Panele świetlne w technologii LEC firmy CeeLite

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
PabloZet

Panele świetlne w technologii LEC firmy CeeLite

Post autor: PabloZet »

Witam wszystkich.

Czy ktoś z Was miał już do czynienia z tymi panelami ?
Ja osobiście byłem kiedyś na wystawie fotograficznej, na której to zdjęcia były właśnie podświetlone takimi panelami. W polsce jeszcze się z tym nie spotkałem, choć kiedyś znalazłem dystrybutora tych paneli, niestety ceny nie były zachęcające do kupna.

Oto oferta cenowa od jedej z firm:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Była to oferta z marca 2010 roku, więc może na dzień dzisiejszy ceny uległy zmianie na bardziej przystępne...

Jest jeszcze jedna [tu był link] zajmująca się dystrybucją tych paneli, ale nie kontaktowałem się jeszcze z nią.

Chętnie poczytam opinie fachowców na ten temat :)

krzycho > Link do firmy usunąłem , reklama.
Ostatnio zmieniony niedziela 18 lis 2012, 23:39 przez PabloZet, łącznie zmieniany 1 raz.
DNF

Post autor: DNF »

Sprawa wyjaśniona, przepraszamy za zamieszanie
Temat powraca na forum.
Awatar użytkownika
Flora

Post autor: Flora »

Ceny rzeczywiście kosmiczne. Chodzi o zastosowanie paneli właśnie do fotografii? Muszą być idealnie białe? Jeżeli nie to warto poszukać produktów pod hasłem 'folia elektroluminescencyjna' lub 'folia EL'. Kiedyś były one wykorzystywane do podświetlania matryc w laptopach. Panel formatu A4 to kwota do 100zł.
W przypadku rozwiązań dedykowanych można znaleźć np. Urządzenie introligatorskie i konserwatorskie, będące właśnie taką folią w formacie A4 z obudową i przetwornikiem za bagatela 2300zł :o
ODPOWIEDZ