Światełka z DX
Światełka z DX
Witam szanownych forumowiczów. Jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieje że nie ostatni
Zmrok zapada już coraz szybciej, a z racji że jeżdżę rowerem cały rok przydało by się w końcu zainwestować w jakieś porządne światełko które będzie oświetlało drogę. Do tej pory miałem (mam) zamontowana lampkę TRELOCK LS 735. W środku siedzi LED Luxeon I. Lampki z tej serii maja przypadłość do samoczynnego wyłączania się na wybojach, podczas jazdy na nierównym terenie.
Ogólnie byłem zadowolony z tej lampki, jednak co rusz pojawia się wiele nowości a zarazem lepszych jakościowo lampek. Po 3 latach chciał bym zaopatrzyć się w jakiś solidny zestaw dający porządną moc oraz niezawodność podczas jazdy. Co do jazdy po zmroku to chciał bym aby spokojnie mogła około 2 godzin dziennie wytrzymać przy maksymalnej jasności świecenia.
Rozglądałem się na forach i jest sporo lampek ale ceny są kosmiczne 400...600...1000 PLNów. Kiedyś po głowie chodziła mi HOPE Vision LED-2 ale również cena zaporowa jak dla mnie bo najtaniej udało mi się ją znaleźć za 264 Euro
Przeglądając DX.com wpadły mi w oko trzy modele a ceny są bardzo atrakcyjne w stosunku do tego co widać na zdjęciach. Chodzi mi o takie modele:
1. CREE XPG R5 1000LM 3-LED 3-Mode White Bike Light with Mount Bracket and Battery Pack (4 x 18650)
2. T6 Smooth Crown Water Resistant XML-T6 3-Mode "1200-Lumen" White LED Bike Light with Battery Set
3. TrustFire CREE XML-T6 + XPE-R2 3-Mode 1800-Lumen 3-LED White Bike Light w/ Batteries Pack
Czy miał ktoś z forumowiczów do czynienia z tymi lampkami ? Czy są one ewentualnie podatne na modyfikacje jak bym z czasem chciał je udoskonalić ?
Przede wszystkim czy są one warte swojej ceny, czy to jakieś gucio na patyku ? Na zdjęciach prezentują się ładnie.
Zmrok zapada już coraz szybciej, a z racji że jeżdżę rowerem cały rok przydało by się w końcu zainwestować w jakieś porządne światełko które będzie oświetlało drogę. Do tej pory miałem (mam) zamontowana lampkę TRELOCK LS 735. W środku siedzi LED Luxeon I. Lampki z tej serii maja przypadłość do samoczynnego wyłączania się na wybojach, podczas jazdy na nierównym terenie.
Ogólnie byłem zadowolony z tej lampki, jednak co rusz pojawia się wiele nowości a zarazem lepszych jakościowo lampek. Po 3 latach chciał bym zaopatrzyć się w jakiś solidny zestaw dający porządną moc oraz niezawodność podczas jazdy. Co do jazdy po zmroku to chciał bym aby spokojnie mogła około 2 godzin dziennie wytrzymać przy maksymalnej jasności świecenia.
Rozglądałem się na forach i jest sporo lampek ale ceny są kosmiczne 400...600...1000 PLNów. Kiedyś po głowie chodziła mi HOPE Vision LED-2 ale również cena zaporowa jak dla mnie bo najtaniej udało mi się ją znaleźć za 264 Euro
Przeglądając DX.com wpadły mi w oko trzy modele a ceny są bardzo atrakcyjne w stosunku do tego co widać na zdjęciach. Chodzi mi o takie modele:
1. CREE XPG R5 1000LM 3-LED 3-Mode White Bike Light with Mount Bracket and Battery Pack (4 x 18650)
2. T6 Smooth Crown Water Resistant XML-T6 3-Mode "1200-Lumen" White LED Bike Light with Battery Set
3. TrustFire CREE XML-T6 + XPE-R2 3-Mode 1800-Lumen 3-LED White Bike Light w/ Batteries Pack
Czy miał ktoś z forumowiczów do czynienia z tymi lampkami ? Czy są one ewentualnie podatne na modyfikacje jak bym z czasem chciał je udoskonalić ?
Przede wszystkim czy są one warte swojej ceny, czy to jakieś gucio na patyku ? Na zdjęciach prezentują się ładnie.
