Kłopot z S G s iii
-
Kłopot z S G s iii
W dopisku do tematu mniej więcej ująłem co się dzieje, no trafia mnie nagły szlag, a że jestem w poprawianiu i ponownym wgrywaniu softu kompletnym laikiem proszę o pomoc. Najlepiej, żeby ktoś z Was Koledzy pomógł mi osobiście(Łódź i okolice) bo ja wolę się do takich rzeczy nie dotykać. Oczywiście wszystko odpłatnie.
A teraz co się stało:
-Przyszła wiadomość "czy aktualizować"
-wcisnąłem "tak"
Koniec.
Po aktualizacji ukazał się zacny napis "że wszystko się udało i ogólnie jest cudownie". Podobno nie aktualizowałem jak należy bo nie użyłem czegoś tam, czy przez coś tam(tak piszą na forach).
Ogólnie jestem zły i proszę o pomoc.
A teraz co się stało:
-Przyszła wiadomość "czy aktualizować"
-wcisnąłem "tak"
Koniec.
Po aktualizacji ukazał się zacny napis "że wszystko się udało i ogólnie jest cudownie". Podobno nie aktualizowałem jak należy bo nie użyłem czegoś tam, czy przez coś tam(tak piszą na forach).
Ogólnie jestem zły i proszę o pomoc.
Octavia 1.9 tdi 90KM. Przebieg- pół miliona kilometrów i żadnych objawów starości.
-
Kilka na szybko, bo co się dotknę to coś jest nie halo.
Nie działa atomatyczne połączenie z aktualnie wyświetlanym numerem po zbliżeniu do ucha, ostatnio po wybraniu numeru w trybie głośnomówiącym występuje straszny pisk(nie sprzężenie zwrotne), aż strach...brrr, spadła jakość dźwięku, otwieranie listy kontaktów(i ogólnie korzystanie z telefonu jest powolne) trwa kilka sekund, tak jak przeglądanie galerii z poziomu aparatu foto. Tną się nawet niewymagające gry. Trzeba czekać na reakcję telefonu po dotknięciu komendy,,,,itd itp.
Nie działa atomatyczne połączenie z aktualnie wyświetlanym numerem po zbliżeniu do ucha, ostatnio po wybraniu numeru w trybie głośnomówiącym występuje straszny pisk(nie sprzężenie zwrotne), aż strach...brrr, spadła jakość dźwięku, otwieranie listy kontaktów(i ogólnie korzystanie z telefonu jest powolne) trwa kilka sekund, tak jak przeglądanie galerii z poziomu aparatu foto. Tną się nawet niewymagające gry. Trzeba czekać na reakcję telefonu po dotknięciu komendy,,,,itd itp.
Octavia 1.9 tdi 90KM. Przebieg- pół miliona kilometrów i żadnych objawów starości.
Dobra to kilka pytań dodatkowych;
telefon pochodzi od operatora, kupiony na allegro czy sklepu typu RTV czy komputroniku?
zobacz w kalendarzu czy masz w nim miesiąc grudzień?
jeśli pochodzi od operatora lub sklepu i ma w kalendarzu grudzień to wejdź w "Informacje o urządzeniu" i sprawdź wersje systemu i wersje jądra, wtedy będzie można zacząć myśleć
[ Dodano: 28 Listopad 2012, 00:31 ]
Dodatkowo zainstaluj AirPush Detector bo jest też możliwość że jakaś aplikacja działa w tle i próbując łączyć się z internetem w celu pobierania reklam muli system.
telefon pochodzi od operatora, kupiony na allegro czy sklepu typu RTV czy komputroniku?
zobacz w kalendarzu czy masz w nim miesiąc grudzień?
jeśli pochodzi od operatora lub sklepu i ma w kalendarzu grudzień to wejdź w "Informacje o urządzeniu" i sprawdź wersje systemu i wersje jądra, wtedy będzie można zacząć myśleć
[ Dodano: 28 Listopad 2012, 00:31 ]
Dodatkowo zainstaluj AirPush Detector bo jest też możliwość że jakaś aplikacja działa w tle i próbując łączyć się z internetem w celu pobierania reklam muli system.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
-
No to już wiem co jest, otóż google wypuściło androida 4.2 który jest niedopracowany i to bardzo i właśnie przez niego wielu użytkowników ma takie problemy, na szczęście google wczoraj wypuściło wersje 4.2.1 która usuwa wszystkie błędy, niestety ale jako że masz brandowany soft z T-mobile to jesteś skazany na ich łaskę bo to od nich zależy w tym wypadku kiedy wpuszczą poprawioną wersje do komórki dla ich sieci więc w tym wypadku pozostają 2 wyjścia:
1: uzbroić się w cierpliwość można też napisać do działu konsumenta sieci i przedstawić co i jak wygląda i spytać kiedy to poprawią
2: zrobić ROOT-a i wgrać nieabradowany wolny od błędów soft, co dodatkowo jeszcze usprawni działanie bo będzie pozbawiony śmieci które sieć T-mobile wrzuciła do swojej wersji systemu, to tylko pozornie wydaje się trudne ale wgranie czystego softu sprowadza się do zainstalowania 2 programów i kilku kliknięć.
