Koledzy, na DX-ie są do kupienia zestawy oświetleniowe z czujnikiem ruchu.
Lampa
Ponieważ kiedyś odkupiłem od upek tego typu lampę na 3X XML z której jestem bardzo zadowolony jako oświetlenia przed domem szukam czegoś o nieco mniejszej wydajności świetlnej do oświetlenia przedpokoju. Ciekawi mnie, czy to ustrojstwo z linku nada się do tego celu (Korytarz 3,5X1,5 metra. Lampa na krótszym boku prostokąta.) i na jakiej diodzie jest zbudowana? W tej chwili mam podłączoną tam lampę halogenową 70 W i przyznam, że jest kiepawo jeśli chodzi o ilość światła. Zyskam coś czy raczej nie?
Diodowy "halopack" z DX z czujnikiem ruchu.
Diodowy "halopack" z DX z czujnikiem ruchu.
Pozdrawiam
P_iter
P_iter
Znalazłem na Aledrogo za około 165 zł z wysyłką. Cena jest może i do zaakceptowania chociaż brzmi gorzej niż 42USD. Tylko patrząc na parametry, to są różne lampy. Chociażby 10 i 20 watt. Może być to działanie marketingowe jeśli chodzi o diodę, jednak usytuowanie czujnika jest już zupełnie inne.
Efekt porównywalny dla halogenów 180-200W - to już chyba przesada.
Jakaś opinia na podstawie badań organoleptycznych by się przydała.
Efekt porównywalny dla halogenów 180-200W - to już chyba przesada.
Jakaś opinia na podstawie badań organoleptycznych by się przydała.
Pozdrawiam
P_iter
P_iter
Mam taką lampę z DX-a tyle że bez czujnika. Dioda ma 10W i niby powinno to dawać 900lm ale tylko niby bo można to porównać do świecenia zwykłej 40W żarówki.
Więcej się nie spodziewałem i jestem z niej zadowolny szczególnie jak patrzę na licznik energii który podczas jej świecenia nie ma ochoty się poruszać
Więcej się nie spodziewałem i jestem z niej zadowolny szczególnie jak patrzę na licznik energii który podczas jej świecenia nie ma ochoty się poruszać