Jaka ładowarka do akumulatora Li-ion 18650 8.4v 6400mAh?
Nie zaprzeczę, warta, też o niej słyszałem jednakże na chwilę obecną mam trochę ograniczony budżet niestety:( i muszę poszukać może nie takiego kombajnu i jednak czegoś tańszego. Dzięki pozdr:)ElSor pisze:Jeśli chcesz konkretna ładowarkę do "wszystkiego" i tym razem nie jest prawdziwe stwierdzenie że coś do wszystkiego jest do niczego to rozejrzyj się za ładowarką o nazwie iMAX B6 + zasilacz do XBoxa - fakt że kosztuje dużo na pierwszy rzut oka ale jest warta swojej ceny.
Hejka matela:)
Dzięki za zainteresowanie i odpowiedź:) Wysłałem Tobie wiadomość na PW i dla pewności na email bo nie wiem czy doszła. Proszę Cię o kontakt, z góry dzięki, pozdrawiam:)matela pisze:Witam wszystkich z racji pierwszego posta.
Mogę koledze pomóc mam taką, oryginalną ładowarkę i też z Otwocka jestem więc mogę ją np jutro pożyczyć, szczegóły jak jesteś zainteresowany na PW
[ Dodano: 25 Listopad 2012, 12:18 ]
Znalazłem jeszcze coś takiego bo sam też taki sprzęcik mam do kamery http://allegro.pl/zasilacz-ladowarka-do ... 19704.html (do tego jeszcze podczepiany jest kabel sieciowy)
parametry byłyby idealne prawda?, jest to zasilacz do kamery ale na niektórych aukcjach tak jak na tej piszą "zasilacz ładowarka". Czy w związku z tym będzie to się nadawało do mojego akumulatora, będzie to dobre do jego ładowania?
Ma to dziwną końcówkę jak na zdjęciu w załączniku (3piny) ale tak naprawdę wewnątrz są 2 przewody. Czy ewentualnie w związku z tym można tu bez problemu zmienić końcówkę na taką jak jest w mojej padniętej fabrycznej ładowarce od zestawu z lampką rowerową. Proszę Was o doradztwo, pomoc, odpowiedź. Pozdr:)
[ Dodano: 25 Listopad 2012, 12:24 ]
Proszę Was Koledzy o doradztwo, pomoc, odpowiedź do powyższego załączonego nowego problemu. Pozdr:)
- Załączniki
-
- końcówka od "zasilacza ładowarki" sony
- Camcorder_AC_Adaptor_for_Sony_AC-L25A_B_L200.jpg (10.45 KiB) Przejrzano 4398 razy
Również odradzam podłączanie tego jako ładowarka do pakietu. To jest raczej na 100% (w oryginale) precyzyjny zasilacz napięciowy bez kontroli CC/CV. Podłączanie tego do pakietu może w najgorszym przypadku skończyć się fajerwerkami a w ciut lepszym scenariuszu uszkodzeniem pakietu
Sometimes darkness can show you the light
Dzięki Koledzy:)
[ Dodano: 27 Listopad 2012, 20:23 ]
Dziś się zdecydowałem i łyknąłem coś takiego http://dx.com/p/ac-charger-for-p7-t6-he ... lug-132155
plus adapter na gniazdko EU
Mam nadzieję że przyjdzie do mnie przed świętami
Tymczasem koledze matela dzięki wielkie za pożyczenie mi ładowarki do podładowania pakietów, BIG SZACUN!!!
Jak je podładuję i sprawdzę to napiszę czy wszystko jest OK, mam taką nadzieję że będzie OK
pozdrawiam
[ Dodano: 28 Listopad 2012, 21:22 ]
Siemka:)
Naładowałem swój pierworodny pakiet i dziś wyruszyłem w teren sprawdzić czy jest OK. Pośmigałem koło godzinki i się nie rozładował także chyba jest OK. Rozładuję go przy następnym rowerowaniu i sprawdzę jeszcze ile trzyma, ale powinno być w porządku:)
Mam jeszcze pytanie do Kolegów z fachową wiedzą:). Pierworodny pakiecik, jak widać na pierwszych zdjęciach, był zaizolowany zgrzewaną rurą termokurczliwą. Ja podczas sprawdzania wcześniejszego czy wszystko łączyło, po zdjęciu termokurczu zaizolowałem (okleiłem pakiet) dosyć szczelnie szeroką taśmą klejąca tak jak widać to na rysunku. Pakiet naprawde oklejony jest szczelnie, szczelniej niż termokurczem. Pytanie czy dobrze zrobiłem? Czy tak to może być, czy jest OK, czy to ma tak być szczelne bez dostępu powietrza, czy bez dostępu powietrza oby nie zajdą jakieś niepożądane reakcję, rozlanie ogniw??? itd, itp,....
Proszę o fachową rzetelną odpowiedź i sory że tak męczę, oby ostatnie pytanie:)
pozdrawiam i z góry dzięki:)
[ Dodano: 27 Listopad 2012, 20:23 ]
Dziś się zdecydowałem i łyknąłem coś takiego http://dx.com/p/ac-charger-for-p7-t6-he ... lug-132155
plus adapter na gniazdko EU
Mam nadzieję że przyjdzie do mnie przed świętami
Tymczasem koledze matela dzięki wielkie za pożyczenie mi ładowarki do podładowania pakietów, BIG SZACUN!!!
Jak je podładuję i sprawdzę to napiszę czy wszystko jest OK, mam taką nadzieję że będzie OK
pozdrawiam
[ Dodano: 28 Listopad 2012, 21:22 ]
Siemka:)
Naładowałem swój pierworodny pakiet i dziś wyruszyłem w teren sprawdzić czy jest OK. Pośmigałem koło godzinki i się nie rozładował także chyba jest OK. Rozładuję go przy następnym rowerowaniu i sprawdzę jeszcze ile trzyma, ale powinno być w porządku:)
Mam jeszcze pytanie do Kolegów z fachową wiedzą:). Pierworodny pakiecik, jak widać na pierwszych zdjęciach, był zaizolowany zgrzewaną rurą termokurczliwą. Ja podczas sprawdzania wcześniejszego czy wszystko łączyło, po zdjęciu termokurczu zaizolowałem (okleiłem pakiet) dosyć szczelnie szeroką taśmą klejąca tak jak widać to na rysunku. Pakiet naprawde oklejony jest szczelnie, szczelniej niż termokurczem. Pytanie czy dobrze zrobiłem? Czy tak to może być, czy jest OK, czy to ma tak być szczelne bez dostępu powietrza, czy bez dostępu powietrza oby nie zajdą jakieś niepożądane reakcję, rozlanie ogniw??? itd, itp,....
Proszę o fachową rzetelną odpowiedź i sory że tak męczę, oby ostatnie pytanie:)
pozdrawiam i z góry dzięki:)
- Załączniki
-
- akus.JPG (332.22 KiB) Przejrzano 4223 razy
Dostęp powietrza nie jest do niczego potrzebny a izolowanie od wody (np. podczas deszczu) jest jak najbardziej pożądane.sardyna1 pisze:Pakiet naprawde oklejony jest szczelnie, szczelniej niż termokurczem. Pytanie czy dobrze zrobiłem? Czy tak to może być, czy jest OK, czy to ma tak być szczelne bez dostępu powietrza, czy bez dostępu powietrza oby nie zajdą jakieś niepożądane reakcję, rozlanie ogniw??? itd, itp,....