Pokażcie swoje światełka!

...czyli nasze światełka okiem obiektywu... Tu chwalimy się naszymi latareczkami i wszystkim innym , co rozświetla nasze życie ;-)
DNF

Post autor: DNF »

Ładna kolekcja Magów ;) Ja też wyrzucam zużyte ogniwa to specjalnych koszy, ale nie wiadomo co dalej z nimi się dzieje..
W takich koszach jest więcej śmieci niż w zwykłym śmietniku..
Estacado

Post autor: Estacado »

Oto moja skromna kolekcja.

Obrazek
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

No już jest nieźle a powoli pewnie się rozrośnie... ;)
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

U mnie trochę się pozmieniało i (nie licząc LD10 R5, który leci do mnie; Romka K4, który jest w domu rodzinnym oraz Biedronkowej czolówki 3W) wychodzi tak:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sirgregs

Post autor: sirgregs »

Witam,
Dzisiaj skompletowałem zestaw światełek który jedzie ze mną w tygodniową delegację.
Dopasowałem walizeczkę żeby lampki miały wygodnie i bezpiecznie w bagażniku wypełnionym po brzegi wszelakim dobrem w stylu narzędzia, dokumentacje, katalogi, walizki z rzeczami osobistymi itp.
Światełka jadą ze mną ponieważ moi współpracownicy zapałali chęcią wspólnego nocnego testowania tychże światełek w lasach położonych w pobliżu naszego zakwaterowania.
Więc i lampki muszą się prezentować godnie w conajmniej nieodpychającym opakowaniu.
Oto one:

Obrazek
Mactronic Outdoor Pro 4xAG3 15 lumenów (nie jedzie w walizce, zawsze siedzi w kieszeni spodni)
Klarus P1A 1xAA 150 lumenów (moja ulubiona lampka, w sumie bez jekiegoś specjalnego powodu :-) tak po prostu ładna jest)
Olight T25 2xAA 210 lumenów
Xeno F42 1x18650 535 lumenów
Dodatkowo pojedzie Maglite 5D (do walizeczki się nie zmieści ;-) zero szans) rok produkcji 2002 tak dla porównania jak technika idzie do przodu w kwestii generowanego strumienia świetlnego w stosunku do długości latarki.
Sam jestem bardzo ciekaw wyników "testów" a w szczególności reakcji testujących na duże ilości światła wypływającego z ich rąk w ciemnym obcym lesie :-)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wikrap1
Kontakt:

Post autor: wikrap1 »

Taka trochę nietypowa kolekcja:

Od lewej kask z lidla(po miesiacu codziennych dojazdów do pracy baterie padają), mała amelinowa latareczka z kauflandu za 3zł, xperia active :mrgreen: , lampka rowerowa ze sklepu wszystko po... za 3zł oraz solarforce L2

Obrazek

Obrazek
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Powiekszajaca się kolekcja latarek. Wszystkie (poza jedną wykonaną przez Grega) zmodyfikowane przeze mnie lub w trakcie modyfikacji.

Obrazek

Od lewej strony: L2P Grega; Prairie Fire T6-D7; C8 (modyfikowana na XR-E, szukam najlepszego skupienia/refa); JM05 clone; OEM E2; UV-S5 clon Sky Ray King; UltraFire XM-L 7T6 :cool: (zmodyfikowana na driver z KAI , opis zamieszczę)
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Musiałem zrobić w ramach testów "zdjęcia" obiektów o wysokim kontraście, więc wyciągnąłem, co miałem w kieszeniach i oto, co wyszło :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Starałem się, żeby zdjęcia miały jednakową skalę, ale latarka druga wyszła nieco większa.
Sprawdziłem to i okazuje się, że oryginalnie mam w tej samej skali, tylko przeglądarka (oprogramowanie forum?) coś tu trochę miesza.
Dubito ergo sum!
DNF

Super :D Pierwsze to Fenix MC11, drugie wygląda mi na jakiegoś eosa? A trzecie to hmm pierwsza myśl to C3, albo jakiś tank?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

RTG fajne :) jak ten drugi to EOS to widać jak niechlujnie wsadzili tam driver z tą słyną już cewką :razz:
elektroda.pl
Miodosław

Druga latarka, to itp A3. Rzeczywiście widać tu to, czego nie powinno być widać.

Pierwsza, to latarka zapewne wzorowana na fenix'ie, o którym pisał DNF - NEW 898A z DX. Świeci przyzwoicie z XR-E na pokładzie (dosyć dobrze ją widać). Dodam, że ma jakiś dziwny układ optyczny - jakby reflektor + soczewka (nie widać tego na TYCH zdjęciach), co daje bardzo skupiony spot. W tego typu latarce bardzie pasowałby mi flood.

Trzecia, to pokazywany już na światełkach mój jeden z pierwszych produktów midi'ego (nieustanne dzięki! :-) ). Obecnie zasilany 14500 od AW, z XMLem na pokładzie i reflektorkiem od XR-E. Daje duuużo i szeroko ;)
Dubito ergo sum!
DNF

Dwa na trzy trafione :D a zaświtało mi, że to coś od midiego może być, ale jednak postawiłem na DX :(
Miodosław

Mikołaj, mimo wszystko rozczarowałeś mnie. Fenix ma XP-E, a tu jak gwoździa w czaszce widać XR-E!
;) ;-) ;)
Dubito ergo sum!
DNF

Mea culpa, nie przyjrzałem się diodzie :(
Awatar użytkownika
Flora

Post autor: Flora »

Większość osób chwali się tu latarkami, a ja mam taki wynalazek:

Obrazek

Na kierownicy dodatkowo prototyp lampki zbudowanej w oparciu o diody XM-L.
ODPOWIEDZ