WItam,
kombinuje z latarka pod wode... osobno glowica i osobno zasilanie, na kablu.
Glowica mozliwie nie za wielka srednicowo, ale ok 5-6cm bedzie ok.
Plan byl, zeby wsadzic 5-6 szt x cos 3W, ale sporo zabawy z pilowaniem optyki...
Moze lepszym rozwiazaniem beda np 3 konkretne diody z luzem:)
Temat zasilania jest otwarty - wiem ze to ciagnie swoje, ale nawet nie na pelnej mocy lepiej sie sprawdza niz upchane 3W, chyba:)
na alegro kiedys byly o ile pamietam soczewki 5x, ale juz nie moge ich znalezc, jedynie gotowy modul do maglighta.
znalazlem driver Edima, nie moge doszperac sie zadnej optyki do tego - nie ma , czy slabo szukam? raczej staram sie kupowac w pl...
Bede wdzeczny za jakies sugestie, wszelakie:)
co do obudowy, dam sobie rade - przerabialem temat od diod po hidy samochodowe - wbrew powszechnemu pojeciu- sa bezpieczne nawet jak sie zaleja:)
co wlozyc do glowicy pod wode - 3x ssc p7,ktos doradzi?
co wlozyc do glowicy pod wode - 3x ssc p7,ktos doradzi?
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Troszkę Cię zasmucę, do P7 nie bardzo nadają się soczewki, efekt jest fatalny, refy z DX pod P7 się sprawdzają tyle że mają 50mm średnicy więc odpada, pewnym rozwiązaniem jest rozwiercenie tych małych pod cree ale idealnie nie będzie, można zastosować do tego również potrójny ref i rozwiercić http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11922 , to taki mój pomysł ale żeby się przekonać to trzeba samemu spróbować. Niestety P7 jest traktowane po macoszemu i nie bardzo jest jakąś optykę pod to dobrać, z ciepłem sobie poradzisz bo to w wodzie będzie używane, pomysł dobry tyle że będziesz musiał kombinować z tą głowicą, ja stawiam na trzy małe refy takie http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5955 oczywiście z małymi przeróbkami lub jeden potrójny. Pozdrawiam.
Dzieki za info, mysle nad kupieniem czegos gotowego na p7 i ew jakis przerobkach.
Znalazlem na lediko soczewke na 4 diody, jesli maja na stanie to chyba to wsadze i jakos lepiej podciagne diody:) tak na szybko to mam dwie latarki do przerobienia, typowe halogeny na zarowke bagnetowa - srednica okolo 50-60mm, wiec cos sie wsadzi, pozniej pomysle nad ta z osobnym zasilaniem:)
Jeszcze jedno - z kim sie dogadac zeby sie dolaczyc do zamowienia z tej stronki, widze ze czesto sie pojawia:) jak z clem? przesylka widze ze free?
Znalazlem na lediko soczewke na 4 diody, jesli maja na stanie to chyba to wsadze i jakos lepiej podciagne diody:) tak na szybko to mam dwie latarki do przerobienia, typowe halogeny na zarowke bagnetowa - srednica okolo 50-60mm, wiec cos sie wsadzi, pozniej pomysle nad ta z osobnym zasilaniem:)
Jeszcze jedno - z kim sie dogadac zeby sie dolaczyc do zamowienia z tej stronki, widze ze czesto sie pojawia:) jak z clem? przesylka widze ze free?
Pozdrawiam,
Michał
Michał