Jakaś wzmianka na forum była, ale wątku brak - a moim zdaniem się należy.
Na stonie Fenixa jest kilka fotek tego wynalazku oraz niezły filmik:
http://www.fenix-store.com/product_info ... ts_id=2950
W teorii jest naprawdę nieźle - przynajmniej jak na moją definicję jazdy rowerem. Rozkład światła przystosowany pod rower, a nie "latarkowy", zasięg światła będzie prawdopodobnie zupełnie dobrze dobrany by mieć czas zaregować na jakąś dziurę w drodzę etc, tryby nienajgorsze, jest wskaźnik naładowania baterii. Zasilanie 2x18650 - jak na moje czasy jazdy git. Ni to mało pojemne 1x18650, ni to kloc 4x18650. Można też dokupić zasobnik na 4xAA dla "niewtajemniczonych". Dla osób jeżdżących po nocy w nieznanym terenie światła będzie pewnie za mało, ale nie mnie to oceniać. No i cena konkurencyjna do Magicshine.
Także czekamy na testy, powinno być fajnie (napisał laik rowerowy). Póki co tylko preorder.
Fenix BT20
-
na filmiku widać niebieskie światło zamiast białego - dla mnie to wada, optymalny byłby neutralny biało żółtawy, lampka mocowana na gumkę nie wzbudza zaufania. Mam licznik sigmy na taką gumkę i na dziurach obraca się o 360 stopni, a spot światła taki sobie na szosę za duży w eren raczej by nie doświetlał tego co bym chciał. Ja upierałbym się nad jakąś 2 rurką z jedną soczewką skupiającą a drugą rozpraszająca
Na filmiku zapewne był prototyp - nie wiadomo co trafi do lampki produkcyjnej. Też chciałbym mieć coś w tincie 3C. Z moich doświadczeń z firmą wynika, że zwykle siedzi czysta biel, więc nie powinno być tak źle.
Też jestem ciekaw jak sie spisze ta gumka - w końcu lampka jest dużo większa i cięższa niż licznik. Z drugiej strony narzekań na takie mocowanie lampki jeszcze nie widziałem, a troche chińców ma podobne.
Też jestem ciekaw jak sie spisze ta gumka - w końcu lampka jest dużo większa i cięższa niż licznik. Z drugiej strony narzekań na takie mocowanie lampki jeszcze nie widziałem, a troche chińców ma podobne.
Mam bt20 i swiatlo nie jest niebieskie, takie normalne zolte/biale. Lampka daje mnostwo swiatla, spokojnie mozna jezdzic w ciemnym lesie, nie ma z tym problemow. Jedynie przy kretych waskich sciezkach, ostrych zakretach, czy nawrotach sa pewne problemy i trzeba zwalniac bo zakret jednak nie jest doswietlany, ale lampek swiecacych pod katem 90 chyba nie ma. Natomiast jesli nie bedzie sie ujezdzac kretych singli, to sprawdza sie swietnie, na lesnej drodze predkosc 30km nie robi specjalnego wrazenia. Jestem na razie bardzo zadowolony. Teren jest rozswietlony na odleglosc jakis 40m- nie ze siega swiatlo na 40m, tylko naprawde doskonale oswietlony, z widocznymi szczegolami. Mam klopot z robieniem zdjec czy nagraniem filmu bo nie mam lustrzanki, a ze zwyklego kompaktu zdjecia wychodza beznadziejne.
Pyra> Proszę poprawić pisownię
Pyra> Proszę poprawić pisownię
Ostatnio zmieniony środa 14 lis 2012, 21:06 przez yaro1986, łącznie zmieniany 1 raz.