Witam
Miałem lampkę zbliżoną do poz. nr 2 9wykonanie podobne, ale była jeszcze torebka na akumulator). Po około 2 tygodniach używania przestała świecić, z powodu urwania się cewki przetwornicy. Po polutowaniu i zaklejeniu termoglutem działa już kilka miesięcy (przy motocyklu terenowym). Oczywiście światła jest tak około połowy zadeklarowanej ilości.
Tym nie mniej światła jest wystarczająco.
Pozdrawiam
Miałem lampkę zbliżoną do poz. nr 2 9wykonanie podobne, ale była jeszcze torebka na akumulator). Po około 2 tygodniach używania przestała świecić, z powodu urwania się cewki przetwornicy. Po polutowaniu i zaklejeniu termoglutem działa już kilka miesięcy (przy motocyklu terenowym). Oczywiście światła jest tak około połowy zadeklarowanej ilości.
Tym nie mniej światła jest wystarczająco.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Wydaje mi się, że to ŚWIATEŁKO powinno spełnić twoje wymagania.
Pzdr
Pzdr
Mam nr2. Kupiony znacznie taniej niż to co na tej stronie proponują. Z wysyłką z HK kosztowało mnie to jakieś €23. Tak jak mówi Pyra nie ma szans by to miało 1200 ale świeci rewelacyjnie tak czy inaczej. 3 tryby: błyskanie (nie wiadomo po co, bo te błyski są jak flesh kompaktowego aparatu fotograficznego) full power i half power. Mam to przy hard-tailowym CUBE cross country i śmigam z tym po każdym terenie. Jak dotąd bez problemów. I mam owy koszyk, o którym wspomniał Pyra. Kable trochę za długie ale trudno. ...skracać mi się nie chciało. Poszukaj na ebay bo tam to można kupić taniej niż na tej stronie a produkt na 100% ten sam.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 29 paź 2012, 20:16 przez BALCER, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich forumowiczów,
to mój pierwszy post
Pozwolę sobie zabrać głos w temacie.
Ja zamówiłem sobie również podobną lampkę:
http://www.ebay.com/itm/NEW-1600LM-CREE ... OU:PL:3160
To co wyróżnia tą lampkę od setki innych na ebay, to sterownik, który swoim kolorem pokazuje stan naładowania akumulatorów.
Lampka została wysłana 18.10. Jak ją otrzymam to napiszę coś więcej.
Mam tylko nadzieję, że nie okaże się totalnym bublem...
Pozdrawiam,
Marcin
to mój pierwszy post
To co wyróżnia tą lampkę od setki innych na ebay, to sterownik, który swoim kolorem pokazuje stan naładowania akumulatorów.
Pozdrawiam,
Marcin
A jaki koszt całkowity tej lampki ? zamówiłeś z wysyłką "Free shipping" ?mac27000 pisze:Witam wszystkich forumowiczów,
to mój pierwszy post
Pozdrawiam,
Marcin
Na forum jest temat z zakupem na DX i różne są opinie, niektórzy czekają ponad miesiąc na przesyłkę.BALCER pisze:Przepraszam za OT ale to z DX to niby jak dlugo idzie towar? nigdy nic od nich nie zamawialem.
Ostatnio zmieniony wtorek 30 paź 2012, 18:38 przez riczard, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest to już mój około 10 zakup z ebay z HK.
Przesyłkę otrzymywałem między 2 a 4 tygodniem od nadania (raz była w 10dni)
[ Dodano: 8 Listopad 2012, 19:47 ]
Dziś otrzymałem latarkę.
Wykonanie solidne i świeci naprawdę bardzo mocno.
Muszę jeszcze naładować do pełna akumulatory i zobaczyć jak długo świeci i jak spisuje się wskaźnik poziomu baterii.
Przesyłkę otrzymywałem między 2 a 4 tygodniem od nadania (raz była w 10dni)
[ Dodano: 8 Listopad 2012, 19:47 ]
Dziś otrzymałem latarkę.
Wykonanie solidne i świeci naprawdę bardzo mocno.
Muszę jeszcze naładować do pełna akumulatory i zobaczyć jak długo świeci i jak spisuje się wskaźnik poziomu baterii.
Ostatnio zmieniony wtorek 30 paź 2012, 18:38 przez mac27000, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja znów zastanawiam się nad tą latarką - niby cała aluminiowa. Oczywiście zakładam conajmniej wymianę płytki.
Jak zobaczysz jak świeci to Ci się odechce wymieniać cokolwiek. Mam taką samą.
Ostatnio zmieniony piątek 09 lis 2012, 17:47 przez BALCER, łącznie zmieniany 1 raz.