Kłopot z S G s iii

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

Post autor: jezjacek »

macgap90 pisze:Kolego podstawowa rzecz androida nie da się uceglić oprogramowaniem, mam już 3. telefon z androidem i mimo,
...
Da się, niestety. Sam popsułem Nota 1 i trzeba było wymienić płytę główną.
macgap90

Post autor: macgap90 »

jezjacek,
Uszkodziłeś go softem?
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

No chyba, że nie młotkiem :mrgreen: Zrobiłem wipa i już nie wstał.
Ostatnio zmieniony czwartek 29 lis 2012, 14:47 przez jezjacek, łącznie zmieniany 1 raz.
macgap90

Post autor: macgap90 »

To uszkodziłeś usuwaniem, a nie wgrywaniem ;)
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

Usuwaniem danych a właściwie przywracaniem do ustawień fabrycznych :cry:
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

jezjacek pisze:No chyba, ze nie młotkiem :mrgreen: Zrobiłem wipa i już nie wstał.
a nie wystarczyłoby się jtagiem zaczepić ?
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

Użyłem wszystkich dostępnych metod i poradników. Żaden nie zadziałał.
krzysiek33

Post autor: krzysiek33 »

Więc jakby nie spojrzeć zagrożenie istnieje, dlatego próbuję znaleźć kogoś kto się na tym zna .Dobra, a ile czasu zajmujje komuś kto umie zrootować fona dokonanie tego. Mówię Wam nawet napianie tego posta stanowi problem i to ma byç jeden z najlepszych smartfonów? Rysiu wstaw instrukcjè tak jak piałeś- krok po kroku ,łopatologicznie, bez używania fachowej terminologii i z obrazkami, być może się uda. Pozdrawiam i dziękuję.
Octavia 1.9 tdi 90KM. Przebieg- pół miliona kilometrów i żadnych objawów starości.
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

neutrinus , pewnie bootloader się wysypał a pytanie czy przewidzieli możliwość podpięcia JTAGa .
elektroda.pl
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

krzycho123 pisze:neutrinus , pewnie bootloader się wysypał a pytanie czy przewidzieli możliwość podpięcia JTAGa .
nawet connector jest z tego co pamiętam...

Dlatego się dziwię że trzeba było płytę wymienić :)

o, nawet filmik znalazłem: http://www.youtube.com/watch?v=d0SX3iDuIZc
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Na jutro wieczorem będzie instrukcja bo dopiero wróciłem i nie jest jeszcze dokończona, brakuje połowy i obrazków, tak wiec spokojnie jutro na 100% będzie :)
Ostatnio zmieniony piątek 30 lis 2012, 03:34 przez Rysiu., łącznie zmieniany 1 raz.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Kazik pisze:
Rysiu_01_92 pisze:Kazik ale bajki opowiadasz samsung jako jeden z pierwszych udostępnia kod źródłowy żeby można było modzić, i tak jest to proste tylko trzeba się przez las odpowiedzi i pytań przebić, sam pamiętam jak też miałem problem na początku z SGS a potem już poszło tak więc trzeba po prostu wiedzieć czego szukać.
Modzić? Ale ja chcę kliknąć "uaktualnij oprogramowanie" a nie grzebać w urządzeniu... :roll: Już wychodzi Andek 4.2, a Samsung jeszcze się nie zdecydował czy w ogóle wypuści 4.0 do mojego Taba 8.9. Na Badę 2.0 tez niewiadomo ile trzeba było czekać.
Możesz się nie doczekać, to zwykła zagrywka marketingowa. Chcesz mieć nowszy system? Kup nowe urządzenie. Ja też liczyłem na to że do SGS Galaxy I zrobią ISC i zrobili :???: Nakładkę, która w zasadzie była tylko imitacją ICS, a w rzeczywistości dalej był to android 2.3. Więc pozostaje zrootować i na XDA jest romów do wyboru i do koloru. Ja najczęściej wybieram te na bazie Cyanogenmod lub dosyć przyjemne Miui.
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Zbychur pisze:Więc pozostaje zrootować i na XDA jest romów do wyboru i do koloru. Ja najczęściej wybieram te na bazie Cyanogenmod lub dosyć przyjemne Miui.
Polecam CM obsługujące Voodoo bo naprawdę wtedy DAC pokazuje pazur :twisted:

[ Dodano: 30 Listopad 2012, 22:03 ]

Linki do potrzebnych plików na samym dole, program Odin w załączniku

UWAGA przed wszystkimi czynnościami upewnić się że bateria jest naładowana i a dane takie jak kontakty zapisać na karcie sim i dodatkowo na zewnętrznej karcie pamięci, proces usuwa wszystko co znajduje się w telefonie więc proponuje też jak jest zainstalowana karta pamięci to ją wyjąć co przy okazji przyśpieszy pierwsze uruchomienie.

Na początku upewniamy się że program Kies jest wyłączony i mamy zainstalowane sterowniku USB

ROOT

1: wypakowujemy program Odin
2: pobieramy CF-Root-SGS3-v6.4
3: wypakowujemy CF-Root-SGS3-v6.4 do katalogu z Odin-em
Obrazek

4: W odinie podajemy CF-Root-SGS3-v6.4 jako PDA
Obrazek

5: wyłączamy telefon i przytrzymujemy volume-down + home + power (pokaże na się okno z ostrzeżeniem klikamy volume-up)
Obrazek

6: podłączamy telefon i klikamy start
7: telefon się zrestartuje samoczynnie

Wgrywane Androida w wersji 4.1.1

1: wypakowujemy ROM-a do katalogu z Odin-em
Obrazek

2: wyłączamy telefon i przytrzymujemy volume-down + home + power (tak jak poprzednio klikamy volum-up)
3: włączamy Odin-a i w polu PDA podajemy na sz plik ROM-u (rozszerzenie może być .tar albo .tar.md5)
Obrazek

4: pola re-partition, phone EFS clear, phone Bootloader Update mają być ODZNACZONE
5: podłączamy telefon i klikamy Start
6: po tej operacji telefon sam się zrestartuje, pierwsze uruchomienie zajmuje dosyć dużo czasu więc położyć gdzieś telefon i czekać cierpliwie
7: jeśli jednak obserwujemy że telefon w kółko się ładuje to przytrzymać VOL-UP + HOME + POWER i puścić gdy zobaczymy małe literki, wybrać Wipe data/factory reset, poczekać i zrestartować

Potrzebne pliki

CF-ROOT-SGS3-v6.4

ROOM Android 4.1.1
Załączniki
Odin3-v1.85.zip
Odin
(198.43 KiB) Pobrany 6 razy
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Chyba pożyczę od kolegi Samsunga i przetestuje... Jak się przy tym ucegli to zgłoszę się po poradę :mrgreen:
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Awatar użytkownika
jezjacek
Kontakt:

Piękny tutek. Ale po takim roocie pojawia się trójkąt a i licznik rośnie. :cry:
ODPOWIEDZ