Oświetlenie warsztatu
Prace zbliżają się ku końcowi zostało jeszcze do zrobienia, listwy przypodłogowe, pokleić resztę sufitu, wykończyć półkę i najważniejsze to dostać przesyłkę z świetlówkami ! Puki co mam dwie najzwyklejsze za 8zł, z 3 takimi jeśli chodzi o natężenie to jest ok ale barwa zostawia wiele do życzenia...
- Załączniki
-
- IMG_7527.jpg (348.69 KiB) Przejrzano 5837 razy
-
- IMG_7526.jpg (399.19 KiB) Przejrzano 5837 razy
Oczywiście że nie fototapeta to goły strop, a czarne w rogu to juz poklejone gąbki.
Puki co zostało mi jeszcze trochę sufitu do poklejenia ale już jestem przeniesiony. Brakło miejsca na wszystkie graty ale mniejsza z tym na razie
Doszedł mały problem, przy włączaniu/wyłączaniu światła w głośnikach mocne trzaski są emitowane w momencie działania startera. Wszystko jest na jednej fazie.
Macie jakiś pomysł na likwidację tego efektu ?
[ Dodano: 15 Październik 2012, 18:41 ]
Ok remont prawie skończony, dzisiaj doszły świetlówki. Faktycznie jeśli chodzi o jasność i odwzorowanie barw to jest pierwsza klasa. Ogólnie jest dobrze ale jednak mogły być 4 - wtedy było by idealnie.
Puki co zostało mi jeszcze trochę sufitu do poklejenia ale już jestem przeniesiony. Brakło miejsca na wszystkie graty ale mniejsza z tym na razie
Doszedł mały problem, przy włączaniu/wyłączaniu światła w głośnikach mocne trzaski są emitowane w momencie działania startera. Wszystko jest na jednej fazie.
[ Dodano: 15 Październik 2012, 18:41 ]
Ok remont prawie skończony, dzisiaj doszły świetlówki. Faktycznie jeśli chodzi o jasność i odwzorowanie barw to jest pierwsza klasa. Ogólnie jest dobrze ale jednak mogły być 4 - wtedy było by idealnie.
- Załączniki
-
- IMG_7542.jpg (394.5 KiB) Przejrzano 5532 razy
-
- IMG_7545.jpg (662.41 KiB) Przejrzano 5532 razy
Masz elektroniczne zapłonniki czy zwykłe?Marek B. pisze: Doszedł mały problem, przy włączaniu/wyłączaniu światła w głośnikach mocne trzaski są emitowane w momencie działania startera. Wszystko jest na jednej fazie.
Tak czy siak
-kondensatory przeciwzakłóceniowe można by spróbować założyć.
Odbłyśniki załóż-na tej czarnej piance tracisz mnóstwo światła...np. takieMarek B. pisze: Ogólnie jest dobrze ale jednak mogły być 4 - wtedy było by idealnie.
Jeśli chodzi o zakłócenia to nie wiem co jest grane ale znikły samoistnie.
Odbłyśnik fajna sprawa ale gdyby świetlówki były wysoko powieszone. Tu mam je zaraz nad głową i stosując odbłyśnik ograniczę kąt swiecenia - po bokach będzie ciemno.
Ogólnie nie ma źle, zakładając jaki był na to wszystko budżet to efekty są świetne
Odbłyśnik fajna sprawa ale gdyby świetlówki były wysoko powieszone. Tu mam je zaraz nad głową i stosując odbłyśnik ograniczę kąt swiecenia - po bokach będzie ciemno.
Ogólnie nie ma źle, zakładając jaki był na to wszystko budżet to efekty są świetne
One są z blachy-można rozgiąć jeśli za bardzo by w dół dawały,zyskasz z 1/3 więcej światła jak nie lepiej.Marek B. pisze:Odbłyśnik fajna sprawa ale gdyby świetlówki były wysoko powieszone. Tu mam je zaraz nad głową i stosując odbłyśnik ograniczę kąt swiecenia - po bokach będzie ciemno.