Włącznik paskowy / żelowy do latarki Mactronic Pro Scream

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
maximsyndicate

Włącznik paskowy / żelowy do latarki Mactronic Pro Scream

Post autor: maximsyndicate »

Dzień Dobry Drodzy Forumowicze.
To mój pierwszy temat, lecz czytam Państwa od dawna.
Użytkuję w swoim rowerze dwie pozycyjne lampki shimanowskie i dwie latarki Mactronic Scream które służą jako krótkie i długie :) . Wszystkie lampki zamocowane są blisko środka kierownicy. Podczas jeżdżenia doskwiera mi ich położenie dalekie od rąk. Często potrzebuję doświetlenia tylko przez kilka lub kilkanaście sekund. Ściąganie rąk przy włączeniu i wyłączeniu to ani nie wygodne ani bezpieczne. Zauważyłem, że żaden z producentów oświetlenia rowerowego nie oferuje takiego systemu oświetleniowego do roweru.
Moim marzeniem jest mieć dwa włączniki do każdej lampki mactronic które znajdowałyby się w zasięgu kciuka dłoni spoczywającej na rączce (chwycie) kierownicy.
Jeden włączałby/wyłączałby na stałe światło, drugi natomiast działałby jak włącznik chwilowy lub czasowy. Dla mnie - cieniasa elektronicznego - skonstruowanie takiego czegoś jest absolutnie nie osiągalne. Znalazłem informacje, że do latarek taktycznych oferowane są tzw. włączniki paskowe / żelowe. Czy znacie taki który pasowałby do moich latarek?
Jeśli ktoś z Was zna jakieś systemowe rozwiązanie to zastanowię się nad zmianą lampek. Jeśli ktoś z Was mógłby coś takiego dla mnie skonstruować to także byłbym zainteresowany. Ponieważ jestem zdeterminowany, aby spełnić swoje marzenie z pewnością konstruktor będzie zadowolony.
Pozdrawiam Serdecznie
Rafał
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witaj
Te włączniki żelowe, nadawały by się na chwilowe, gdyż załączają tylko na czas nacisku, po puszczeniu obwód jest przerywany.
Są na forum rozwiązania DIY z podobnym sterowaniem, poszperaj w dziale rowerowym, chyba Kuras70 coś takiego wymodził.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