Oświetlenie ogrodowe

Domowe, energooszczędne instalacje LED, HID, halogenowe etc. Światło w stacjonarnych aplikacjach codziennego użytku.
Awatar użytkownika
midi

Oświetlenie ogrodowe

Post autor: midi »

Hej, z racji tego że jestem bardzo zajętym człowiekiem, ostatnio nie wiele pokazuję, dziś się spiąłem i pokażę słupki ogrodowe które montuję w ogrodach. Słupki robię różnych wysokości , do oświetlania w dół jak i do podświetlania od dołu, moc takiej lampy to 600-900lm w zależności od barwy diody jak i zastosowanego zasilacza, oczywiście siedzi tam XM-L z dowolną wybraną soczewką lub bez. Konstrukcja jest wodoszczelna, głowica z diodą może być dowolnie ustawiona wedle potrzeby , resztę pokazują zdjęcia.
Pozdrawiam.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Piotr11

Post autor: Piotr11 »

Piękne, szkoda że Radom tak daleko :(. Zasilacz jest w obudowie? Możesz jakieś fotki po zmroku cyknąć?
Solar Force L2P od Greg'a, Olight ST baton, Lumintop AA 2.0, Manker E03H
Awatar użytkownika
midi

Hej, zasilacz MW siedzi oddzielnie w skrzynce a w ziemi idzie już niższe napięcie , całość załączana pilotem by uprościć całość instalacji. Fotek po zmroku nie mam bo to nie u mnie, widziałem jak to świeci , jest tam 6szt takich punktów wiec światła jest naprawdę sporo, widok mocno odstaje od typowych oświetleń ogrodowych ilością światła, zużycie całkowite prądu nie przekracza 60W.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Plastikowe czarne elementy widoczne w lampach dadzą rady w słońcu przez kilka lat używania ? Nie żebym nie wierzył w jakość konstrukcji, ale niestety wiele tego typu lamp rozpada się po 2 - 3 latach, właśnie przez plastikowe elementy...
ILPT
Awatar użytkownika
midi

Hej, mam te zaślepki w swojej konstrukcji na słońcu od ponad 3 lat, nie ma zmian, nawet w kolorze , sama konstrukcja pozostaje szczelna nawet bez tych zaślepek, pełnią one w sumie rolę dekoracyjną.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