backup zasilania dla urządzeń zasilanych z USB
- Calineczka
- Kontakt:
Będzie ktoś zamawiał jeszcze te power banki na 4 aku?
Ja myślę np o tym:
Power Bank
ma 2 wyjścia, 4 aku, wskaźnik naładowania aku,
i nic bym nie musiał przerabiać.
[ Dodano: 5 Listopad 2012, 09:15 ]
Calineczka, napisz proszę, czy w zestawie jest jakaś ładowarka do tego power banku?
Czy musisz wyjmować aku i ładować je swoją ładowarką?
Ja myślę np o tym:
Power Bank
[ Dodano: 5 Listopad 2012, 09:15 ]
Calineczka pisze:ja mam ten 4x18650, dokładnych testów nie przeprowadzałem ale wygląda bardzo przyzwoicie jak na chiński produkt. Już naładowałem kilka urządzeń. Brakuje mi w nim wskaźnika napięcia akku. Mam zamiar zrobić szybsze ładowanie, jest na płytce miejsce na drugi, równoległy układ ładujący.
Calineczka, napisz proszę, czy w zestawie jest jakaś ładowarka do tego power banku?
Nie kupuj power banku z ogniwami bo tam zawsze będzie zawyżona pojemność. Kup na eaby ten 4x18650 i ogniwa od Woytazo. Tam jest już układ ładujący ogniwa. Nie trzeba ich wyciągać. I w tego co pisze Calineczka jest on na tp4056 a więc prąd ładowania 1A. Po dołożeniu drugiego scalaka prąd wzrośnie do 1.5A to i tak nie za wiele na 4x18650.galahad pisze:Będzie ktoś zamawiał jeszcze te power banki na 4 aku?
Ja myślę np o tym:
Power Bank
[ Dodano: 5 Listopad 2012, 09:15 ]Calineczka pisze:ja mam ten 4x18650, dokładnych testów nie przeprowadzałem ale wygląda bardzo przyzwoicie jak na chiński produkt. Już naładowałem kilka urządzeń. Brakuje mi w nim wskaźnika napięcia akku. Mam zamiar zrobić szybsze ładowanie, jest na płytce miejsce na drugi, równoległy układ ładujący.
Będę miał niedługo do sprzedania taki power bank o pojemności ponad 10Ah.
ten power bank z linka powyżej jest również bez ogniw.pier pisze:Nie kupuj power banku z ogniwami bo tam zawsze będzie zawyżona pojemność. Kup na eaby ten 4x18650 i ogniwa od Woytazo. Tam jest już układ ładujący ogniwa. Nie trzeba ich wyciągać. I w tego co pisze Calineczka jest on na tp4056 a więc prąd ładowania 1A. Po dołożeniu drugiego scalaka prąd wzrośnie do 1.5A to i tak nie za wiele na 4x18650.galahad pisze:Będzie ktoś zamawiał jeszcze te power banki na 4 aku?
Ja myślę np o tym:
Power Bank
[ Dodano: 5 Listopad 2012, 09:15 ]Calineczka pisze:ja mam ten 4x18650, dokładnych testów nie przeprowadzałem ale wygląda bardzo przyzwoicie jak na chiński produkt. Już naładowałem kilka urządzeń. Brakuje mi w nim wskaźnika napięcia akku. Mam zamiar zrobić szybsze ładowanie, jest na płytce miejsce na drugi, równoległy układ ładujący.
Będę miał niedługo do sprzedania taki power bank o pojemności ponad 10Ah.
Podeślij więcej info o tym Twoim, który chcesz sprzedać.
Jakieś fotki ?
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
Nie ma co się napalać na jakiś kaufland, te power banki omegi są ogólnie dostępne, czasem nawet taniej:galahad pisze:Wydaje mi się, że już ich nie ma, ale one miały max tylko 800mAskaktus pisze:Teraz w Kauflandzie można zakupić podobny power bank firmy Omega w cenie 60 zł.
http://www.ceneo.pl/17717011 (ostatni sklep sprawdzony, bezpłatny odbiór w kilku miastach)
a za niewiele więcej można kupić wersję 5000 mAh (1A out):
http://www.ceneo.pl/17488849
[/quote]wikiman pisze:Nie ma co się napalać na jakiś kaufland, te power banki omegi są ogólnie dostępne, czasem nawet taniej:
http://www.ceneo.pl/17717011 (ostatni sklep sprawdzony, bezpłatny odbiór w kilku miastach)
a za niewiele więcej można kupić wersję 5000 mAh (1A out):
http://www.ceneo.pl/17488849
Ale do ceny dolicz wysyłkę, niejednokrotnie po 20 - 30 zł i zakup w markecie jest dużo bardziej opłacalny.
PS-Co do prądu jakie oddaje powerbank - myslę że nie musi to być super wyznacznik przy zakupie. I tak mało kto z was będzie ładował 2 - 3 urządzenia jednocześnie to po 1. A po 2 to nawet ładując 2 urządzenia, pobór 800 mA i tak będzie tylko przez pierwsze 30 - 40% ładowania a potem prąd spada. Moja N8 w początkowej fazie pobiera 870 mA, przy naładowaniu do 30% prąd spada do około 650 mA, przy 60% wynosi już jedynie 400, przy 90 % wynosi 120 mA.