AX2003 urwany przewód "-"

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
wkliw

AX2003 urwany przewód "-"

Post autor: wkliw »

Gdzie powinien być wlutowany "-" kabel idący do diody?
Obrazek
Jeśli ktoś mógłby pomóc proszę o zaznaczenie na tej fotce. Kupiłem driverek i zaraz po wyjęciu z koperty odpadł przewód i nie mam pojęcia gdzie on powinien być a płytki nie widać niemal wcale i ciężko było by dojść.
Ostatnio zmieniony czwartek 22 lis 2012, 19:42 przez wkliw, łącznie zmieniany 1 raz.
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Obrazek
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Czarny kabelek powinien być przylutowany do pola pomiędzy kondensatorem (na lewo od czerwonego) a rezystorami lutowanymi na kanapkę.

Pozdrawiam

PS; Upss, za długo szukałem driverka...
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
LightLover

Post autor: LightLover »

Witam,

Zdaje się, że to driverek ode mnie?

Chciałem go dobrze zabezpieczyć i najwyraźniej przedobrzyłem upychając zbyt dużo folii do plastikowej kapsułki...
Mam nadzieję, że kabelek już przylutowany i poza tym incydentem wszystko jest jak należy?
wkliw

Post autor: wkliw »

Tak to właśnie ten driverek. Jeszcze go nie polutowałem, Ale taki problem to nie problem. :)

EDIT:
Sterowniczek polutowany i działa prawidłowo. Temat można zamknąć.
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
ODPOWIEDZ