I po raz czwarty laptop zdefektował. Nie wiem czy jestem z tego powodu smutny czy zdenerwowany. Od poniedziałku czynię poważne kroki w stronę zwrotu kasy albo wymiany na nowy. Wszystko mi jedno, byle szybko.
Ja Wam odradzam używanie w latarkach i nie tylko złotych Duracelli , jak już ktoś na forum wspominał mają one tendencję do wycieku po całkowitym rozładowaniu.
Zostawiłem włączonego swojego Fenixa E01 z taką bateryjką i przyszło mi czyścić a właściwie skrobać jej wnętrze. Zużyta bateria nie tylko wyciekła ale powstało ciśnienie które uniemożliwiało odkręcenie jej
To nie pierwsza taka sytuacja bo swego czasu miałem podobnie w myszy z zestawu Logitecha gdzie korozja spowodowała nawet dosłowanie rozpad sprężynek.
Czy ja mam jakiegoś pecha? Zamawiałem z DXa ref pod 5 diod, dostałem zupełnie co innego i brak kontaktu z nimi.
Odpuściłem i zamówiłem gdzie indziej jeszcze raz i dostałem to:
A gdzie reszta ja się pytam? Od dłuższego czasu nie mogę się z nimi dogadać.
Chyba nigdy nie zrobię tej latarki
Na razie utopiłem prawie 50zł... Chcę chociaż za to jedno odzyskać kasę, albo żeby mi dosłali resztę.
Przy okazji, nie chcesz bumpera Deff Cleave do iPhone? Tanio
Brakuje podstawy dla diod którą wkręca się w reflektor, pierścienia do drivera oraz sprężynek.
Sam refek sprzedawany jest w wersji dla 3 diod. Taki również posiadam
Fluxor pisze:Zgodnie z ustaleniami dzwoniła osoba z rozmowy o pracę. Niestety wybrali innego kandydata, także dalej nie umiem znaleźć jakiejkolwiek pracy.
Padł mi akumulator w laptopie. 2 z 6 ogniw są martwe (ujemne napięcie). Dziwi mnie to, że mimo zaawansowanego układu kontroli ogniw miała miejsce taka sytuacja (dla ciekawskich bq20Z75). Producent tak zachwala produkt a tu z godziny na godzinę bateria zmienia żywotność z ok 80% nowej do zera. Ogólnie widzę, że większość nowszych baterii pada ludziom przy "przebiegu" ok 2 lat - starsze jakoś potrafią stopniowo obniżać wydajność a te padają od razu. Coś mi się wydaje, że jest to celowe działanie producentów a nie przypadek
PS 4 dobre ogniwa są średnio dobrą informacją bo tego typu ogniw mam trochę w domu - wolałbym, żeby pakiet miał choćby tylko 500mAh ale komp działał i 5 minut tylko (akurat starczy do zakończenia pracy przy braku zasilania sieciowego) niż żebym był zmuszany do zakupu nowego akumulatora.