WITAM,
Na początku chciałbym się przywitać gdyż jest to mój pierwszy raz na tym forum
Mam czołówkę PETZL MYO XP którą używalem dosłownie wszędzie....od świecenia w domu, pod żaglami, wycieczkach bliższych i dalszych.Byłem z niej bardzo zadowolony aż do dnia wczorajszego gdzie doszło do jakiejś awarii...tzn po załączeniu jej i po lekkim poruszeniu nagle gasła.Myślałem że to wina akumulatorków które założyłem o poj 2700 ale po dłuższym sprawdzaniu okazało się że to najprawdopodobniej wina kabla Jak obróciłem czołówkę to gasła lub jak pociągłem lekko zakabel przy wyjściu z czołówki Chciałem jakoś sprawdzić i rozkręcić czołówkę lecz te 4 śrubki są tak małe że nie pasuje żaden z bitów które posiadam...czy można ją jakoś rozkręcić? i czy po ewentualnym nawet rozkręceniu coś wskuram? Zawsze można przecież kupić nową ktoś mi podpowie ale cena nowej mnie Może ktoś mi pomóż w reaktywacji mojej starej ukochanej MYO?
Wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi
Pozdrawiam
PETZL MYO XP ...PROBLEM
Granatowa! lecz nie mam takich maluteńkich końcówek do śrubek muszę zakupić i spróbować samemu coś zdziałać a przy okazji zapytam dlaczego mam wymieniać diodę? świeci fajnie jeszcze
Ostatnio zmieniony piątek 23 lis 2012, 08:19 przez kapral, łącznie zmieniany 1 raz.
Z samymi końcówkami to uważaj,te śrubki są dość głęboko a otwory wąskie.W granatowej dioda to chyba Luxeon K2,on ma małą sprawność, ok 40 lumenów z wata,nowsze są nawet 3x wydajniejsze.Sama wymiana jest dość prosta,prostsza od naprawy przewodu,kłopot tylko z soczewką ale tu masz wątek na temat: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=6788
No chyba że jeszcze gdzieś dostaniesz diodę SSCP4,ona pasuje idealnie.
No chyba że jeszcze gdzieś dostaniesz diodę SSCP4,ona pasuje idealnie.
pozdrav