lampka przednia, co kupic?

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Jasne, że jest. A dzięki temu ma dużo lepsze chłodzenie odsłaniając pigułę. Może nie nadaje się do pływania, ale deszcz bez problemu wytrzyma. Wiadomości poparte zagranicznymi testami. Całkiem fajna propozycja. Jedyne czego by mi brakowało, to odmiennych optyk z możliwością ustawienia kąta oraz zmiany trybów pod kciukiem. Za taką cenę myślę , że warto. W zagranicznych sklepach, cena oscyluję w granicach 280 funtów. Chociaż udało mi się znaleźć również za 179.99 f. Normalna cena była w granicach 300 f
malybdg

Post autor: malybdg »

Dokładnie, sterowanie pod kciukiem...
Regulowane soczewki podbiłyby pewnie znacząco cenę.
Testy na zagranicznych stronach dość ogólnikowe.
Liczę, że pojawi się rzetelny test na "light-test.info" + porównanie z MS872.
boloney

Post autor: boloney »

greg pisze:Za 420 złotych masz bardzo dobrą lampę rowerową Magicshine MJ-872, 4x XP-G LED, z osobnym pakietem 4400mAh, ładowarką, o mierzonym strumieniu świetlnym na wyjściu 1250lm (na diodach producent deklaruje 1600lm).
nie wiesz czy mozna ja bez problemu zdjac i wlozyc do kieszeni? chocby sama lampke schowac na ta chwile bo baterii moze mi nie ukradna w miejscu w ktorym teraz zostawiam rower :)
Ostatnio zmieniony sobota 06 paź 2012, 15:47 przez boloney, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bandit

He zdjęcie i założenie lampki to raptem 2 min ? Dla wprawionych znacznie szybciej. Z tego co wiem, to lampkę montuje się gumką "oringiem" do kierownicy a pakiet jest na rzep. Najwięcej czasu zajmie Ci ponowne oplecenie kabla wokół ramy, kierownicy. Nie dłużej niż 3-5min ;)
W praktyce, znacznie szybciej :)
boloney

Post autor: boloney »

dzieki za rady i segestie, kupilem wlasnie Magicshine MJ-872 1600 Lumen. mysle ze bede zadowolony. bandit z tego co widzialem na youtube to chyba bedzie ozna sciagac tylko swiatelko i baterie a kable zostawic przymocowane na stale do ramy wiec bedzie dobrze :)
Ostatnio zmieniony niedziela 07 paź 2012, 18:58 przez boloney, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
bandit

To super. Myślę, że będziesz zadowolony :)
ODPOWIEDZ