Witam
Posiadam taki oto driver (foto), pochodzi on z http://dx.com/p/yonglin-yl-8226-cree-xp ... 650-146699
Mam parę pytań odnośnie tego drivera:
Jakie maksymalne napięcie wytrzyma, w opisie jest co prawda 3.0~4.2 V ale może to dotyczyć dołączonego zasilania 1x18650 a nie możliwości driverka.
Jak widać są dwa wolne miejsca na rezystory, co się stanie jak dolutuje pozostałe dwa?
Zwiększy się prąd czy zjara driver a może zmienią się tryby?
Oznaczenie na rezystorach 1R to 1-0 (1 kropka na środku 0)
Pomiar pojedynczego rezystora o takim oznaczeniu daje 1,2 ohm, pomiar czterech równolegle daje 03-04 więc wychodzi mi że pojedynczy ma 1,2 ohm??? Hm...
Pozostałe oznaczenia na driverze B29179 i MN671
Co to za Driver?
- Sid Gotama
Co to za Driver?
- Załączniki
-
- sterownik.jpg (518.55 KiB) Przejrzano 146 razy
A w takiej konfiguracji jaki prąd daje? Ja bym sądził, że rezystorami ustala się prąd, ale np w przetwornicy darelteka wszystkie rezystory pomiarowe są na jednej nóżce. Tak to może np zapodają sygnał scalakowi i ich wartość nie jest kluczowa tylko które nóżki są załączone. Napięcie 4.2 a nawet wyższe myślę, że by wytrzymał ale kto wie.
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Armytek Wizard WR
- Sid Gotama
- Calineczka
- Kontakt:
nie kombinuj raczej z wyższymi napięciami. Ten sterownik to nic innego jak tranzystor kluczowany przez owego scalaka. Przypuszczam, że dla scalaka max 5V za to prąd leda nie jest ograniczany za bardzo. jedynie te cztery rezystory połączone równolegle stanowią jakieś zabezpieczenie, rezystancja załączonego złącza tranzystora i....rezystancje typu włącznik, kiepskie ogniwo itd. Najprościej było by tam wstawić coś na AMC7135, i najlepiej dla diody.
Ad tych pustych pól to przypuszczam, że jeśli przełożysz rezystor który idzie na bazę/bramkę tranzystora na inne wolne pole to może będziesz miał inne tryby. Może.
Ad tych pustych pól to przypuszczam, że jeśli przełożysz rezystor który idzie na bazę/bramkę tranzystora na inne wolne pole to może będziesz miał inne tryby. Może.