Co to za LED na zdjęciu?
Co to za LED na zdjęciu?
Szanowni
Zakupiłem jakiś czas temu LEDa na podstawce typu gwiazda,
sprzedawca mówił że to LED 3W jednak nie mam już paragonu ani opisu....
średnica gwiazdy ok 20 mm
może ktoś podpowie jaki sterownik mogę do niego podpiąć?
Chciałem go wykorzystać w jednej z tanich aluminiowych latarek typu focus czy police....
zasilanych (obecnie) 3xAAA, tak aby nie leżał w szufladzie.
Zakupiłem jakiś czas temu LEDa na podstawce typu gwiazda,
sprzedawca mówił że to LED 3W jednak nie mam już paragonu ani opisu....
średnica gwiazdy ok 20 mm
może ktoś podpowie jaki sterownik mogę do niego podpiąć?
Chciałem go wykorzystać w jednej z tanich aluminiowych latarek typu focus czy police....
zasilanych (obecnie) 3xAAA, tak aby nie leżał w szufladzie.
Albo 350mA lub nieco więcej. Wtedy dziura nie przeszkadza. Sam star wystarcza praktycznie przy takim prądzie. Przeróbek mniej, a z taką diodą i tak nie będzie wielkiego poweru, a jako proste tanie EDC wystarczy.
W razie nieudanych eksperymentów koszt podobnych diod(1W) to 2.50PLN na alledrogo a ze starem i przylutowaniem 5.50PLN:razz:
Twoja dioda jest na 350 albo 700mA. Trudno powiedzieć.
W razie nieudanych eksperymentów koszt podobnych diod(1W) to 2.50PLN na alledrogo a ze starem i przylutowaniem 5.50PLN:razz:
Twoja dioda jest na 350 albo 700mA. Trudno powiedzieć.
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Armytek Wizard WR
Widzę że Kolega Wikrap1 jakieś dziwne teorie na forum rozsiewa.
Pod starem absolutnie nie może być żadnej dziury.To że led nie wykańcza się od razu nie znaczy że może tak pracować nawet przy 350mA! Taki prąd też prędzej czy później załatwi diodę z takim chłodzeniem a już na pewno skróci jej żywot. Robisz jak skośnoocy bracia, zróbmy z dziurą pod starem bo tak jest taniej.
Pod starem absolutnie nie może być żadnej dziury.To że led nie wykańcza się od razu nie znaczy że może tak pracować nawet przy 350mA! Taki prąd też prędzej czy później załatwi diodę z takim chłodzeniem a już na pewno skróci jej żywot. Robisz jak skośnoocy bracia, zróbmy z dziurą pod starem bo tak jest taniej.