Czołówka z Biedronki - kto kupuje ?
- Calineczka
- Kontakt:
...do poprawienia styki w koszyku, mam na myśli te do plusów baterii. Są one wklęsłe i w połączeniu z obudową w której siedzą powstaje możliwość przerywania przy wstrząsach-sprawdziłem organoleptycznie. Pomogło wyciągnięcie "blaszek plusa", wybicie wklęsłości delikatnie grubym wkrętakiem tak, by to, co styka się z elektrodą dodatnią baterii było wypukłe a nie wklęsłe (od strony plusa baterii patrząc). Po poprawieniu wszystkich trzech styków czołówka przestała wyłączać się .
Mam nadzieję, że strasznie nie zamotałem i da się coś zrozumieć...
Mam nadzieję, że strasznie nie zamotałem i da się coś zrozumieć...
Koszyczek jest najsłabszym ogniwem tej całkiem udanej czołówki.
Dla mnie zbyt krótkie były też paski więc pozostawało wydłużyć paski lub zmniejszyć głowę - wybrałem to pierwsze.
A tak na poważnie używałem jej przez ostatnie dwa tygodnie na wyjeździe wakacyjnym w 99 proc z całkowicie rozproszonym światłem. Wakacje troche "spartańskie" - brak wody w domku, kibelek poza domkiem - więc przynoszenie wody do picia, kąpania, chodzenie do kibelka, grilowanie itp odbywały się z latarką. W takich warunkach sprawdziła sie w 100%.
Dla mnie zbyt krótkie były też paski więc pozostawało wydłużyć paski lub zmniejszyć głowę - wybrałem to pierwsze.
A tak na poważnie używałem jej przez ostatnie dwa tygodnie na wyjeździe wakacyjnym w 99 proc z całkowicie rozproszonym światłem. Wakacje troche "spartańskie" - brak wody w domku, kibelek poza domkiem - więc przynoszenie wody do picia, kąpania, chodzenie do kibelka, grilowanie itp odbywały się z latarką. W takich warunkach sprawdziła sie w 100%.
- smokuxx1987
Piguła została oryginalna czy toczyłeś nową?ProLight pisze:Moja jedna sztuka przeszła generalny remont
XM-L + 2,8A + Kabelek spiralny własnej roboty 0,75mm + Lion 2240mAh (jak pokazała ładowarka) + Włącznik on/off
Tryb max to przegięcie ale czasami lubię zrobić małe wooow
Nie boisz sie że usmażysz diode?
Driver wsadziłeś do piguły czy w ten plastik oryginalny?
- smokuxx1987
Niestety ale obudowa została przewidziana raczej do fabrycznego sterownika i diody.
Piguła jest co prawda wkręcana do body ale ono samo jest malutkie, a radiatory na głowicy robią tylko za efekt wizualny ponieważ praktycznie wogule nie odprowadzają ciepła, z takiego powodu że głowica z body styka się tylko poprzez oringa.
Można by to poprawić blaszkami miedzianymi ale wtedy straci się możliwość regulacji skupienia.
Najlepiej by było gdyby głowica też była na gwincie i poprzez zakręcanie i odkręcanie regulowało się skupienie.
Piguła jest co prawda wkręcana do body ale ono samo jest malutkie, a radiatory na głowicy robią tylko za efekt wizualny ponieważ praktycznie wogule nie odprowadzają ciepła, z takiego powodu że głowica z body styka się tylko poprzez oringa.
Można by to poprawić blaszkami miedzianymi ale wtedy straci się możliwość regulacji skupienia.
Najlepiej by było gdyby głowica też była na gwincie i poprzez zakręcanie i odkręcanie regulowało się skupienie.
- smokuxx1987