Przeglądałem sobie NewArrivals na DX i oczom mym ukazał się taki wynalazek
X2000 Flood-to-Throw Zooming Glass Lens Cree P4 LED Flashlight (3*AAA)
Czyli latarka z soczewką i regulowaną głowicą . Czyżby żółte rączki tym razem kopiowały midi'ego . Wygląd średni, wykonanie pewnie również, ale cena zachęcająca . Ciekawe tylko czy 18650 się zmieści, różnica miedzy koszykiem na 3AAA i 18650 to jakiś 1 cm, jak myślicie wejdzie lijonek???
Ed:
Znalazłem takie liony 18500
DX
KAI
Powinny pasować idealnie i mieć pojemność i większą niż 3xAAA
Jeszcze jedno zamówienie z DX nie doszło a już drugie pasuje zamówić, echa ta światłoza
Tania latarka z fokusem na DX, X2000 Flood-to-Throw .
Tania latarka z fokusem na DX, X2000 Flood-to-Throw .
Ostatnio zmieniony wtorek 29 lip 2008, 21:55 przez Steff.k, łącznie zmieniany 1 raz.
Widze, ze nie tylko ja przegladam nowosci na KAI i DX
Wczoraj tez zauwazylem ta latareczke i mam ja dodana do zakladek na wszelki wypadek:)
Fajny z nowosci jest tez ten ROMISEN
Pozdrawiam
DNF
Wczoraj tez zauwazylem ta latareczke i mam ja dodana do zakladek na wszelki wypadek:)
Fajny z nowosci jest tez ten ROMISEN
Pozdrawiam
DNF
Żeby nie zaśmiecać topicu "I zlot..." tutaj wklejam opinię to tej latarce:
DNF pisze:Bawilem sie nia troche i nie przypadla mi zbyt do gustu, bo to jednak soczewka. No i glowica regulujaca skupienie jest dosc luzna.
Pozdrawiam
Calineczka pisze:Dokładnie tak, tzn moja, żadna rewelacja.
Światło jak z soczewki, zakres regulacji bardzo duży jeśli chodzi o skupienie, to na plus, dioda chyba jest DD, ew. przez rezystor. Głowica dość luźno chodzi na korpusie. Montowane do kupy jakoś tak, że nie widać, jak ją rozebrać na pierwszy rzut oka. Chyba od góry wbijana jest tuleja...robić foty?
Steff.k pisze:Jakbyś mógł i miał chwilę czasu to bym poprosił. Po ostatnim nocnym grillu bardzo się znajomym spodobała latareczka z CR i Q5 , i jeden kumpel poprosił żebym mu coś złożył z regulacją skupienia, tylko nie wiem czy warto się w powyższą latarkę pchać. Wejdzie do niej 18650 Protected??
Bocian pisze:Jest na DX też wersja przeznaczona już pod zasilanie 18650 więc nie trzeba z tym kombinować.
Calineczka pisze:...chyba, że z pomocą prasy hydraulicznej. I nie wiem jak potem wyciągnąć
Moja sztuka lubi przerywać przy dociśnięciu głowicy do body, chyba jakieś zwarcie się robi. Raczej dyskusyjny prezent....
lennin pisze:Chyba że kogoś nie lubisz
Dzięki za opinię wiem że jej już nie chcę . Pozdrawiam.Bocian pisze:Z tego co pamiętam to ten model jest wybitnie nierozbieralny (tzn z midim oglądaliśmy i jakoś to blado wyglądało żeby to rozebrać, złożyć i jeszcze regulację zachować