Duet rowerowy czyli 5xXP-G + 1xXM-L (długie/krótkie)

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
Kuras77

Post autor: Kuras77 »

Dzięki :) Teraz kabli prawie nie ma ale zobacz na pierwszej stronie jak było wcześniej... :mrgreen:
Faktycznie przed samym rowerem jest za jasno - pisałem o tym. To w dużej mierze za sprawą zbyt szeroko świecącej najwęższej soczewki w moim zestawie. Zamierzam ją podmienić na nowszy model ale nie wiem gdzie ją można dostać. Może ktoś wie?
Co do bocznych lampek jako użytecznego dodatku to polecam :ok:
sloniu_21

Post autor: sloniu_21 »

Kuras, boczne światła są rewelacyjne! Możesz odpędzać łosie, wilki i psy ;)
Awatar użytkownika
Kuras77

Hehe, łosie to nawet bez tego światła same uciekają, wilków jeszcze na trasie nie spotkałem a psy mają je w nosie - na nie mam gaz, którego na szczęście nie miałem jeszcze okazji użyć ;)
Ale do doświetlania boków i okolicy w czasie postoju światełko sprawdza się znakomicie :) Aha, już kilka razy korzystałem z niego gdy po zmroku zakleszczył mi się łańcuch w przerzutce - wtedy wystarczy przekręcić kierownicę o 90 stopni by idealnie oświetlić napęd roweru :)
Ostatnio zmieniony wtorek 14 sty 2014, 12:07 przez Kuras77, łącznie zmieniany 2 razy.
Plastyk

Post autor: Plastyk »

Zainspirowany jednym z pomysłów Kuras77 (wyłącznik na kierownicę) wykonałem podobny, lecz przystosowany do używania z latarką taktyczną Solarforce L2P Grega.

Temat forumowy

Bezpośrednio do galerii

Moje uznanie za to rozwiązanie, sprawdza się świetnie.

Pozdrawiam wynalazców :razz:
Awatar użytkownika
Kuras77

Plastyk pisze:Zainspirowany jednym z pomysłów Kuras77 (wyłącznik na kierownicę) wykonałem podobny
Tak, widzę tu pewne podobieństwa ;) Ale ja też zostałem zainspirowany w tej kwestii przez innego forumowicza i tak powinno być :)
Bardzo fajnie to wymyśliłeś bo połączyłeś prostotę i uniwersalność dobrej latarki z użytecznością i funkcjonalnością dostosowaną do używania jej jako lampki rowerowej. Ale złącze mogłeś znaleźć jakieś subtelniejsze... ;)
Plastyk

Post autor: Plastyk »

Hah :mrgreen:
Myślałem nad pomalowaniem na czarno, ale stwierdziłem ze lepiej w nocy widać je w oryginalnym kolorze, wiec zostało. A ze ludzie pomyślą... to dobrze, może akurat komuś potrzeba bodźca do myślenia :D
ODPOWIEDZ