Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Z tą wodą utlenioną to ofc rozcieńczoną z normalną wodą, żeby ktoś sobie roztworu prosto z buteleczki do gardła nie lał ;)
woda jak wodą żeby penhydrolu nie lali :P
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

I po raz czwarty laptop zdefektował. :evil: Nie wiem czy jestem z tego powodu smutny czy zdenerwowany. Od poniedziałku czynię poważne kroki w stronę zwrotu kasy albo wymiany na nowy. Wszystko mi jedno, byle szybko. :evil:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Padła mi skrzynia biegów :evil: Co jeszcze to auto wymyśli?
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Ja Wam odradzam używanie w latarkach i nie tylko złotych Duracelli , jak już ktoś na forum wspominał mają one tendencję do wycieku po całkowitym rozładowaniu.

Zostawiłem włączonego swojego Fenixa E01 z taką bateryjką i przyszło mi czyścić a właściwie skrobać jej wnętrze. Zużyta bateria nie tylko wyciekła ale powstało ciśnienie które uniemożliwiało odkręcenie jej :cry:

To nie pierwsza taka sytuacja bo swego czasu miałem podobnie w myszy z zestawu Logitecha gdzie korozja spowodowała nawet dosłowanie rozpad sprężynek.
elektroda.pl
DNF

Post autor: DNF »

Czy ja mam jakiegoś pecha? Zamawiałem z DXa ref pod 5 diod, dostałem zupełnie co innego i brak kontaktu z nimi.
Odpuściłem i zamówiłem gdzie indziej jeszcze raz i dostałem to:
Obrazek
A gdzie reszta ja się pytam? Od dłuższego czasu nie mogę się z nimi dogadać.
Chyba nigdy nie zrobię tej latarki :]
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Spróbuj na CNQ, wsdeal lub intl
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
DNF

Na razie utopiłem prawie 50zł... Chcę chociaż za to jedno odzyskać kasę, albo żeby mi dosłali resztę.
Przy okazji, nie chcesz bumpera Deff Cleave do iPhone? :D Tanio
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

DNF, dostałeś ref pod 5 diod... Czego brakuje?
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
DNF

Brakuje podstawy dla diod którą wkręca się w reflektor, pierścienia do drivera oraz sprężynek.
Sam refek sprzedawany jest w wersji dla 3 diod. Taki również posiadam :)
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Zgodnie z ustaleniami dzwoniła osoba z rozmowy o pracę. Niestety wybrali innego kandydata, także dalej nie umiem znaleźć jakiejkolwiek pracy.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

Fluxor, po prostu widocznie stwierdzili, że w ich firmie byś się marnował. W takim przypadku ta firma nie jest Ciebie godna.

;)
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

Fluxor pisze:Zgodnie z ustaleniami dzwoniła osoba z rozmowy o pracę. Niestety wybrali innego kandydata, także dalej nie umiem znaleźć jakiejkolwiek pracy.
Miło , że zadzwonili .
joon

Post autor: joon »

Też od poniedziałku muszę szukać pracy. Ciężko będzie, nie ta pora roku :(
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Padł mi akumulator w laptopie. 2 z 6 ogniw są martwe (ujemne napięcie). Dziwi mnie to, że mimo zaawansowanego układu kontroli ogniw miała miejsce taka sytuacja (dla ciekawskich bq20Z75). Producent tak zachwala produkt a tu z godziny na godzinę bateria zmienia żywotność z ok 80% nowej do zera. Ogólnie widzę, że większość nowszych baterii pada ludziom przy "przebiegu" ok 2 lat - starsze jakoś potrafią stopniowo obniżać wydajność a te padają od razu. Coś mi się wydaje, że jest to celowe działanie producentów a nie przypadek :evil:
PS 4 dobre ogniwa są średnio dobrą informacją bo tego typu ogniw mam trochę w domu - wolałbym, żeby pakiet miał choćby tylko 500mAh ale komp działał i 5 minut tylko (akurat starczy do zakończenia pracy przy braku zasilania sieciowego) niż żebym był zmuszany do zakupu nowego akumulatora.
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Planowane postarzanie produktu to nie nowość. ;) Są serwisy, które powinny Ci wymienić wadliwe ogniwa i zrobić reset elektroniki.
Zablokowany