzeczywistości dalej był to android 2.3. Więc pozostaje zrootować i na XDA jest romów do wyboru i do koloru. Ja najczęściej wybieram te na bazie Cyanogenmod lub dosyć przyjemne Miui.Kazik pisze:Modzić? Ale ja chcę kliknąć "uaktualnij oprogramowanie" a nie grzebać w urządzeniu... Już wychodzi Andek 4.2, a Samsung jeszcze się nie zdecydował czy w ogóle wypuści 4.0 do mojego Taba 8.9. Na Badę 2.0 tez niewiadomo ile trzeba było czekać.Rysiu_01_92 pisze:Kazik ale bajki opowiadasz samsung jako jeden z pierwszych udostępnia kod źródłowy żeby można było modzić, i tak jest to proste tylko trzeba się przez las odpowiedzi i pytań przebić, sam pamiętam jak też miałem problem na początku z SGS a potem już poszło tak więc trzeba po prostu wiedzieć czego szukać.
Polecam CM obsługujące Voodoo bo naprawdę wtedy DAC pokazuje pazurZbychur pisze:Więc pozostaje zrootować i na XDA jest romów do wyboru i do koloru. Ja najczęściej wybieram te na bazie Cyanogenmod lub dosyć przyjemne Miui.
[ Dodano: 30 Listopad 2012, 22:03 ]
Linki do potrzebnych plików na samym dole, program Odin w załączniku
UWAGA przed wszystkimi czynnościami upewnić się że bateria jest naładowana i a dane takie jak kontakty zapisać na karcie sim i dodatkowo na zewnętrznej karcie pamięci, proces usuwa wszystko co znajduje się w telefonie więc proponuje też jak jest zainstalowana karta pamięci to ją wyjąć co przy okazji przyśpieszy pierwsze uruchomienie.
Na początku upewniamy się że program Kies jest wyłączony i mamy zainstalowane sterowniku USB
ROOT
1: wypakowujemy program Odin
2: pobieramy CF-Root-SGS3-v6.4
3: wypakowujemy CF-Root-SGS3-v6.4 do katalogu z Odin-em
4: W odinie podajemy CF-Root-SGS3-v6.4 jako PDA
5: wyłączamy telefon i przytrzymujemy volume-down + home + power (pokaże na się okno z ostrzeżeniem klikamy volume-up)
6: podłączamy telefon i klikamy start
7: telefon się zrestartuje samoczynnie
Wgrywane Androida w wersji 4.1.1
1: wypakowujemy ROM-a do katalogu z Odin-em
2: wyłączamy telefon i przytrzymujemy volume-down + home + power (tak jak poprzednio klikamy volum-up)
3: włączamy Odin-a i w polu PDA podajemy na sz plik ROM-u (rozszerzenie może być .tar albo .tar.md5)
4: pola re-partition, phone EFS clear, phone Bootloader Update mają być ODZNACZONE
5: podłączamy telefon i klikamy Start
6: po tej operacji telefon sam się zrestartuje, pierwsze uruchomienie zajmuje dosyć dużo czasu więc położyć gdzieś telefon i czekać cierpliwie
7: jeśli jednak obserwujemy że telefon w kółko się ładuje to przytrzymać VOL-UP + HOME + POWER i puścić gdy zobaczymy małe literki, wybrać Wipe data/factory reset, poczekać i zrestartować
Potrzebne pliki
CF-ROOT-SGS3-v6.4
ROOM Android 4.1.1
- Załączniki
-
- Odin3-v1.85.zip
- Odin
- (198.43 KiB) Pobrany 6 razy
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Chyba pożyczę od kolegi Samsunga i przetestuje... Jak się przy tym ucegli to zgłoszę się po poradę
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)