Latarka dla dziecka - 1-2 tryby, 120-200lm
Latarka dla dziecka - 1-2 tryby, 120-200lm
Witam,
co polecicie jako zabawkę-latarkę dla dziecka. Moja sprawiła sporo frajdy, obiecałem już jakąś na gwiazdkę:)
Mam kupić 2-3 sztuki, jeszcze dla rodziców. Jako punkt odniesienia mam tylko Balder SE-2, która wszystkim oglądającym i bawiącym się podobała. Chciałbym coś równie dobrze wykonanego i niewymagającego poprawek.
1 lub 2 tryby (LO-HI), zasilana z 1xAA lub AAA lub 18650 (takie ogniwa mam i mogę ładować).
Wystarczy 120-200lm - znajdę coś do 35zł/10$? Chińscy sprzedawcy wchodzą w grę.
co polecicie jako zabawkę-latarkę dla dziecka. Moja sprawiła sporo frajdy, obiecałem już jakąś na gwiazdkę:)
Mam kupić 2-3 sztuki, jeszcze dla rodziców. Jako punkt odniesienia mam tylko Balder SE-2, która wszystkim oglądającym i bawiącym się podobała. Chciałbym coś równie dobrze wykonanego i niewymagającego poprawek.
1 lub 2 tryby (LO-HI), zasilana z 1xAA lub AAA lub 18650 (takie ogniwa mam i mogę ładować).
Wystarczy 120-200lm - znajdę coś do 35zł/10$? Chińscy sprzedawcy wchodzą w grę.
Dobre niezabezpieczone ogniwo chronione przez driver, czemu nie? Nie wiem w jakim wieku jest dziecko, ale z li-ionami pewnie już miał kontakt w telefonach, laptopach, aparatach i wielu innych urządzeniach. Moim zdaniem ogniwo w latarce jest bezpieczniejsze niż baterie w telefonach. Wraz z upowszechnieniem się na rynku zabezpieczeń w driverach i pewnych źródeł ogniw nie mam obaw związanych z bezpieczeństwem. Co innego wszelkie [...]Fire.Kazik pisze:Jakoś dziecku nie chciałbym dawać lampki na 18650.
Pozdrawiam
Przy ładowaniu na kablach dość łatwo. Ja unikam ogniw zabezpieczonych od kiedy mi się szare Ultrafire zaczęło dymić samo z siebie.Kazik pisze:Baterię z komórki nie jest tak prosto zewrzeć.
Warto poznać wiek dziecka, jeśli jest bardzo pomysłowe to może i lepiej coś na NiMh. Z drugiej strony samą latarką też można sobie krzywdę zrobić.
Pozdrawiam
Można ewentualnie zakręcić latarkę i nawiercić zakrętkę, nagwintować korpus a zakrętkę poszerzyć i wkręcić małą śrubkę torx, albo imbusową. To da pewność, że ciekawskie dziecko tak łatwo do Li-Iona się nie dobierze. Chociaż w wieku 5 lat już chyba można się pokusić po prostu o przeszkolenie z BHP
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Armytek Wizard WR
- smokuxx1987
Witam
Mój młody (5 lat) ma prawie nieograniczony dostęp do latarek i mimo pomysłowości, jakoś nie kombinuje z ogniwami. W zasadzie nie ma ulubionej latarki, więc trudno określić co by takiemu dziecku odpowiadało najlepiej. Ze zmianą trybów nie ma najmniejszego problemu, pierścień, switch, włącznik... co złapie to umie takie już są te nasze dzieci.
Ma swoją latarkę TK-703 przerobioną na tryby, i mu w zupełności wystarcza, jest mała, mieści się w mikrej kieszeni spodni czy kurtki...
Pozdrawiam
Mój młody (5 lat) ma prawie nieograniczony dostęp do latarek i mimo pomysłowości, jakoś nie kombinuje z ogniwami. W zasadzie nie ma ulubionej latarki, więc trudno określić co by takiemu dziecku odpowiadało najlepiej. Ze zmianą trybów nie ma najmniejszego problemu, pierścień, switch, włącznik... co złapie to umie takie już są te nasze dzieci.
Ma swoją latarkę TK-703 przerobioną na tryby, i mu w zupełności wystarcza, jest mała, mieści się w mikrej kieszeni spodni czy kurtki...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.