OT. "Wyjec" na "barany" (w zastępstwie
- Sid Gotama
OT. "Wyjec" na "barany" (w zastępstwie
Taki mały OT. ale...
Dział odwiedzany przez rowerzystów więc liczę na jakąś odpowiedz, byle po cichu bo jak mod zobaczy...
Wreszcie po wielu trudach powstają tu i ówdzie ścieżki rowerowe o jakości wykonania nie będę się wypowiadał bo jest różnie. Chodzi mi raczej o jakość wychowania naszych rodaków, niektórym wydaje się że "to" czerwone z namalowanym rowerem to czerwony dywan a oni są Cannes. Zwykły dzwonek działa tylko na kulturalnych ludzi a ci przeważnie chodzą po chodniku a nie po ścieżce rowerowej.
Poszukuję czegoś z "pierdyknięciem" by rozgonić stada baranów tarasujących przejazd.
Dobrze by było by "wyjec" był nieduży, może być zasilany z zewnątrz (zasilacz do lampki rowerowej).
Macie jakieś pomysły?
Dział odwiedzany przez rowerzystów więc liczę na jakąś odpowiedz, byle po cichu bo jak mod zobaczy...
Wreszcie po wielu trudach powstają tu i ówdzie ścieżki rowerowe o jakości wykonania nie będę się wypowiadał bo jest różnie. Chodzi mi raczej o jakość wychowania naszych rodaków, niektórym wydaje się że "to" czerwone z namalowanym rowerem to czerwony dywan a oni są Cannes. Zwykły dzwonek działa tylko na kulturalnych ludzi a ci przeważnie chodzą po chodniku a nie po ścieżce rowerowej.
Poszukuję czegoś z "pierdyknięciem" by rozgonić stada baranów tarasujących przejazd.
Dobrze by było by "wyjec" był nieduży, może być zasilany z zewnątrz (zasilacz do lampki rowerowej).
Macie jakieś pomysły?
Jak już to jechać po całości - syrena z lokomotywy
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=when3v7NVFk[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=when3v7NVFk[/youtube]
- Sid Gotama
>megabit
>Jak już to jechać po całości - syrena z lokomotywy
Obawiam się że troszkę za głośne:)
>wikrap1
>Pierwsze, co mi przychodzi na myśl to trąbka AirZound
Świetna rzecz, tyle że troszkę tego dużo i nie zabardżo mam gdzie to upchać ale warte przemyślenia...
Ale mniejsze od tego co zaproponował @megabit
>Jak już to jechać po całości - syrena z lokomotywy
Obawiam się że troszkę za głośne:)
>wikrap1
>Pierwsze, co mi przychodzi na myśl to trąbka AirZound
Świetna rzecz, tyle że troszkę tego dużo i nie zabardżo mam gdzie to upchać ale warte przemyślenia...
Ale mniejsze od tego co zaproponował @megabit
Szukałem jakiś czas temu do terenówki. Niestety ciężki do zdobycia gadżet. A co do rowerowej to miałem ładnych parę lat temu taką metalową trąbkę z gruszką jak on przedwojennych samochodów. Nie było takiego który by nie uciekał z drogi...Sid Gotama pisze:Jak już to jechać po całości - syrena z lokomotywy
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
kurczę ciut tam daleko mam. nie masz kolego możliwości tam podziałać ? chętnie bym taką trąbkę wyrwał
Ostatnio zmieniony piątek 12 paź 2012, 20:29 przez wkliw, łącznie zmieniany 1 raz.
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
Klakson samochodowy ma skrajnie słabą sprawność - potrzeba zarąbistego prądu. Łatwiej byłoby napędzić jakiś głośnik z odpowiednim generatorem dźwięku..
P.S Tak osobiście uważam, że przesadzasz (albo w Twoim mieście mieszkają inni ludzie) W Łodzi fakt piesi chodzą wszędzie jak kaczaki, ale dzwonek czy "przepraszam" zawsze załatwia sprawę. Często nawet się nie odzywam, tylko wymijam chodnikiem lub pasem zieleni takich delikwentów i nie tracę nerwów. Niewiem czy taka ofensywa jest konieczna.
P.S Tak osobiście uważam, że przesadzasz (albo w Twoim mieście mieszkają inni ludzie) W Łodzi fakt piesi chodzą wszędzie jak kaczaki, ale dzwonek czy "przepraszam" zawsze załatwia sprawę. Często nawet się nie odzywam, tylko wymijam chodnikiem lub pasem zieleni takich delikwentów i nie tracę nerwów. Niewiem czy taka ofensywa jest konieczna.
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Armytek Wizard WR
Jeśli szukasz czegoś lekkiego to porządny airhorn na sprężone powietrze daje radę. Mała paczka z butlą a daje po uszach jak trzeba. Żadna elektryka o podobnej wadze i rozmiarach mu nie dorówna, próbowałem. Byle trąbka kibica jest z grubsza odpowiednikiem wzmacniacza 100W z bardzo sprawnym głośnikiem.
Ale czy Ty naprawdę potrzebujesz takiego buta?
Ale czy Ty naprawdę potrzebujesz takiego buta?
Panowie, a czy przypadkiem aktualnie obowiązujące przepisy nie mówią o tym, że powinien to być dzwonek o "nieprzeraźliwym sygnale", a jego głośność nie powinna przekraczać wartości dopuszczalnej określonej w przepisachGonza pisze:Właśnie w Tarnowskich Górach trwa kasacja 22 lokomotyw ET40, ale ciężko powiedzieć czy dałoby się tam syrenę dorwać.
Żeby nie było tak, że dostaniemy mandacik za przeraźliwie głośny sygnał dzwonka.
PS A tych 22-óch "bombowców" z Tarnowskich Gór szkoda.
___
Dlatego airzound ma regulację mocy. Można być przepisowym lub siać grozę i zniszczenie jeżeli smerfów nie ma w zasięgu widzenia.
Gorzej jak jakaś babcia zejdzie na zawał itp. Wydaje się głupie, ale serio przemyśl zródło Swojego pomysłu. Czy faktycznie nie da się przejechać czy może chcesz się wyrzyć?
Gorzej jak jakaś babcia zejdzie na zawał itp. Wydaje się głupie, ale serio przemyśl zródło Swojego pomysłu. Czy faktycznie nie da się przejechać czy może chcesz się wyrzyć?
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Armytek Wizard WR