Na czwartek postaram się przygotować prostą i przystępną instrukcje bo na forach jak się jest początkującym to nie wiadomo co do czego i z czym i wygląda to przerażająco.
1: uzbroić się w cierpliwość można też napisać do działu konsumenta sieci i przedstawić co i jak wygląda i spytać kiedy to poprawią
2: zrobić ROOT-a i wgrać nieabradowany wolny od błędów soft, co dodatkowo jeszcze usprawni działanie bo będzie pozbawiony śmieci które sieć T-mobile wrzuciła do swojej wersji systemu, to tylko pozornie wydaje się trudne ale wgranie czystego softu sprowadza się do zainstalowania 2 programów i kilku kliknięć.
Na czwartek postaram się przygotować prostą i przystępną instrukcje bo na forach jak się jest początkującym to nie wiadomo co do czego i z czym i wygląda to przerażająco.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
-
Proces ROOT-owania i wgrywania softu jest odwracalny i jak coś się dzieje z telefonem to wracamy do ustawień fabrycznych wgrywając soft danej sieci i spokojnie przyjmują;
eee tam dwie lewe napisze w prosty sposób, dodam obrazki i będziesz szedł jak po sznurku to się nie zgubisz
eee tam dwie lewe napisze w prosty sposób, dodam obrazki i będziesz szedł jak po sznurku to się nie zgubisz
-
Powiem tak: napiszesz jak należy krok po kroku, a ja pewnie i tak coś schrzanię... Napisz jednak,może spróbuje. Twardym cza być nie mięntkim:) Może jednak jest ktoś z okolic łodzi lub niej samej....))
Wersja systemu mojego to 4.1.1?? Tak jest napisane. Nie 4.2. Chyba, że ta wersja to mimo wszystko 4.2
Wersja systemu mojego to 4.1.1?? Tak jest napisane. Nie 4.2. Chyba, że ta wersja to mimo wszystko 4.2
Ja stoje przed wgrywaniem Andka 4.0 do Galaxy Taba 8.9, bo tak się składa że Samsung ma swoich klientów głęboko w ...piiii... (mam dwa Sasmungi, więc mam jakiś ogląd na sprawę) i chce tylko sprzedać, a później synu radź sobie sam. Czytałem instrukcję i wcale tak prosto to nie wygląda - tzn. do zrobienia, ale ściągnij kilka plików, zainstaluj jakieś sterowniki na kompie, do czego służy już kolejna instrukcja itd. W Wavie udało mi się bez trudu zmienić Bade, mam nadzieje że i tu jakoś pójdzie i na dniach będę mógł kolegę zachęcić do działania po własnych pozytywnych doświadczeniach.
Kazik ale bajki opowiadasz samsung jako jeden z pierwszych udostępnia kod źródłowy żeby można było modzić, i tak jest to proste tylko trzeba się przez las odpowiedzi i pytań przebić, sam pamiętam jak też miałem problem na początku z SGS a potem już poszło tak więc trzeba po prostu wiedzieć czego szukać.
Kolego podstawowa rzecz androida nie da się uceglić oprogramowaniem, mam już 3. telefon z androidem i mimo, że wgrywając jakieś dziwne softy doprowadzałem do stanu, że nawet się nie podświetlał zawsze bez problemu był powrót do oryginalnego softu przez program dostarczony przez producenta i telefon wracał do życia (a ja do zabawy ). Walcz i nic się nie bój!
FAQmacgap90 pisze:androida nie da się uceglić oprogramowaniem
Q. Co to znaczy uceglić telefon i czy da się to naprawić?
A. Uceglić czyli doprwadzic do takiego stanu, by się nie włączał. Całkowicie uceglić możesz jedynie podczas odblokowania bootloadera, niecałkowicie możesz np. przy wgraniu złego romu na zły kernel [...]
Z każdym dniem uczę się czegoś nowego
.
Modzić? Ale ja chcę kliknąć "uaktualnij oprogramowanie" a nie grzebać w urządzeniu... Już wychodzi Andek 4.2, a Samsung jeszcze się nie zdecydował czy w ogóle wypuści 4.0 do mojego Taba 8.9. Na Badę 2.0 tez niewiadomo ile trzeba było czekać.Rysiu_01_92 pisze:Kazik ale bajki opowiadasz samsung jako jeden z pierwszych udostępnia kod źródłowy żeby można było modzić, i tak jest to proste tylko trzeba się przez las odpowiedzi i pytań przebić, sam pamiętam jak też miałem problem na początku z SGS a potem już poszło tak więc trzeba po prostu wiedzieć czego szukać.