Witam, mam prośbę o pomoc, do tej pory modowałem swoje światełka w prosty sposób jako podmianę driverów, teraz nabyłem Trustfire X6 z SST-90 i po testach na forum zakupiłem driver Murata Power Solutions LSM2-T/10-D12N-C (dzięki GREG za pomoc) nie wiem jednak co z nim zrobić, w latarce potrzebuję tylko tryb Max bez ściemniania, może ktoś podpowie jak wpiąć ten driver bo jestem w kropce +Vin i +Vout to rozumiem ale gdzie wpiąć "-" ? i czy mogę go tak po prostu 2 piny wejście 2 piny wyjście czy muszę konstruować te dodatkowe układy sterowania z testów GREGA ?
Latarka ma mieć normalnie włączanie czyli na dupce body, tryb tylko max.
Chodzi mi czy ten sterownik da się wpiąć prosto w układ z diodą SST-90 tak jak sterownik z MRElektronik? Do których pinów się podpiąć? Ręce mi opadają, jeśli nic nie wykombinuję to sprzedam Murate i kupię ster z MRElektronik wysterowany na 9A.
Błagam pomóżcie bo leży światełko i nie działa a Lumenostomia postępuje
Podgląd fragmentu opisu producenta
Murata jak to podpiąć
Murata jak to podpiąć
- Załączniki
-
- Murata.JPG (103.43 KiB) Przejrzano 129 razy
Wydaje mi się że minus pod Common numer 4.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Witam
W związku z tym, ze jest to przetwornica DC/DC, stricte napięciowa, to trzeba znaleźć sposób stabilizacji prądu. Wydaje mi się, że można by do tego wykorzystać wejście Trim:
Jak widać zależność jest odwrotnie proporcjonalna, więc odpowiednio dobrany rezystor pomiarowy, powinien wystarczyć, niestety wystąpi na nim dość spory spadek, a co za tym idzie moc rzędu 5W przy pełnej mocy. Można by zastosować wzmacniacz operacyjny, który tą wartość zmniejszy kilkukrotnie, ale to trochę skomplikuje układ.
Do sterowania przetwornicą przeznaczony jest pin On/Off, który powoduje wyłączenie przetwornicy po podaniu sygnału low, czyli zwarciu do masy. Nie jest wymagane jego podpięcie do czegokolwiek do poprawnej pracy.
Jak wspomniał Fluxor przetwornica jest typu "non isolated", więc minus (masa) jest wspólny do wejścia i wyjścia.
Pozdrawiam
Sławek
W związku z tym, ze jest to przetwornica DC/DC, stricte napięciowa, to trzeba znaleźć sposób stabilizacji prądu. Wydaje mi się, że można by do tego wykorzystać wejście Trim:
Kod: Zaznacz cały
D12 Models Voltage Trim Equation:
VTRIM (in Volts) = 0.7 – (0.0667 x (VO – 0.7525))
The LSM2 D12 fi xed trim voltages to set the output voltage are:
VOUT (Typ.) 0.7525V 1.0V 1.2V 1.5V 1.8V 2.5V 3.3V 5V
VTRIM Open 0.6835 0.670 0.650 0.630 0.583 0.530 0.4166
Do sterowania przetwornicą przeznaczony jest pin On/Off, który powoduje wyłączenie przetwornicy po podaniu sygnału low, czyli zwarciu do masy. Nie jest wymagane jego podpięcie do czegokolwiek do poprawnej pracy.
Jak wspomniał Fluxor przetwornica jest typu "non isolated", więc minus (masa) jest wspólny do wejścia i wyjścia.
Pozdrawiam
Sławek
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.