Dzień Dobry Drodzy Forumowicze.
To mój pierwszy temat, lecz czytam Państwa od dawna.
Użytkuję w swoim rowerze dwie pozycyjne lampki shimanowskie i dwie latarki Mactronic Scream które służą jako krótkie i długie . Wszystkie lampki zamocowane są blisko środka kierownicy. Podczas jeżdżenia doskwiera mi ich położenie dalekie od rąk. Często potrzebuję doświetlenia tylko przez kilka lub kilkanaście sekund. Ściąganie rąk przy włączeniu i wyłączeniu to ani nie wygodne ani bezpieczne. Zauważyłem, że żaden z producentów oświetlenia rowerowego nie oferuje takiego systemu oświetleniowego do roweru.
Moim marzeniem jest mieć dwa włączniki do każdej lampki mactronic które znajdowałyby się w zasięgu kciuka dłoni spoczywającej na rączce (chwycie) kierownicy.
Jeden włączałby/wyłączałby na stałe światło, drugi natomiast działałby jak włącznik chwilowy lub czasowy. Dla mnie - cieniasa elektronicznego - skonstruowanie takiego czegoś jest absolutnie nie osiągalne. Znalazłem informacje, że do latarek taktycznych oferowane są tzw. włączniki paskowe / żelowe. Czy znacie taki który pasowałby do moich latarek?
Jeśli ktoś z Was zna jakieś systemowe rozwiązanie to zastanowię się nad zmianą lampek. Jeśli ktoś z Was mógłby coś takiego dla mnie skonstruować to także byłbym zainteresowany. Ponieważ jestem zdeterminowany, aby spełnić swoje marzenie z pewnością konstruktor będzie zadowolony.
Pozdrawiam Serdecznie
Rafał
Włącznik paskowy / żelowy do latarki Mactronic Pro Scream
-
Witaj
Te włączniki żelowe, nadawały by się na chwilowe, gdyż załączają tylko na czas nacisku, po puszczeniu obwód jest przerywany.
Są na forum rozwiązania DIY z podobnym sterowaniem, poszperaj w dziale rowerowym, chyba Kuras70 coś takiego wymodził.
Pozdrawiam
Te włączniki żelowe, nadawały by się na chwilowe, gdyż załączają tylko na czas nacisku, po puszczeniu obwód jest przerywany.
Są na forum rozwiązania DIY z podobnym sterowaniem, poszperaj w dziale rowerowym, chyba Kuras70 coś takiego wymodził.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.