UltraFire WF-501B XM-LT6

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Hans
Kontakt:

UltraFire WF-501B XM-LT6

Post autor: Hans »

Witam
Wczoraj po 19 dniach doszła z DX latareczka UltraFire WF-501B XM-LT6 z 5 trybami - lo, mid, hi, strobo i sos.
Wykonanie jak na moje w miarę ok, gwinty przesmarowane , spasowanie może być uszczelki na swoich miejscach. Kupiona głównie do użytku rowerowego zeby było coś wogóle widać ;) sądzę, że za tą cene może być ;) ogniwa oczywiście od Woytazo ;)
fotki rozbierane poniżej - jedyne co mnie dziwi to biały plastikowy element koo diody. moduł diody podklejony klejem bo wytaje na boki, to samo z driverem. kwestia jak wyglada pod diodą- może kiedyś odlutuje driver i zobacze jak wyglada. w trybie hi nagrzewa sie głowica po ok minucie - w sumie ma prawo - między głowicą a modułem jest równo 1mm powietrza - plan na szybkiego owinąć taśma z miedzi( zostały mi cewki powietrzne alhpa cora 12awg z projektu kolumn - akurat ma 0,1mm grubości, do tego pasta termo na gwint do modułu i miedzy modułi głowicę. ew pozostanie kupno mufki miedzianej. oblutowanie drivera coś poprawi w odprowadzeniu ciepła?
fotki wnętrzności poniżej - jakośc niestety z komórki - lustro w domu i nie ma czasu przez 9 miesięcznego brzdąca ;) ew jakieś porady dotyczące poprawy serii oprócz tego co napisałem ?
Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
na razie tylko WF-501B XM-LT6 - lepsze to niż ciemność ;)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Hans... przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś, bo zęby mi zgrzytają.
Fajnie, że podzieliłeś się z nami swoimi spostrzeżeniami, ale...mam problem z zakwalifikowaniem tego tematu do jakiegoś działu, nie jest to modyfikacja, bo nie ma takowej w opisie, są tylko plany. Bardziej podchodzi pod recenzję tylko trochę za mało, nawet pod mam problem podchodzi.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
galahad

Post autor: galahad »

Ile kosztowała latareczka?
pawel4090

Post autor: pawel4090 »

Proszę http://dx.com/p/ultrafire-wf-501b-xm-lt ... 8650-55239
Tylko, że moja kosztowała 12.20 $ kupiona 31pażdziernika i otrzymałem dzisiaj ;)
Pozdrawiam Paweł
ODPOWIEDZ